HJÄLP!

Nu behöver jag all hjälp och alla idéer jag kan få. Vad ska jag hitta på och ge Ingrid i födelsedagspresent???

Annars är det sovdags nu eftersom jag öppnar macken även imorgon vilket innebär tidigt uppstigning speciellt eftersom jag ska släppa ut ochfodra alla ridskolehästarna innan.

Kom igen och komentera!!!

Lördag

och jag är alldeles strax påväg till jobbet.

Öppnar the mack idag och det betyder att jag slutar runt tre någon gång.. Lagom skoj.

Har precis tvingat i mig lite frukost, håller på att växa upp en visdomstand i min stackars mun så den är alldeles ond. Gör jätte ont att både svälja och prata (suck)

Sen ska jag ut till Prinsen som har sin sista vilodag för den här gången och veckan idag. Så vi får se om vi lyxar till det med en uppsutten promenad ;)

Ikväll ska jag dessutom leka chafför till mamma annars ska jag bara ta det lugnt eftersom jag öppnar på jobbet imorgon också..

Se ya

Fredag

Och snart har jag överlevt hela den här hektiska veckan.
För det var verkligen varit sjukt mycket att göra hela tiden. Ingen rast ingen ro...
Nästa vecka återgår livet till det mer männskliga tempot!

Gick faktiskt bättre än väntat att jobba igår, men jag kan lugnt säga att det var skönt att sova inatt!

Klev upp relativt tidigt imorse för planen var att hinna med allt jag missat under veckan, jag kan ju säga att det inte går så jätte bra ;p
For ut till stallet och tog hand om R, det är verkligen perfekt underlag ute nu för busgalopp. Men eftersom min vän och kompanjon vilar den här veckan så blev det en lugn skrittpromenad i snön.


Vi var lika vintriga och fina båda två när vi kom tillbaka.

Har precis städat klart lägenheten (om man bortser från Annica och mammas rum) men dom ser ut som bombnedslag så det får dom faktiskt göra själv. Jag har dessutom skickat in alla uppgifter som jag hade släpande.
Frågan är om jag hinner göra någonting mer av det som står på listan nu, hatar när det blir så här halv lite tid kvar. Ska ju nämligen jobba ikväll också. Skulle från början jobba 16-22.30 men.. Magnus ringde och frågade om jag kunde börja en timme tidigare, så nu är frågan hinner jag åka iväg till bibblan en stund, eller kanske ner på stan och kolla om jag kan ta det där förbaskade kortet(till körkortet) eller ska jag strunta i allt det och bara lägga mig i soffan och slappa. Det är frågan?!

Torsdag

Allt går väldigt väldigt trögt idag måste jag erkänna. Sömnbristen gör sig påmind.

Sitter och skriver ett fördjupningsarbete om Islam, hur kul låter inte det då??

Ikväll ska jag jobba. 16-22.30 hur sjutton ska jag klara av att hålla mig vaken? Hoppas det kommer lagom mycket folk, inte för lite så jag somnar och inte för mycket eftersom allt går så segt. Jag är inte gjort för att vara vaken halva nätterna så är det bara.

Annars ser det ut som om jag är lektionsfri fram till v. 11 nu. Ledig imorgon eller ledig var väl att ta i, måste gör allt jag inte har hunnit med i veckan och dessutom ska jag jobba imorgon kväll också. Och nästa innevecka vi har i skolan har dom Turåkning på måndan (och det gjorde jag i ettan) så då är jag ledig. Sen om allt går som det ska åker jag och Ingrid ner till Skåne på tisdan, så då skulle "alla" uppgifter mailas till mig.

Bäst jag fortsätter så att jag helst blir klar idag (annars kommer min planering imorgon spricka totalt)


Torsdag

Blåsippan fortsätter att ringa och jag står fortfarande på benen. Känns ju bra att dom bryr sig så pass mycket iaf.

Studentfest igår. Var ganska skojj ;D det är roligt att dansa ;p
Red Tizziana före och hon var ritkigt fin.

Nu ska jag springa till skolan men helst av allt hade jag bara velat bädda ner mig i soffan med en filt och halvsova framför tvn. Efter allt för lite sömn inatt. Men sova får man göra i ett senare liv =)

värsta dan

Ondsag= den värsta dagen den här veckan, med tanke på hur mycket jag har att göra på liten tid.

Imorse begav vi oss (jag och min syster) till blåsippan för spruta nr 2. Jag var tvungen att berätta att jag hade svimmat efter förra sprutan och då blev det ett väldigt pådrag. Hon var tvungen att springa runt hela blåsippan tror jag, kolla med läkare och överläkare och ringa till smittinstutionen (tror jag). Alltså så farligt var det ju inte jag svimmade ju bara, och slog sönder knät och fick ett sår som inte ville läka så jag fick äta pencillin i tio dagar. ;)
Efter många om och men kom dom fram till att jag skulle ta vaccinet ändå men vara tvungen att stanna kvar där för övervakning. För dom trodde att om jag skulle få ngn reaktion av nr 2 så skulle det komma snabbare. Så sagt och gjort jag tog sprutan och blev placerad i en sjuksäng där jag spenderade nästan två timmar innan dom släppte ut mig.

Och som ni förstår förstörde det hela min planering som redan från början var tajt. Dom kommer dessutom ringa mig och kolla om jag fortfarande står på benen, och restrektionen ta det lugnt kan ni ju bara tänka er hur det går.

Nu sitter jag och slänger i mig lite lunch innan skolan börjar. Och hoppas på att jag inte kommer att svimma =)

Den blir det dubbla teorilektioner, egen ridning, ta hand om ina,cassie och Radon (som tur är hann jag ut och mockade nu alldeles nyss) och sen är det studentfest ikväll som de väl var tänkt att jag skulle gå på. Samtidigt som jag rider har vi dessutom personalmöte på jobbet, men det fick jag säga nej till....


Vem är din idol??

Försök göra detta utan att fuska...

Kolla inte kommentarerna förrän du gjort testet, du kommer att bli förvånad!


Ta fram en kalkylator (Din dator har en).

1) Välj din favoritsiffra mellan 1-9.
2) Multiplicera med 3.
3) Lägg till 3, och multiplicera med 3 igen (Jag väntar medan du tar fram kalkylatorn...)
4) Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal.
5) Lägg ihop siffrorna.


Kolla nu första kommentaren på detta inlägger för att se vem din idol är!!!

Tisdag

Den här veckan är det verkligen full fart, hur mycket som helst att göra hela tiden.(trots att prinsen vilar)
Därför blir det lite si och så med uppdateringarna. Men håll ut, det kommer en bättre vecka nästa vecka =)

Nu har vi haft idrott och jag har precis kommit ut ur duschen. Ska springa över till skolan nu och ha svenska. Hör och häpna jag är faktiskt schemalagd ända till halv tre idag :o När gissar ni att jag är hemma? ;)

Hoppade Tizziana igår, det var sjukt kul. Hon påminnner så otroligt mycket om min bus ponny Iza i hoppningen! :D

Ne nu måste jag springa annars kommer jag försent ;p

Måndag

ursch diggar inte riktigt måndagar, tror mest det är för att dom heter måndag.. Hur kul låter det ?

Klev upp runt sju imorse och åkte iväg och hämtade upp Fia, for bort till stallet och tittade på U´s sår, som såg mycket bättre ut idag. Tillbaka hem för att duscha, äta frukost och göra mig iordning för skolan. Var där ungefär en och en halv timme innan jag slutade för dagen. Fick iaf svar på några av mina frågor så det var ju bra.. Schemat för veckan ser helt okej ut, vilket betyder att jag inte kommer behöva stressa ihjäl mig totalt =)

Hämtade Fia hos tandläkaren (måste ju betala igen efter alla gånger hon har varit taxi åt mig), åt lunch och nu sitter jag här, funderar på om jag ska orka ta tag i projektet eller om jag bara ska vara en stund =)

Åker sen till stallet promenerar med R, har teori, rider osv =) Så det blir en skön eftermiddag!

Fast vädret är tråkigt, det snöar och snöar och snöar. Det räcker faktiskt med snö nu... Bara två veckor kvar tills jag åker ner till Johanna, hur bra är inte det?? =)

Efter en lång dag

känns det otroligt skönt att få krypa ner under täcket.

Som ni hörde lastade vi Amo ( efter mycket slit med att få loss transporten överhuvudtaget, har ju varit snökaos här i natt/dag) och åkte ner till Färsta för clinicen. Amo var hopplös när vi kom fram och var överallt och ingenstans, jätte stor att gå med. Tacka vet jag min lilla prins ;)
Men som tur är, så är han ju så himla snäll. Han gör ju aldrig någonting utan är bara i luften. Efter en mycket intressant och spännande framridning, ledde jag ner dom till banan. Där inne skötte han sig exemplariskt med tanke på omständigheterna, dom satte alla fyra bytena och han var riktigt läcker. Närmare 64% och hade det varit tävling hade ett Msv:a kval varit gjort. Så nu laddar vi inför Umeå.

När jag kom hem red jag min prins med hjälp av Ingrid, han var otroligt fin och fortsätter det så här kan jag nog också uppnå mina mål iår :D Nu ska han få ta det lugnt en vecka innan vi tränar vidare. Men min vecka innehåller inga partier där ta det lugnt ingår.. :P

Nu ikväll har jag dessutom hunnit med att titta på film med Melinda.

Nu ska det sovas för imorgon ska jag upp med tuppen, hämta upp Fia för att skjutsa henne ut till stallet vi ska nämligen titta på U som har lyckats gjort sig trasig. Sen blir det skola....



Morgon stund har guld i mun

Är precis hemkommen från en morgon promenad med världens bästa Fia.
Fick en underbar present, mitt i prick! Blev så otroligt glad <3

Så skönt att gå, rensa huvudet och när man går med en bra vän också prata om allt mellan himel och jord. Precis vad jag behövde! Tack för sällskapet.

Nu skulle jag helst av allt vilja kura ner under en filt och ligga där resten av dagen eftersom det snöar och blåser ute. Men inte då, ska alldeles strax ladda om batterierna för idag ska jag ju med Ingrid och Amo till Färsta där dom ska rida på clinicen. Hoppas det går bra att köra i det här vädret.. Ska knoppas och sånt innan också det är därför jag åker ut redan nu.

Ha en underbar dag, för det ska jag försöka ha!


Nya tag eller nått...

Har precis varit ute och gått med min kära mor. Hur skönt som helst..

Jag måste börja träna mer, blir så otroligt frustrerad när jag märker att jag inte orkar lika mycket som jag gjort tidigare. Även om det i det här fallet ganska garanterat beror på att jag har varit sjuk.

Dessutom har jag (som säkert alla studenter) ångest över vad som ska hända sen. Jag vet innerst inne att det kommer hända någonting bra, men jag med mitt kontroll behov vill veta, vill kunna planera. Vill att det ska hända någonting nu, helst igår!

Jag ska snart dra igång ett nytt "projekt" tror det kan vara väldigt bra för mig, och om det blir bra även för många andra. Dock vill jag inte riktigt säga vad det är. (mamma vet)  För som vanligt tror jag att om jag berättar så kommer jag att misslyckas.


Världens bästa mamma på nyårs maskerad!

Passar så otroligt bra just nu..

Lyssna! 

Gick tyvärr inte att lägga in fönstret här så nu får klicka er in på länken!


Hemma igen

Kändes betydligt bättre när jag väl pallrat mig ut till stallet. Red uppför Örsjön, hade tänkt ta det lugnt men efter som min häst var BOMB (jag vet inte vad någon har matat honom med) så fick han galoppera en hel del. Var på väg i backen en gång då en presening fladdrade till och hästen for iväg både framåt och åt sidan samtidigt :P Det är verkligen skräckblandad förtjusning att rida då han är sådär, han är ju super flaschig men.. man vill ju inte behöva sitta och hålla i sig. Tur att han inte alltid är såhär ;) Det är sånna här gånger jag verkligen inser att jag gör helt rätt och inte sätter upp vem som helst att rida ut på honom. Jag är ju väldigt väldigt noga med vem och vilka som rider min häst. På ett år och fem månader har förutom jag, bara tre stycken suttit på honom :P


Lugnet före stormen!

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa min tidning, ingenting planerat ikväll känns ganska skönt, mår inte riktigt på topp just nu. Är väldigt låg, men det brukar gå över :)


Vill inte

Åka till stallet igen, hör ni hur jag låter?

Det beror på, det stormar ute och jag ska rida ut. Vilket jag i vanliga fall inte tycker är speciellt roligt heller, ännu mindre då det stormar. Jag har varit där ute en gång idag och för att jag för en gång skull ser bra ut ;) (har alltså duschat, fixat håret och sminkat mig) och nu ska allt förstöras ;p Dessutom har jag en bra tidning och godis som väntar på mig här hemma som jag bestämt mig för ska inte öppnas förren jag varit duktig och varit i stallet.

Som tur är får jag iaf ta bilen dit och slipper gå :D Vilken lycka!

Har dessutom kommit fram till att det är farligt att gå på stan, kom hem med ; En grå kappa (halva rea priset), ett svart träningslinne och ett grått linne (också det på halva reapriset) Dessutom var jag så busig att jag var på Kicks och köpte nyaa smink, mitt är totalt jätte slut.

Så det blev ganska många pengar tillslut :o Tur att jag fått lön och dessutom redan betalat biljetterna ner till Johanna :D

Min kondis är bättre en vad jag trodde

Upp tidigt imorse och klippte Upan, var ganska räser snabb då det tog ganska precis en timme (och hästen stod inte riktigt still kan man väl lugnt säga)
Men nu är han också nakenfis.

Efter det brummade jag iväg till Gersta för Friskis och Svettis. Jag tror det var mammas helt klart roligaste pass (Kan det bero på att det var min spellista hon använde?) Och jag är inte total slut nu! Jag var inte totalslut direkt efter heller. Helt otroligt. Men träningsverk kommer jag defentivt få. känner hur den börjar komma smygande.

Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen ska jag springa ner på stan en sväng innan jag ska tillbaka till stallet och rida!

See Ya!

Lets dance

Vad gör man annars på fredagkvällarna?

Självklart sitter jag bänkad framför Lets dance den här fredagen också. Vissa av dom är verkligen jätte duktiga medan andra inte imponerar alls, Isabella (blondinbella) var betydligt bättre förra veckan, fast jag tycker fortfarande att hon är cool.

Det är sånna här kvällar/gånger jag blir så himla sugen på att ta upp dansen igen... Lena ( en fd danslärare till mig) var in på macken för nån vecka sen och frågade om jag fortfarande höll på, när jag svarade nej utbrast hon, men gud vad synd. Och det var ju faktiskt någonting jag tyckte var sjukt roligt.. Kanske måste se var vi har Norrdans DvDerna och kolla på dom någon dag...

Nu fördriver jag tiden till utröstningen genom att titta på Benknäckargänget-krossa dem. En ganska skojjig film ;)

Men sen blir det sova, för halv åtta befinner jag mig i stallet imorgon för att klippa Upan (vad gör man annars när man är ledig, än att tjäna pengar åt ridskolan ;p) Sedan ska jag iväg och träna, måste ju se vad mamma har för pass den här terminen, känner på mig att det kommer bli skitjobbigt!


Nu är den beställd

Min hatt! Från och med iår får jag också rida med hatt i Msv :D
Och eftersom jag hade sån otrolig tur och fick en i julklapp av Per ha jag nu skickat iväg beställningen så att den hinner komma innan våran säongsdebut!


En sån här blev det!

Dessutom kom biljetterna ner till Stockholm idag, det ska bli så otroligt roligt att åka ner till Johanna :D Tur att det inte är så lång tid kvar.

Nu ska jag ta mig ut till köket och höra med Leffe (som är på besök) om han kanske har några kläder till studentfesten =)

Fredag

Nu är jag hemma efter veckans bravader..
Började dagen med att hjälpa V från särskolan, hon red på River och var riktigt duktig idag..
Fikade och mockade, hann snacka lite skit med hovslagarna som var på plats för att sko alla ridskolehästarna idag.
Ingrid red Amo och jag satt på läktaren och tittade på, efter ett tag var han riktigt fin!
Jag fick order om att jag skulle rida Lucky idag på instruktörsridningen, vilket jag gärna gör. Det satt fast lite i ryggen på honom men på slutet var han riktigt fin!


En lite trött Lucky efter passet...

Lunch, eller middag eller vad man nu ska kalla det då  man äter klockan 15..
Efter det var det min prins tur att motioneras.. Slog två flugor i en smäll och istället för att skritta ut tog vi oss en rask promenad runt "samhället" (kickis namn på vägen vi gick) Jäklar vad jobbigt det var, speciellt i skogen i djupsnön, min häst skrittar på riktigt bra....


Prinsen på promenad, får syn på någonting super farligt.

En prins på promenad..

Nu har jag varit nere och laddat tvätt, bråkat lite med syster. Annars blir det en lugn kväll med lets dance och kanske promenad!


Fredag

Höll på att gå riktigt illa imorse, ställde klockan när det ringde stängde jag av den, tyckte att jag var vaken men låg kvar i sängen. Opps! Tur att jag väldigt sällan somnar igen bara halv slumrar, så en är jag inte riktigt sen.

Börjar med särskolan, mockar och fixar åt Radon, hjälper Ingrid med Amo, äter lunch, rider ut på min prins (om det nu går att rida pga underlaget kan bli promenad också) sedan är det massa små pyssel innan det är helg.

Imorgon ska jag klippa Upan, annars har jag ingenting annat speciellt inbokat. Hade tänkt att man kanske kunde få träffa sin familj något eftersom mamma åker iväg igen på söndag, men icke sa nicke.

På söndag är det ju en dressyrclinic i sundsvall där Ingrid ska rida så jag åker självklart med ner som hästskötare och allt i allo.


Torsdag kväll (vilka fantastiska rubriker)

Hemkommen från Fius.
Alltid lika trevligt när vi väl tar oss tid att ses "på riktigt".
Nu är jag snart påväg mot sängen och vidare in i drömmarnas land, fast.. jag kommer ju inte ihåg någonting av vad jag drömmer!

Morgondagen startar tidigt, hade dessutom tänkt vara duktigt att gå ut och gå imorgon bitti innan "jobbet" får se hur det går med den varan. Men jag har ju blivit så lat nu när jag har körkort!

Imorgon ska vi dessutom sätta oss och kolla när och hur vi kan/ska oss till Skåne, vi ska ju åka ner och hälsa på Mattias eller framför allt åka ner och se hur Kotten har det. Men vi måse få det att stämma en vecka då vi båda har väldigt lite inplanerat, lycka till! ;)

Ni får gärna kommentera filmerna också, när ni väl har hittat hit!

Sov så gott allihopa

Mer film!

Här har vi dom igen! men nu behöver inte mia räkna ^^ Jag och U tycks kika fram lite då och då också.. ;) / Fiiaaaw


1,2, 4?

ahaaa! Bildbevis på Mia och Radons framtida bytesserier! /Fiiaw

Torsdag

Ibland är det så skönt att sätta på sig "riktiga" kläder.. ;) Kliva ur ridbyxorna och sätta på sig jeans eller en klänning.

Nu ska jag och mamma åka och handla sedan ska jag upp till Fia och kolla på tränings filmen från helgen! Otroligt roligt att faktiskt ha någonting på film.

Radon var lite mör i kroppen idag så vi jobbade massa lösgörande och mot slutet var traven tillbaka! Nästa vecka är det skrittvecka för R, jag tror att han behöver det men jag tycker dom veckorna är så tråkiga..

På återseende


Nu är resan bokad!

Ner till Johanna :D

Åker ner till Stockholm fredag eftermiddag den 6 feb och kommer hem igen på måndag förmiddag den 9 feb.
Ska bli hur kul som helst och jag längtar jätte mycket!

Annars mår jag bättre idag, Wie!
Dagen ska startas med en lektion för Ingrid, jag hörde någonting om enkla byten idag. Och det vet ni ju att jag älskar(not)
Sedan ska det pysslas med lite små saker, prova sadlar på Lucky, lägga ut om teorin för ryttarsatsningen som för övrigt kommer bli på tisdag! Inventera klubbkläderna, också var det några saker till som jag just nu helt har glömt bort ;) Jo just det Intro gruppen klockan 14.45 ska rida första gången idag så det blir till att hjälpa dom.
Det blir nog en bra dag!

Jag längtar sjukt mycket till tävlingarna startar iaf, ska bli himla roligt :D Målet iår vet jag inte om jag vill/vågar skriva här.. Fast ni kommer väl ha glömt bort det efter att ha läst det... Men det är iaf att rida minst en Msvb:5a, för er som inte är så insatt är det första programet där bytes serierna börjar komma!


Onsdag igen

Sov närmare 15 timmar i natt så idag mår jag faktiskt riktigt hyffsat! Hoppas att det inte blir nått mer av den här sjukan.

Ni har kommit till min blogg, ni behöver inte vara rädda att ni har hamnat någon annanstans.. Kia har hjälp mig att fräscha upp bloggen, så nu är det våriga färger och nya bilder :D Tack!!

Annars har dagen varit ganska bra. Full fart.

Nu ska det sovas så jag orkar med morgondagen!


Onsdag

Igår vaknade jag och hade otroligt ont i skinet. Vilket brukar tyda på att jag håller på att få/har feber..

Masade mig iväg till stallet och tog hand om hästarna, hade både Ina,Cassie och Radon att ta hand om.
Joggade R i ridhuset och han kändes inte alls så mör och stel som jag trodde att han skulle göra!

Efter det blev det lunch, allt gick otroligt sakta och jag kände mig inte alls nå pigg... Lagom till Ingelas 15 grupp började jag vakna till liv igen. Hade den och deras teori, fixade lite på kontoret och sen vid 18 begav jag mig hemåt, sov i soffan en och en halv timme. Åt lite och gick sen och la mig,

14,5 timmar har jag sovit i natt! och idag känner jag mig hittills mycket mycket piggare, även om jag fortfarande är lite blek om nosen.

Så nu ska jag slänga i mig lite mat och åka ut till stallet, har alla tre hästarna idag också, två teorigrupper och lektion för Ingrid.


Bildinlägg till Kia

Av dom här bilderna får du välja och vraka fritt efter vad som kan passa bäst =)



Ny design?

Är det någon där ute som läser min blogg som är duktig på sånt?
Jag gillar min design skarpt men.... jag har haft den över ett år nu och den skulle behöva lite uppfräschning med nya färger och lite aktuella bilder.

Kan du hjälpa mig??


Tisdag

Ja jag vet inte om man kan kalla gårdagen lugn, men gemför man med hur mina dagar kan se ut kändes det som om jag inte gjorde ett skit.
Men jag tror att vanliga dagar egentligen ska vara ungefär sådär.

Radon, Fia, jag och Upan försökte ta oss till Ok och tillbaka, men snön ovanpå isen bara släppte, helt värdelöst! Men se de från den ljusa sidan hästarna fick iaf röra lite på sig, även om jag inte tror att det gjorde så stor skillnad.

Senare på kvällen red jag också Tizziana, söt ponnyn, vi hade markarbete och jobbade på ruter ess. Vilket var en otroligt nyttig övning där Tizzi faktiskt fick vänta. Hon kan ju få lite brottom annars och ge sig iväg,men det gick minsan inte här.

Idag ska min prins få jogga lite i ridhuset (eftersom det fortfarande är så otroligt dåligt underlag ute! Dessutom ska jag ha Ingelas klockan 15 grupp eftersom hon är ledig idag, ha teorigrupp osv.

Ikväll kommer dessutom mamma hem, så då ska vi hjälpas åt och städa, vilket kan behövas.. Varför är man så otroligt mycket duktigare på att hålla ordning och rent i stallet?

Måndag

ja, jag ligger fortfarande här i pyamas.. Väntar på att tvätten jag klev upp imorse och körde igång ska torka någongång så att jag kan åka iväg till stallet =)

Ser ut att bli en ganska lugn vecka med "bara" det vanliga att göra ;)
Radon ska få ta det lite lugnt två dagar nu ut i skogen, det kan han behöva =)
Och till helgen är jag ledig :D Hur underbart är inte det på en skala? Kommer inte ihåg då jag hade en sån helg senast..
Ska träffa Melinda och åka med Ingrid ner på clinicen i Sundsvall, hon ska rida där nere och kan behöva en hästskötare=)
Annars ska det planeras teori för ryttarsatsningen som jag ska ha troligast nästa vecka, får vi se hur många som dyker upp på den. Rida en del, och allmänt bara försöka ta det lite lugnt. Besöka Fia ska också hinnas med jue :D

Hörde att det också ryktades om fest på lördag, får se hur det blir med den varan =)


Söndag

Ja då var Ullaträningen över för den här gången :/

Min häst var väldigt fin idag också :D Hur kul är inte det då :D Däremot är hans matte helt världelös på att räkna.. skulle räkna till tre och inte ens det fick jag till ;) Fast efter några varv längs fyrkanten kunde vi få ihop det.. Självklart är det bytes serierna jag pratar om, lite strul blev det men en fick vi till iaf ;D
Sen jobbade vi med skolorna i både trav och galopp, tror jag kom fram till hur jag ska rida i  vänster slutorna, får vi se hur länge jag kommer ihåg det då ;) Ska tänka vänsteröppna, flytta bakdelen till höger mot högerhjälperna ( mest notis till mig för att jag ska komma ihåg tills nästa gång jag ska rida)
Jag kanske måste skaffa mig en träningsdagbok för sånna här tillfällen.

Jobbade lite piruettjobb också lättare åt höger svårare åt vänster, är ni förvånade? ;)
Annars jobbade vi mest rakriktning och sånt där annat viktigt :D
Men som sagt han var riktigt fin :D Min fina fina prins!
Roliga var att Fias pappa var där och filmade också, så nu måste jag bege mig till fius och titta på träningen någon dag här :)

Nu ikväll har jag bara slappat i soffan framför film. hade egentligen kvällen men jag släppte in ridskolehästarna (med hjälp av fia och ingrid) efter att jag hade ridit och sopade och sedan lovade ingrid och Ulla att dom skulle fodra innan dom for! Thanks!

Dags att sova, men först ska jag plocka iordning all tvätt så jag bara kan kliva ur sängen och ner i tvättstugan imorgon bitti klockan 7 och hoppas på att jag inte möter någon på vägen i pyamas ;)


Söndag

Som vanligt en otrolig rusning så här på morgonkvisten då man slår upp portarna till macken.. ;)

Tog mig smidigt upp ur sängen i morse och träningsverken lyser med sin frånvaro. Yes ;D

Fick igår kväll ett väldigt trevligt erbjudande om fjällresa på sportlovet, tål helt klart att tänkas på :D Eller rättare sagt så måste jag se över ekonomin och framförallt häst vakt. Eftersom den veckan ligger väldigt nära Umeå och säsongens första tävling vill jag inte att han ska vila nästan en hel vecka innan :)

Annars tyckte Ulla att Msvb:4 och FEI var kanon bra att börja med i Umeå ( om dom nu låter oss som är över junior åldern rida vill säga :P) Så det var ju roligt att vi har samma uppfattning :D

Ne men nu kommer det både kunder och tidningar, bäst jag går och gör någon nytta då.

På återseende

Lördag

snart så... Om lite drygt en och en halv timme stänger jag macken och får gå hem, eller gå jag ska åka eller rättare sagt köra :D

Är helt sjukt trött ikväll, vet inte riktigt vad det beror på :o Dessutom gör mina fötter ont!! Ursch vad synd det är om mig ;) Eller inte!

Jag har det väldigt väldigt bra men jag behövde bara klaga lite ;p

Imorgon är det jag som öppnar macken vilket betyder att jag måste vara på plats ungefär tjugo i nio. jobbar sedan till klockan två. Swischar upp på ridskolan och tränar för Ulla mellan 16.15-17.15, sedan blir det hem och städa, lägeheten ser lite ut som hej kom och hjälp mig. Så städa kan vara på sin plats.
Sen har jag kvällen i stallet också ;D

Hej vilken lugn helg ;) Men jag klagar inte :P Eller nästan inte!

Lördag

Jag har sagt det förut och säger det igen. Min prins är så otroligt fin :D

Med risk att verka tjatig...
Precis kommit hem från stallet efter ett pass för Ulla, jag är riktigt nöjd med dagens pass. Vi fick visa de saker som faktiskt hänt med oss de senaste 6 veckorna och sedan fick vi också hjälp med några av våra problem och hör och häpna så blev vänster diagonalsluta mycket bättre både i trav och galopp ;D
Så otroligt roligt :D att hon dessutom när vi travade på kortsidan sa; "skulle domarna se honom nu skulle dom tro att du köpt en ny häst"Gör inte saken sämre ;D  Men jag kommer ha grym träningsverk i benen imorgon så vi får se om jag tar mig upp ur sängen :P
Dock tror jag att hon kommer ha höjt kraven på oss ett snäpp till imorgon, men det här kommer jag kunna leva ett tag på :D

Nu ska jag slänga mig in i duschen och äta lite middag innan det bär av till jobbet och 5 timmar på OkQ8, ska göra mitt bästa för att hålla mig upprätt ;)


Fredag

Ja idag är det fredag och en till vecka har gått i rasande fart! Helt otroligt vad fort det går :o

Dagen började med att titta på temometern och konstatera att det var närmare -19 grader.. Brr. Jag hade gjort vad som helst för att krypa tilbaka in i täcket och sedan legat där hela dagen.. Men upp var det och på med en massa kläder.
Anlända till ridskolan en minuter över halv nio, började dagen med att ta hand om eleverna som kommer från gymnasiet, jag tycker att det känns dumt att kalla dom särskolan men tyvärr går dom under det täcknamnet ute hos oss.
Jag kan bara konstatera igen att jag/vi verkligen har underbara arbetskamrater där ute. Som ställer upp i vått och torrt och är såååå snälla mot eleverna hur fel det än blir!
Så roligt att jobba med dom varje dag.

Efter det var det Amos tur =) jag var bara hästskötare och satt på läktaren idag och han såg vissa stunder riktigt fin ut :D
Lunch dags och jag var här sjukt hungrig och hade fått upp kroppsvärmen så att jag faktiskt kunde plocka av mitt ett lager utan att frysa ihjäl..

Ridning på Lucky Light som dom tyckt sätt lite knackig ut tidigare i veckan så han hade vilat ngn dag. Men det fanns ingen orenhet så långt ögat kunde nå utan han var riktigt rund, mjuk och fin! Stört kul att rida :D Måste hitta ngn som kan tävla lite dressyr på honom också. En fin häst det där!

For runt och var lite taxi samt gjorde ett ärende upp till SISU med lite papper =)
Mockade, var coach åt Therese då hon klippte Pirre och promenerade med Radon, Fia och Upan ner till Ok.

Nu ikväll har jag kidnappat min syster och sett på Lets dance ( ja jag är nörd), ätit godis och allmänt degat!

Har otroligt ont i huvudet så, så fort utröstningen är klar ska jag skjutsa hem min syster och sedan rask hoppa i säng!

Imorgon börjar jag med att klippa min prins ( om det inte fortsätter att vara så här otroligt kallt för då får han ha pälsen kvar ett tag till). Rida för Ulla :D och sedan jobba, som tur är har dom gjort om våra scheman så nu jobbar vi bara fem timmar istället för strax över sju. Perfekt!!

Godnatt

Torsdag

Idag har varit en otrolig nice dag :D
Började med att jag belev upphämtat klockan nio av taxi nyström..
Blev ridning på förmiddagen. Min häst var otroligt fin igen :D :D :D vet inte hur många gånger jag skrivit det i den här bloggen men just nu stämmer det väldigt bra :) Red på träns idag också! Duktiga jag ;)

Sedan blev det lite pyssel i stallet, tittade på Lucky, mockade och fixade åt både Radon och Upan.

Runt halv två åkte vi hem hit och jag snabb duschade och bytte omför sedan for jag,Ingrid och Fia ner till Sundsvall och Birsta. Mitt mål med dagen var att köpa nya stallskor (mina var totalt jätte trasiga) och en sadeltvål. Jag lyckades med båda delarna ;D Dessutom kom jag hem med ett handtag till min sadel också eftersom mitt gamla försvunnit spårlöst. Dessutom hann vi med att fika ;D

Nu i kväll har jag bara hämtat upp Fius som övernattar här då jag är alldeles ensam, handlat, hämtat och skjutsat mamma till gympan samt lämnat en skiva till Melinda ;)

Min fina fina prins

Red lektion nu ikväll för Ingrid.
Radon var riktigt rikigt fin ända från början trots att jag red på träns (har haft lite jobbigt att rida på det ett tag, men nu funkar det uppenbarligen riktigt bra igen)
Jobbade skolor efterlångsidorna med 8 meters volter på mitten.
Galoppen jobbade vi med på tre serpentinbågar med först förvänd galopp och sedan fick Radon och jag göra några byten också. Riktigt luftiga och fina :D

Imorgon ska jag också rida för Ingrid och vi ska tydligen jobba lite på läxorna som vi fick av Ulla sist, om vi av någon konstig anledning liksom glömt bort :P Men vi får skylla på att jag har varit sjuk.
Dessutom ska jag imponera på Ulla genom att komma in med tränset på lördag ;D


Äntligen :D

Dagen D var här. Och det var tidig uppstigning imorse..

Teoriprov 8.20
Körlektion 11.15
Uppkörning 14.45

Och nu är det så efterlängtade körkortet mitt :D

Så nu borde det bli lite ordning och reda här på bloggen :)
Ikväll är det lektion för Ingrid
och till helgen är det Ulla träning :D

Jag har dessutom fått en "ny" dator :D en bärbar :D ( min gamla bärbara gick ju inte att bära ;p)

Dålig uppdatering

= mycket som händer..

Otroligt mycket att göra just nu så uppdateringenpå bloggen kommer ligga lågt någon/några dagar till tills jag vet vad som händer och sker.

Men prinsen går väldigt bra iaf :D


Fredag

Jag är ledig idag ;D

Har nu på morgonen suttit och skrivit klart min hemtenta och skickat in. NU ska jag klä på mig någonting vettigare än pyamas och masa mig iväg till körskolan och klicka lite på teorin, känns lite drygt när jag har ett bra program här hemma men jag måste tydligen för att kunna få betyg (ja jag läser körkort som ett ämne i skolan)

Sedan ska jag till stallet skritta ut en sväng på prinsen och hjälpa Therese att klippa Pirre. Och ikväll är det Utgång på schemat :D Jag, Anna, Sandra och Fia ska först äta tacos och se på Lets dance osv sedan blir det krogen ;D

Gårdagen var ganska perfekt så skulle jag vilja att alla mina dagar var, mycket att göra men absolut inte stressigt. Efter skolan och mitt fina utbrott på skolan gick Fia och jag till biblioteket och pysslade med vårat PA, sedan ner på stan där jag köpte en jätte fin rosa tröja ( som ska invigas ikväll) och ett gulligt nagellack. Vi hann med att fika också innan jag gick hem och lagade mat som enligt både mamma och Annica blev god (jag tror de bara sa så för att jag ska laga mat fler ggt ;p)
Hann med att jobba 2.5 timmar igårkväll också lagom länge. Och prata med Johanna :D

bäst att sätta fart ;D

Då var den skoldagen över

Ja det är nästan pinsamt!

Var där fem i ett satt och väntade till fem över. Gick upp till lärarrummet och frågade varför vi inte hade någon lektion. Till svar fick jag att pojkarna (resten av min klass alltså) hade varit så duktiga och redovisat efter lunch så istället fick vi med oss en hemtenta att göra tills imorgon. Jag tog alltså mitt papper och min bok och gick hem igen. Så nu sitter jag här och svarar på några frågor som ska vara inlämnade imorgon.
Alltså det är ju nästan pinsamt?! Går vi på dagis eller?

Torsdag och snart helg igen

Ja då går snart den här veckan mot sitt slut.

Red lektion igår för Ingrid och Radon var ganska fin, jobbade lite med diagonalslutorna (ursch att det ska vara så mycket svårare åt vänster?!) Sedan lite förvänd galopp och byten framför allt på serpentinbågarna.

Idag åkte jag ut till stallet med Ingrid redan vid åtta. Redn en sväng i ridhuset, Radon kände nog lite i kroppen sen föregående dagar när vi startade men redan efter några varv kändes han ganska mjuk och fin. Jobbae öppnor i traven och i galoppen fortsatte vi jobba lite mer serierna. När jag började med dem red jag in på diagonalen gjorde ett byte la en volt ett byte, volt osv tills väggen kom, bara för att jag skulle ha tid på mig att hitta rätt läge och för att Radon inte skulle förekomma mig (han är ganska bra på att "hitta på själv") Nu idag red jag in i vänster galopp bytte till höger galopperade fyra språng bytte till vänster galopperade fyra språng och bytte sedan till höger igen. Klockrent! :D Raka ganska luftiga byten utan att han gav sig iväg.
Sedan skulle vi göra likadant åt andra hållet, alltså komma in från höger galopp, första bytet gick bra men sedan blev det bara trassel. Fick gå tillbaka och lägga in volterna igen. Och på sista försöket för dagen gick det hyffsat! Att det ska vara så mycket svårare åt ett håll?
Bara att träna på antar jag...
Sedan fick han nya skor och fixade fötter av Olle också ;D

Nu ska jag slänga mig i duschen för det är skola mellan 13-15 religon! Sedan ska Fia och jag ner på bibblan för lite jobb med Projektarbetet. Handla för av någon underlig andledning ska jag laga mat idag (stackars min familj som ska äta det sen ;p)
Sedan blir det jobb mellan 20-22.30 (PENGAR, för efter 19 är det OB också ;p)

Se Ya!


Onsdag

och första dagen i skolan...

Våran klass började dagen med att få veckans schema ( för mig innebär fram till klockan 15 idag, en lektion mellan 13-15 imorgon och ledig på fredag) hur soft är inte det?
Det innebär att jag hela den här veckan också kan rida ordentligt :D I ljuset och i ridhuset!

Nu har jag precis skrivit prov i småföretagande gick väl okej, jag tror att om jag har poängen på min sida kom jag upp till MVG men man kan aldrig veta säkert...

I kväll är det dags för lektion också! Jag har ju inte ridit ordentligt sedan julafton så det kan bli spännande. Men prinsen har ju hållit igång tillsammans med Ingrid (:

Annars träffade jag Melinda igår eftermiddag och det var väldigt trevligt, synd bara att vi inte hinner eller tar oss tid att träffas oftare! Men nu har vi bokat in ett nytt datum för dejt innan januari är slut ;)

Nu börjar förhoppningsvis mina klasskompisar bli klara med provet så vi kan fortsätta med kapitel 4 och gå hem någon gång :)

Tisdag(söndag)

Ja det beror helt på hur man ser det ;)

Har precis kommit hem från stallet och en uteritt på min pigga prins, ibland är det svårt att skritta (även om han faktiskt var duktig idag) Fia och jag red ända ner till sälsten och travade och galopperade sälstens rakan! ;D Den vägen slår nog alla, synd bara att det är liiiite för långt att ta sig dit.

Nu ska jag skutta in i duschen för att sedan möta Melinda nere på Wirströms, vi lär ha en hel del att prata om eftersom det var så grymt länge sen vi sågs nu ( FY på oss!)

Efter det blir det plugg som gäller, småföretagande, körkortsteori (inför uppkörningen som närmar sig med stormsteg) också ska det planeras en teorilektion som jag ska ha för ryttarsatsningen nu i Januari, och planen var att det ska göras mer eller mindre klar ikväll får vi se hur det går ;)



Måndag

Fast det känns som fredag eftersom jag är ledig imorgon.

Har jobbat hela dagen, började med ridlekis som gick riktigt bra, kan det göra annat än det då man har sånna underbara jobbarkompisar? som jag i och för sig fick springa och jaga i hagen innan (som tur är, är dom lätt lurade med godis ;p) Men dom är underbara!
Sedan lunch, satt dessutom på läktaren och tittade när Ingrid red Amo, (hon frågade ju så snällt :P) Han var riktigt fin i traven och jag tror att dom har kommit ett snäpp till framåt :D Väldigt roligt.
Sedan var det pappersjobb som gällde (jag hatar Sisu;) Precis då man är klar med listorna kommer det nya farande)

Mellan 15-16.30 hade jag dessutom prova-på- ridning för en tjej ( som visade sig vara min chefs halv syster) hon var riktigt duktig trots sin rädsla. Och jag tror hon tyckte det var lite roligt iaf ;)

Mamma och jag for ner till sundsvall med maskeradkläderna och jag kan inte annat än förundras över denna tant som hade butiken. Vad kan hon vara? närmare 70, och när vi var där nere var hon på väg till Timrås hockey match med en stickad timrå tröja ;)

Blev bjuden på middag hos Fia, och sen har vi pratat och spelat Gitar Hero ( som jag är ganska värdelös på, måste jag erkänna)

Imorgon är jag som sagt ledig :) Blir uteritt på förmiddagen, fika med Melinda på eftermiddagen och massa plugg på kvällen. Insåg ju att skolan började på onsdag med prov :/


Wall-E

Ja nu är lägenheten städad och det luktar gott och är rent ;) Jag måste medge att det verkligen behövdes.

Sen slocknade jag i soffan framför Wall-E, jag tycker inte den var så jätte bra som alla har sagt men... det var lite gullig sådär.

Nu borde jag verkligen sova eftersom jag inte har någon skjuts till stallet behöver jag gå strax innan åtta för att hinna upp till stallet itid, ta in hästar och planera teorin innan barnen ramlar in. Sedan jobbar jag fram till 17 ungefär, och Ingrid sa att hon skulle rida prinsen så att jag förhoppningsvis har en chans att bli helt frisk någongång.

Vi ska dessutom ner till tanten vi lånade maskeradkläderna av och lämna tillbaka dom =)

Jag måste dessutom höra med Ingrid när och hur vi ska åka till Skåne, så att jag kan boka resan ner till Johanna snart också. Hon åkte idag och jag saknar henne redan ;) Men jag måste kolla så att resorna inte krockar innan jag bokar någonting för jag vill ju hinna med båda delarna :D

Vilken rolig vår jag kommer att ha ;D Nu MÅSTE jag bara se till att bli riktigt frisk så att jag orkar, och ett steg i rätt riktining kan ju helt klart vara sängen.


Söndag

Tanken var att det skulle bli en rask morgon promenad till stallet imorse men när mamma kom och väckte mig och sa att det var minus 17.9 grader ute höll jag på att dö.
Som tur var startade våran bil så jag slapp frysa ihjäl.
Morgonjouren gick snabbt och effektivt, otroligt vilken skillnad det blir när det är två hästar mindre i stallet, fast i och försig är det ju 20% av det totala så det kanske inte är så konstigt egentligen?
strax efter åtta gick jag upp till kontoret och åt frukost och sov! Låg på soffan med en ridsport tidning och halvslumrade till närmare halv elva.
Okej jag erkänner jag är nog inte riktigt pigg ändå :/ Sedan skuttade jag (okej, det var väl också att ta i) Ner och mockade och lunchade, precis när jag var på väg att traska hemåt i kylan undrar Ingrid om jag vill åka hon skulle bara jogga Amo en stund innan... Dock så förstod jag lite senare att hon bara erbjöd sig för att jag skulle titta på henne då hon red ;)

Hem och åt lite lunch innan det var jobb dags. Lite folk och inget att göra, då går det seeeegt. Lagom tills jag slutade ringde Ingrid och frågade om jag ville ha skjuts hem ( och den här gången fanns det faktiskt ingen baktanke)
Fast hon den stackaren fick vänta på mig eftersom Fanny var sen, så jag tror hon ångrade att hon erbjöd sig ;p

Nu står städning på schemat, jag håller bara på att fundera var mamma håller hus, det står nämligen mat och puttrar på spisen och mamma är helt bortblåst :O
Tog med mig Wall-E hem också så förhoppningsvis hinner jag titta på den innan det är dags att sova. Måste dessutom komma på något roligt att göra det ridlekis barnen imorgon bitti :)

Jag vill ha sommar nu!!!

Ledig lördag

Ja jag har äntligen haft en hel dag ledig :D Tror det är första dagen på... ja jag vet inte hur länge, och den har spenderats precis så som lediga dagar ska göras!

Gårdagskvällen spenderades (efter avslutat jobb) hemma hos Johanna, vi såg på film och tjockade oss med chips ;D Självklart blev det en hel massa prat och konstiga funderingar ;)
Kom hem stra efter två någongång.

Sovmorgon i morse och jag masade mig inte upp ur sängen förren strax efter elva ( har en så himla bra bok jag hållerpå med nu) For iväg till stallet och det blev en barbacka tur uppför Örsjön. Prinsen skötte sig kanon, men mina tår blev IS efter ett tag.. Väl hemma igen blev det ombyte och sedan promenad ner till Wirströms för fika med Johanna :D Satt där och pratade tills dom stängde, hem och åt middag och sedan gick vi på bio. Såg Australia, den var ganska bra, blev liiiite för lång och utdragen bara.

Nu fastnade jag här som vanligt :/ Har jouren imorgon bitti och behöver gå härifrån strax efter sex så egentligen borde jag sova nu, men hur kul är det? Dessutom väntar jag på ett svar på sms, men det känns som om jag kommer kunna få vänta lääääänge.


Imorgon åker dessutom världens bästa Johanna hem :( Det kommer bli grymt tråkigt. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig, men som mamma sa... det är inte alls så långt till Stockholm.

Skulle egentligen varit ledig imorgon också men Magnus ringde och hade magsjuka så jag hoppar in och jobbar 4 timmar på eftermiddagen (PENGAR) sedan är det städdags här hemma.

Torsdag

Åh, jag vet verkligen inte varför jag skriver nu eller vad jag ska skriva.

Egentligen borde jag bara gå och lägga mig!
Gårdagen var ganska trevlig förutom att jag inte mådde så jätte bra (och det var bara pga min förkyldning) Mycket musik, jag har grymt duktiga tremänningar! Jag är imponerad, ska se om det vi spelade in (med annicas kamera) går att lägga upp här så småningom :)

Idag har jag jobbat. 15-21.30 gick ganska bra, var lite segt på slutet men men..

Fick ett sms igår som gjorde det hela jobbigt igen och idag dök ingen mindre en denna person upp på macken, hur ska man då när man är alldeles ensam där kunna unvika?
Åh! Jag vet varken ut eller in!

Imorgon blir det jobb på ridskolan 10-16 sista dagen på juniorlägret som jag har haft :) Så vi ska fika och sedan ska tjejerna få "hoppa" sedan hoppas jag att jag är så pass pigg att jag orkar rida prinsen =) Har inte ridit honom ordentligt sen jul men som tur är har ingrid trimmat =)

Sängen här kommer jag med alla mina funderingar.....

RSS 2.0