Tävlingsdag 1

Det har varit en lååång dag. Med jätte jätte fint väder, alldeles för varmt att rida i egentligen. Som tur var har det iallafall varit jätte svalt och skönt i stallen.

Det har gått väldigt bra för alla Härnösandsryttare.
Anna var precis utan för placering i båda sina klasser med ca 59 och 60 % Arrogant var riktigt fin i sista klassen då han spände av lite.
Ingrid red både la:6 och msvb:2 på 60% och Amo var mycket bättre än i sundsvall om än med några missar. Hon också precis utanför placering.
Fia red bara La:6 idag och Upan såg fin ut. De hade också en stor miss i ena galoppslingan. 62% vilket ledde till en femte placering :D Jätte roligt.
Eva red la:6 på ca 61& och blev delad sexa (placerad) och Msvb:2 på ca 60% och var precis utanför.

Efter lååååång väntan var det då äntligen dags för min och Radons tur vi red ju inte förren 18.17 så vi hade hunnit laddat hela dagen med promenader, knoppning osv. Han kändes ganska fin och med på framridningen. Red inte fram mer än max 30 minuter eftersom det var så himla varmt men det verkar ju vara en bra uppladdning.
Red msvb:5 an för första gången och målet var nog att klara bytesserien och det gjorde vi ju faktiskt :D Att vi dessutom klarade vårat andra kval och blev placerad var ju bara ett STORT plus! strax över 63% och bara ett poäng från vinnaren var mer än väntat! Riktigt rikigt roligt!

Ingrid sitter här brevid och stör mig och säger också att hon tycker det är jätte roligt att vara ute med så många duktiga elever. Att det har gått så bra för alla och alla är nöjda och glada!

Idag är det roligt att komma ifrån Härnösand ;)


Östersund-Frösö

Torsdagen var riktigt riktigt trevlig och bjöd på allt från glassbåt,grillning och dans :D Att vädret var helt underbart gjorde ju inte mösspåtagningen sämre. Bara två veckor kvar nu!

Igår var det upp tidigt för att strax efter åtta befinna sig i stallet. Hade särskolan på morgonen och sen började packningen, putsningen och badningen. Vid strax innan tre lämnade jag, Ingrid, Radon och Amo stallplanen. Gick bra att köra lite tråkigt bara att vi måste åka i två bilar men men..
Framme på ridklubben strax innan sju och det tog en bra stund innan vi hittade fram till var Radon skulle bo.
Packade in alla saker,promenerade en halvtimme och borstade lite innan vi begav oss på jakt efter mat och camping.
Efter några varv runt refugen ;) kom vi in till Östersund och fick oss lite mat och kunde dessutom ganska lätt hitta till stugan!

Nu ska jag kliva upp och äta lite frukost innan vi åker iväg till stallet. Jag rider inte förren 18.17 ikväll så jag har gått om tid till att knoppa osv. Anna är först ut av oss Härnösandare strax innan tio =)

Håll tummarna!

Onsdag

Radon var riktigt fin idag. Jag värmde, ingrid red en liten stund och sedan red jag igenom Msb:5an som vi ska rida på lördag för första gången. Han var riktigt fin och vi satte bytes serien på första försöket och det kändes inte ens svårt. Hoppas vi kan få med oss den känslan i helgen också ;D

Red söt ponnyn Tizziana nu ikväll också, hon var ganska fin =) det blir bättre och bättre! =)

Nu ska jag börja packa mina saker (som inte är i tvätten) inför helgen. Imorgon är det fullt upp med ridning på morgonen (alldeles för tidigt), Mösspåtagning och annat skojsigt som slutar med fest :D
Och på fredag åker vi ju till Östersund =)

Jag är med och tävlar


Var med och tävla du också http://www.lindablom.se

Sista provet

Ja nu idag gjorde jag mitt sista prov på gymnasiet! Känns rätt skönt måste jag ju erkänna, jag tror dessutom att det gick ganska bra. Hur bra visar sig väl ;D Mösspåtagning och fest på torsdag :D

Annars har det varit en lugn dag. Skrittade ut med Fia och Upan i morse runt till torget, super mys med bra väder. Sen var det en stund på skolan, ett tag på stallet med teorigrupper och personalmöte på Ok (fick bland annat veta att jag ska gå postenkurs i sundsvall veckan efter skolavslutningen)

Igår var det full fart som vanligt och de kändes som om jag mest bara vimsade omkring, min grupp på kvällen var duktiga och de börjar mer eller mindre få kläm på lättridningen nu, vilket är jätte roligt. Och Radon fick gå med både Ingrid och mig (mest ingrid) eftersom jag har/hade så ont i min fot.

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa min bok =)


Trasig

Ibland slår det mig i magen så j*vla hårt. Jag kan inte ens tänka på det utan att börja gråta, ännu mindre prata om det.
Skulle försöka berätta den lilla simpla saken att vi inte pratat med varandra på över ett år idag när B frågade. Kunde inte ens säga det utan att tårarna steg i ögonen!

Förstår inte att han ska kunna göra mig så här illa! Jag har lovat mig själv att aldrig gråta över honom igen men aj vad svårt det är....

Jag behöver en kram!

Söndag

Känns jätte konstigt att ha en dag att bara vara innan en ny vecka drar igång. Vanligtvis ligger ju tävlingarna på söndagar eller lör och söndag.
Sov hyffsat länge i morse och låg sedan och läste/pluggade fram till närmare tio innan jag masade mig upp ur sängen.
Åkte i väg till stallet och packade upp och putsade alla grejor sen igår. Radon och jag tog en skritt tur barbacka runt kvarteret. Jätte härligt väder och hästen var snäll :D

Nu har Annica precis prövat att sminka och sätta upp mitt hår till framtida studentevenemang. Efter lite delade meningar tror jag att vi både blev väligt nöjda, iaf jag ;D
Middag lyckades vi äta allihopa tillsammans idag också, inte ofta det händer.

Ikväll blir det Friskis och intag av hästarna =)
Bjuder på lite fler bilder från gårdagen.




Tävlat!

Dagen började tidigt imorse och strax efter åtta rullade vi från stallet.
Tio över tolv var vi framme i Ås och både vi och hästarna hann äta lunch innan det var dags för Fia att rida fram. Upan var riktigt fin på framridningen men blev lite spänd på banan (syntes inte alls lika mycket som Fia sa att det kändes) trots det var han fin och de red på strax över 60% i La:6 räckte tyvärr inte tillplacering idag.

Dags för min tur och Radon var fin och med mig på framridningen lite spänd ute på banan men inget som inte gick att hantera. Hade en bra känsla, han blev bitvis lite matt och vi hade tre ganska ordentliga missar men annars var han fin.
Fick höra procenten 57 och blev väldigt väldigt besviken ( hade vi blivit skyldiga poäng) hämtade protokollet och kontrollräknade och det visade sig att det hade blivit lite fel. Hamnade på strax över 59% istället och det kändes genast mycket bättre även om det inte är nått super resultat. Räckte till att hamna precis utanför placering.
sedan var det det lååånga resan hem igen. Hemma strax efter 20.00
Tack alla som var med idag!
Bilder från dagen:

 
Fia på väg!                                                 Mia på väg!


Teamet som var med,    Upan och Fia,                Innan start


Radon innan start,            Uppridningen


Mamma som stolt hästskötare (Radon gjorde precis som han ville ;D)


Nöjd Radon efter ritten!

Fler bilder senare, nu blir det sängen!

Händig!

Var uppe tidigt imorse och red innan klubbdressyren. Gick väl både bra och dåligt, byterna var riktigt bra idag och sen tycker alltid min häst att han kan programen trots att vi idag red ett program vi aldrig ridit tidigare (de vi ska rida i Ås på lördag)
Sedan var jag allt i allo på klubbisen, skrev, var programläsare, räknare, hjälp på framridningen osv.
Bra på mycket, eller världelös på allt. Det beror helt på hur man ser det. Jag tror att jag väljer det första! ;D

Tittade på Ingrid innan jag åkte hem och åt, duschade och bytte om för att sedan swischa vidare till jobbet.
Det var här jag har lyckats vara riktig händig först "laga" pumpen ;) jag tröck på knappen och fick den att funka, magiska fingrar!
Sedan kom den in en tjej och frågade om det var ngn fler än Anna som jobbade (Anna stod i kassan) Anna svarar att det är jag och Mia och då säger hon Jaha (besviken) jag frågar vad hon vill ha hjälp med och hon berättar att hon inte kan koppla av släpvagnen men tittar på mig som att det kan väl inte du heller.
Jag följer med henne ut och kopplar av släpvagnen utan att fundera. Så otroligt skönt när man kan fixa saker som kunder eller andra inte räknar med. För kopplat av släpvagnar har jag gjort mååånga gånger ;)

Nu är det bara ungefär 2 timmar kvar att jobba och sedan ska jag hem och sova! Imorgon är jag vikarie för Ingela hela eftermiddagen/kvällen och det ska också putsas och fixas inför tävlingen på lördag!

Ne dags att göra någon nytta!

"Conny"

Glömde att skriva att Cloé (Ingrids häst)
Inatt fick ett hingstföl :D
Eftersom inte hon har någon egen blogg får jag väl lägga ut bilden jag fick imorse på telefonen här så länge ;D



Ingen vidare värst kvalitet men bättre än inget ;D

Svar på kommentar ;D

Eftersom jag inte har någon aning om vem det var som kommenterade i förra inlägget får jag väl svara här ;)
Nu när jag har körkort kör jag själv till tävlingarna och har jag tur får jag någon stallkompis med mig i bilen, annars är vi oftast flera som åker till samma tävling från klubben så vi hjälps åt. Men jag kör alltså själv.
Innan jag hade körkortet fick jag mina underbara vänner att köra mig. Det var ett väldigt bök och stök men eftersom jag har så underbara kompisar som ställer upp lyckades jag ta mig iväg på nästan alla tävlingar jag ville åka på! Men jag kan ju säga att det är sååå mycket lättare att tävla nu när jag kan köra själv.

Men nu i helgen ska alltså mamma och Annica (lillasyster) följa med som sällskap och fotograf ;D så räkna med nya bilder efter helgen! Det ska verkligen bli jätte roligt att de faktiskt vill följa med!

Red lektion nu ikväll och jag tror att Radon kände av lite sen helgen, och jag vill ju att det ska kännas precis som då, vilket det såklart inte gjorde. Men han jobbade på helt okej ändå.

Nu blir det plugg. Jippie Yey

Onsdag

Redan onsdag och halv veckan har gått. Hjälp vad fort det går, imorgon är det bara en vecka tills mössorna åker på!
Studentfotografering igår!

Annars har dagarna flutit på, hästen har tagit det lite lugnare efter träningen med en promenad i måndags och en uteritt igår.
Har dessutom hunnit med att plugga en massa haft teori samt min måndagsgrupp, städa osv..
Sista riktigt skoldagen idag dessutom, efter idag har vi bara en prov på tisdag kvar, hur bra känns inte det på en skala då?! Fast, jag har en del som jag fortfarande inte skrivit klart och skickat in, jag tror det får bli ett ryck till helgen.

Vi ska dessutom åka till Ås på lördag och rida ett FEI program, Hör och häpna både mamma och min syster ska följa med! Jätte roligt! Kanske dags att lära sig programet?

Ne nu måste jag springa till skolan, småföretagande typ fram till halv två, med paus för lunch, jippie yey

Måndag

Mot skolan och sista rycket inför studenten!
Har en känsla av att det kommer bli långa skoldagar med mycket plugg, så vi får hoppas att jag hinner med allt annat runt omkring också. Skönt är i alla fall att det bara är mån, tis och onsdag den här veckan!

Dags att springa över gatan och hålla tummarna att schemat ser bra ut!


Träning dag 2

Började rida fram och Radon kändes riktigt på G.
När Ulla sedan kom in (hade lektionen före på utebanan) började vi jobba med galoppen på en gång. Red lite lösgörande både på volt runt henne, gjorde några byten och skolor. Fick tänka att jag ska rida fram till handen så att jag kan lätta, eller ja hålla lösare i honom. Om jag tänker åt andra hållet förekommer han mig bara och byter.
Sedan övergick vi till traven efter en kort pust, det är alltid mycket svårare till vänster eftersom han där lyckas skjuta ut vänsterbogen och ut med högerbak. Det gör han åt andra hållet också men det känns inte alls lika mycket.
Så jag fick rida på en volt (ca 10-12 m) runt Ulla och sedan tänka att jag skulle flytta bogarna utåt, först hände ungefär ingenting annat än att hela han försvann med baken före ut på en mycket större volt och han blev jätte stark i handen. Efter jag fortsatt så ett ganska bra tag säger Ulla: Vad skulle Mattias ha gjort i det här läget? Gör så!
Jag fick en glasklar bild framför mig vad jag sökte och hur Mattias hade gjort, så jag gjorde så och behövde bara göra det två tre gången och sedan lossnade det. Så då fick vi pusta och Ulla sa att egentligen var inte de jag gjorde det viktiga utan att jag när jag föreställde mig Mattias var så säker på att jag skulle klara det och vad jag var ute efter..

När jag sedan tog tyglarna igen och började trava förstod Radon på en gång vad som förväntades av honom och vänsterbogen var på plats :O
Så då gick vi ut på utebanan för att kunna rida otrdentliga linjer. Red först travskolorna som dom ligger i Msvb:5an och hör och häpna vänster var bättre :O :D Fick tänka att jag skulle lyfta innerhanden lite lite så att jag inte backade så fungerade det fint! Sedan red jag igenom galoppdelen från FEI programet och bytena blev riktigt bra och slutorna helt okej också!

Ett riktigt roligt pass även om det var väldigt tufft

Nu är det pluggdags inför veckans skola och sedan ska jag åka ut och ta in Prinsen och linda benen på honom!


Träning dag 1

Igår var det då alltså dags för Ulla träning igen.
Började med att berätta lite hur det gått vilket för mig har varit en veckas skritt för Radon och en vecka då jag knappt ridit något utöver promenaderna i skogen med min dumma förkyldning.
Frågade också vad hon tyckte jag skulle rida för program i Östersund. Så det blir nu msvb:5 och msvb:4 där!

Började med lite lörgörande, hon tyckte att Radon satt fast lite bakom sadeln och i bogarna så vi fick galoppera framåt och tillbaka och framåt och tillbaka. Och också jobba på att töja volterna, efter det började han trava ordentligt!

Jobbade sedan med lite delar ur både FEI programet (som vi ska rida nästa helg) och Msvb:5an
Avslutade med att fixa tre byten i vart fjärde på diagonalen som dom ligger i msvb:5an Jippie ;D


Hemma en sväng

Blev lite shopping ändå. Mest nödvändigt ont så som hårinpackning, strumpbyxor osv
Köpte även en svart kjol som jag tänkt använda nu på studentfesterna, men nu när jag kom hem och provade den (provade bara en storlek större på affären) så funderara jag nästan på att gå ner och lämna tillbaka den/byte den. Känns som om den blev lite väl kort..

Annars hann vi med en väldigt trevligt lunch på Waynes också!

Nu ska jag städa lite, äta middag och fara ut till stallet.


Dags att knäppa lite nya kort tror jag visst


Helg

Ja då var det helg igen, veckorna går i rasande fart och det är inte alls långt kvar tills studenten.

Veckan fortsatte ungefär som den började i lugn takt känner fortfarande lite av min förkyldning även om den är mycket mycket bättre.
Ingrid red Radon i torsdags och han såg fin ut även om han inte hela tiden höll med Ingrid om att hennes förslag var de bästa ;D
På eftermiddan förflyttade jag mig från soffan till Wirströms och fikade med Melinda, lika trevligt som vanligt. Hittade även Fia där som sedan kom och hälsade på, färgade håret på mig och åt middag.

Fredan innehöll jobb i stallet, ridning på Tizzi, sötponnyn en sån skulle jag vilja haft, även om det inte var nått större fel på Fisan. Sedan blev det en uteritt eller ja en skritt tur på Radon tillsammans med Fia och Urban och lite gräsbetande.
Hem och plugga, eller Fia pluggade och jag kickade mig runt på internet ;) Åt middag, solade, tog in hästarna och såg på film. En alldeles lagom anträngade fredag efter en veckas förkyldning.

Nu ska jag strax bege mig ner på stan tillsammans med Fia och Annica. Har inte så mycket pengar men ska kolla lite grejor till studenten och sen också fika/äta lunch med mamma.

Ikväll är det dessutom dags igen för Ulla träning. Ska höra med henne vad hon tycker jag ska anmäla mig till för klasser i Östersund också! Kanske dags att jag lär mig programet jag ska rida i Ås, har en känsla av att det vore bra om jag tränade delar ur det i helgen...
Vilket svammel! Jag får skylla på att jag fortfarande är förkyld eller nått!

Torsdag

Är fortfarande väldigt förkyld även om det går åt rätt håll, idag har jag bara ont i huvudet och är så snuvig att det knappt går att andas (låter bra va?)

Tis, ons har jag tagit det hyffsat lugnt, jobbat i stallet på morgonen, ridit ut på Prinsen och haft mina teorigrupper sedan har jag åkt hem och deckat i soffan.

Nu på morgonen har jag varit hos tandläkaren och sedan lämnat in min balklänning för att sys upp. Jag är lite för kort för orginalet ;)

Så nu bär det snart av till stallet, dressyr står på schemat idag, får se om det blir jag eller Ingrid som rider..
Hittade dessutom sladden till telefonen så här kommer lite bilder från föregående helger!


Lena och Vialli inför start i Timrå

Vialli

Amo Mak inför starten i Kungsnäs

Amo Mak i Kungsnäs

Amo Mak som packåsna ;)

Castor & Palle =)

Jag hinner inte bli sjuk :(

Har super ont i halsen. snuvan börjar närma sig och huvudet värker! Jag har verkligen inte tid att bli sjuk!!

Så nu blir det hopp i säng med ett fläng för att orka med morgondagen överhuvetaget.. En kort uppdate om dagen bara:
Morgon i stallet tillsammans med Ingrid
Handikapp ridning med E
Tittade på Kotten och Ingrid
Lunch
Insläpp
Personalmöte
Teorigrupp
Red lektion på Prinsen och vissa grejer fick vi till riktigt bra och andra mindre bra om man säger så.
Glass ;)
Sedan var det lite pappersjobb och planering inför min kvällsgrupp
och mellan åtta och ca nu har jag haft fullt upp med min vuxengrupp som idag fick prova på lättridning och det var allt annat än jätte enkelt :) Men de var så duktiga så!

Som sagt sovdags så att jag överhuvudtaget tar mit upp imorgon!
Godnatt

Söndag

Idag har varit en alldeles perfekt söndag!
Vaknade runt halv åtta men låg kvar i sängen och läste ända fram till halv tio. Helt underbart att man har tid att göra det ibland.
Klev upp och åt frukost och duschade innan mamma och jag begav oss ner till Waynes för att träffa Per och instruera dom lite mer i bloggandets värld. Kolla in deras blogg btw Http://duettvarumarke.blogg.se 
Hem och hjälpte mamma med att ta upp tvätten innan jag åkte till stallet.
Fixade och donade och tittade lite på när folk red, har ju både varit träningar för Sigrid (genom försprång Mittsvenska) och för Sussie.

Sedan var det dags för Prinsens tur, och han var riktigt rund och fin, trots en veckas lugnare aktiviteter. Red ungefär 35 minuter men det kändes som ett riktigt riktigt bra lösgörande pass och jag fick en riktig AhA upplevelse när jag red skänkelvikning i galopp, och vänsterbytet efter det blev riktigt bra! :D Duktig Prins!

När jag sedan körde hem ringde telefonen och Johanna berättade att hon var på väg hem till mig :D :D Så jag fick ett kort men trevligt besök av Världens bästa Johanna :D Jätte roligt.

Nu väntar jag på att min systeryster ska komma hem från gympan. vi ska nämligen se på film tillsammans ikväll.

Till veckan jobbar jag för Emilio igen (eftersom han har förlängd sjukskrivning *pengar, pengar* Men den här veckan jobbar jag iallafall inte på macken också ;) Men det ska hinnas med att pluggas, ridas och så vidare ;D


Blogga?

Ja, det har verkligen inte funnits någon tid alls till att sitta vid datorn den här veckan. Har jobbat väldigt väldigt mycket!
Hästen har haft en veckas paus och fått både nya fötter och blivit vaccinerad så nu är han fit for fitght igen och vi har varit ute och skrittat en timme idag. Imorgon blir det lite jogging på utebanan innan vi till veckan kör igång som vanligt igen.

Annars har jag inte hunnit med någonting spännande alls ;D

Men jag tänkte att jag iallafall skulle berätta att vi lever!


Ingen motivation

Tävlingen i helgen gick ungefär super dåligt. Så den försöker vi glömma fortast möjligt. Har därför anmält oss till Ås 23/5

Annars är det dåligt med blogg motivation.
Jag jobbar som en tok hela veckan ungefär 07.00-22.30 alla dagar utom idag.
Hästen tar det lugnt med en skrittvecka,vaccination och skoning

Och resten rullar väl på!

Återkommer när motivationen har hittat tillbaka

RSS 2.0