dag 7

Och vi har varit här i precis en vecka..

vad ska man säga, dagen i dag har varit tung, jag nästan lite tråkig faktiskt..

Emelie har inte varit hemma och ridit någonting, Chrille red en häst eftersom den andra tävlat i helgen.
Dessutom vilar ju våra pojkar idag och i morgon så vi har promenerat med hästar, ut och in från hagar, matat, flyttat runt dom, putsat, städat och fejat. Mockat, halmat och packat massa hösäckar har vi också gjort.. Innan lunch hade jag dessutom kratsat 48 hovar, slå det om ni kan ;)
Var trots att de inte red nästan någonting inte klara förren strax innan sex, behöver jag säga att det tillkom massa uppgifter?!
Dessutom red jag den lilla ponnyn Molle idag igen.

Nu ikväll åkte vi till den lilla butiken här i närheten och köpte lite godis allt för att förjylla denna måndag. Sen gjorde Fia tjockpannkaka och efter det har vi förutom att plocka in prinsarna från hagen bara suttit rakt upp och ner ;D

Imorgon känns det som om det kommer bli en lååång dag, hovslagaren kommer klockan nio så det kommer nog vara allmänt kaos har jag en känsla av. Måste komma ihåg och ta med mig nått ätbart ut så jag inte hungrar ihjäl innan lunch.

Sovdags? Ja tack! ;D


Ponny Molle =)

dag sex

är vi på nu va? Om jag inte minns fel.
Imorgon har vi alltså varit här nere i en vecka och jag måste säga att det känns som om vi varit borta jätte länge =)

Man blir totalt dagvill här nere, imorse vid halv sju när jag slog på radion istallet funderade jag på varför inte roger,titti och gert pratade tills jag insåg att de var söndag. Tur att man iaf måste fylla i träningsschemat (vad alla hästar har gjort) varje eftermiddag för där står det ju vilken dag det är.

Igår blev det dåligt med uppdatering för så fort vi var klar i stallet kastade vi oss i duschen och begav oss in till stockholm för att träffa mamma. Åt super god mat och glass och fick lite välbehövlig energi av henne innan vi försökte ta oss hem igen. Kan ju säga att stockholms besöket var jätte jätte trevligt men... Nästa gång tar vi bilen, massa tåg problem och det slutatde med att vi inte var hemma här igen förren närmare halv ett i natt. Så jag var lagom trött när klockan ringde imorse.

Red för Emelie både igår och idag. Igår fick vi jätte bra hjälp med hur vi skulle jobba för att stärka galoppen inför vänster piruetten (som ju är svårast) Idag hade jag mycket mer luft i galoppen redan från början men fick fortsätta på samma jobb. Idag jobbade vi även med travskolorna och försöka förbättra dom. Emelies kommentar om att det är bara lite mer samling som fattas innan ni kan göra ett bra resultat i Msv:a värmde =)
Så nu ska prinsen få två välförtjänta vilodagar medan jag jobbar på som vanligt =)

Har dessutom ridit deras lilla C-ponny som förövrigt är till salu. Vi ska fortsätta jobba ihop även i morgon.

Nu är det nog dags att sova eftersom det inte blev så mycket av den varan i natt =)

Rätt coolt

om jag får säga det själv.
Chris kom igår innan hon åkte och sa: Jag tror jag såg dig på bild på ridsports hemsida. Har du en dator så kolla upp det.

Så när vi kom in igår var jag ju tvungen att kolla och visst var det så. En av bilderna från Norrlandsmästerskapen med alla tre pristagarna finns med på http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=194083

Idag ska vi få rida för Emelie igen, och sen ska vi göra vårat bästa för att vara klara till klockan sex för mamma åker ner till Sthlm idag så vi ska försöka hinna träffa henne en stund =) Önska oss lycka till ;)


Dag fyra

Idag måste jag säga att livet känns mycket lättare.. Har bara varit tvunga att ringa Emelie ungefär 10 gånger vilket är en stor förbättring mot för tidigare dagar då telefonerna gått varma ;)

Hade morgonen själv imorse så att Fia skulle få sova lite längre. Vi kommer göra så att man kliver upp varannan morgon och fodrar och lindar av alla hästarna så kommer den andra ut lagom tills de ska börjas göras iordning, släppas ut och mockas. Jag lovar er den timmen extra man får sova eller ligga kvar i sängen på morgonen är grymt skön.

Vid elva åkte Chrille och Chris iväg med en häst på tävling till Sundsvall, så eftermiddagen har varit ganska lugn, vilket har varit ofantligt skönt då jag har känt att man har kunnat gjort allting riktigt och ordentligt och kanske till och med börjat se ett system i det hela. Att våra hästar hade vilodag idag också gjorde ju sitt till den lugnare eftermiddan.

Så idag lyckades vi bli klara til några minuter innan sex! Yeay! Så det blev snabb dusch och en tur intill Gnesta city ;) För godishandling, middag och inhandlade av lite mat och andra nödvändigheter. Mycket trevligt att få se lite folk ;)
Att vi dessutom fick varsitt SmS av Emelie där det stod att det var fint i stallet gjorde sitt till att kvällen blev bra =) Att lite uppskattning och beröm kan göra en så mycket gladare :)

Nu har vi dessutom köpt batterier till Fias kamera så förhoppningsvis kommer det lite bilder på hur vi bort och så vidare..

Imorgon ska Emelie börja rida lite senare vilket innebär att jag får Sovmorgon ända till nio. Sen byter vi på söndag så Fia får sova till nio och jag kliver upp för att fodra..


Svar till anonym kommtentar

Vilkar har slagit vad? Och vad vinner den som har rätt angående när vi kommer hem??

Vi har inte bestämt någonting om hur länge vi kommer att vara borta.
Dom önskar att vi ska vara här ett år, men vi tar en dag, en vecka i taget och är här så länge vi trivs och får ut en massa av det =)

Sen om det bär av hemåt eller till någon ny spännande plats vet ingen än så länge...

Dag tre

Kom ganska nyss in från stallet..
Fullt ös medvetslös kan man lugnt säga.
Har packat åt Chrille som ska iväg till Sundsvall och tävla i helgen och på det alla "vanliga" sysslor. Ni som tycker Fias och mina packlistor är långa kan slänga er i väggen ;)

Det går väldigt vädligt upp och ner här iaf. Ena stunden tycker jag att det är jätte roligt medan i nästa andetag funderar jag på om det verkligen är det här jag vill hålla på med och när jag får åka hem. Låter bra va?
Tror det är för att jag fortfarande inte kan se systemet och för att allt tar så himla lång tid. Frustrerande. Just nu ser jag inte alls hur vi ska kunna vara klara till klockan sex. men förhoppningsvis kommer det funka när allt flyter på lite mer..

Red för Chris idag. Radon blev lite upprörd men jag tror att det annars kändes ganska bra.. Imorgon ska pojkarna få vila innan vi får rida för Emelie igen till helgen.

Imorgon ska vi dessutom försöka ta oss in till Gnesta och äta middag :D Trevligt värre!

Framme!

Glömde att skriva om sista klassen jag red i söndags.
Msvb:5 han var lite trött men vi satte serien och hade en ganska bra känsla i galopprogramet :D 59% Sussie hade oss på närmare 62% och hennes kommentar tänker jag leva länge på :D

Igår var det alltså resdag för oss och hästarna ner till Brolöten.
Efter många om och men med bilar hit och dit, en JÄTTE lortig häst och massa packning rullade vi iväg från stallet runt tio.
Första stoppet blev redan på Shell södra vägen. Hästarna var hur snälla som helst hela vägen ner, trots bilkö i Sthlm. Eftersom vi redan i starten blivit försenade hamnade vi mitt i rusningstrafiken. Efter lite mer än 8 timmar i bil rullade vi äntligen in på gården och fick hjälp av Matilda (som varit här nu en månad) att installera oss och hästarna.
Tog bilen igen in till Gnesta för att lämna av mamma vid pendeltåget och äta mat. Jag mådde grymt illa i bilen måste jag säga...

Sedan stupade jag i säng ungefär ;)
Vi kastades in i jobbet direkt imorse eftersom Matilda åkte hem, men vi har fått jätte bra hjälp av Emelie så om några dagar till har vi nog snappat upp hur det mesta funkar och ska vara här.

Nu är vi inne och äter lunch (korv och mackaroner ;P) och laddar om batterierna innan det är dags för puts, höpackning, promenerande, ridning, nattning och fodrning, möjligtvis något annat som jag glömt eller som vi inte lärt oss än ;)  Sedan ska vi åka in till Gnesta och köpa "riktig" mat ;D

Trööött

Ja nu är vi hemma igen efter en helg i Örsköldsvik.

Kan ju bara säga att resan började väldigt spännande med en rykande bil (min) som vi fick lämna vid jysk och vända och hämta Fias andra bil. Tack snälla Benka för det, så efter många om och men tog vi oss upp om än några timmar försenade.

Nattade hästarna och letade oss ner till Campingen där vi bodde i en liten stuga tillsammans med Therese och Eva. Trevligt värre =)

Uppe med tuppen och frukost på klubben, först ut var Ingrid och Kotten i La:3 som trots att Kotten hittade på egna moment (fin fina byten) tog en fjärde placering. Ladda om innan det var dags för Fia och Upan, många missar som kostade alldeles för många poäng gjorde att de hamnade en bit ner i resultat listorna idag tyvärr. Jag red fram samtidigt så jag hann tyvärr inte se hela hennes ritt.
Radon och jag då... ja vi gjorde en sån här otroligt mega tråkig ritt där det varken hände någonting fantastiskt eller förjävligt och vi fick betalt därefter också. strax över 60% och precis utanför placering. Amo Mak var sist ut av våra hästar för dagen och han var riktigt riktigt fin första delen av programet tills en J*vla ponnytravare kom springande på banan bakom och Amo fick hjärtat i halsgropen, blev riktigt rädd och super spänd hela galopprogramet.

Vi trotsade regnet som vräkte ner på kvällen och grillade tillsammans på campingen innan vi ramlade i säng.

Ingrid var först ut även idag med Amo mak den här gången. De gjorde inga missar och han var ganska fin, räckte till placering gjorde det också :D
Fias tur och de gjorde en mycket bättre ritt idag även om den fortfarande innehöll lite missar.
Ingrid och jag red fram samtidigt till den här klassen vilket innebar att jag fick klara mig alldeles själv, Radon kändes ganska fin på banan, stundtals blev han lite stark och då orkade inte jag hålla ihop honom. %en var också lite bättre en gårdagens.
Kotten gjorde som igår och la in egna extra nummer och moment. Men som en av domarna också skrev så har han framtiden för sig. Han måste bara mogna lite först ;)

Summa sumarum, både toppa och floppar och Radon och jag blev trea i Norrlandsmästerskapet i år också ;D vi samlar på gula rosetter. Det är jag självklart jätte nöjd med och det var väldigt väldigt jämnt mellan oss som var placerade.

Nu är det sista packat men tyvärr har vi ju väldigt problem med bil ner..:( Hoppas verkligen att det löser sig imorgon bitti..


packning pågår

Ja här hemma och i stallet packas det för fullt, inte bara inför flytten utan även för helgens tävlingar. Kan säga att det är inte det lättaste att få ihop allting. Tur att jag har en snäll mamma som tvättar och packar det sista i helgen när jag är borta.

Radon har varit riktigt fin i veckan och det ska bli riktigt roligt att åka upp till Ö-vik i helgen. Är ju Norrlandsmästerskapen där så vi rider La:5, La:6 (som är våra NM klasser) och Msvb:5 på söndag bara för att det är så roligt ;)

Nu ska jag swischa iväg och tvätta bilen, ta en sväng om in på jobbet och lämna tillbaka mina namnbrickor bland annat, lämna in bilen, åka ner på apoteket, tvätta hästen, hämta transporten, förhoppningsvis hinna få i mig lite lunch och tanka innan vi ger oss av mot Ö-vik.

Jag ska lägga undan all flyttångest och panik i helgen, ta vara på och umgås med dom som betyder allra mest för mig och göra det jag tycker är allra roligast :D Så får jag ta tag i resten sen.

Hinner jag inte uppdatera någonting mer får ni önska mig lycka till =)


Flyttångest

Ja nu börjar den komma krypande. Ju länge jag kommer med packningen (ja jag har faktiskt börjat) desto mer förstår jag att jag faktiskt ska lämna det trygga och invanda för att kasta mig ut i det okända. Släppa kontrollen är bland det absolut värsta jag vet men förhoppningsvis återfinns kontrollen när vi väl är på plats. Bara sånna här saker som vilken box ska Radon stå i kan jag grubbla över om och om igen.

Men samtidigt så vet jag ju att vi kommer få grymt roligt där nere även om första tiden innan man kommit in i allt kommer vara tuff. Jag vet också att jag har med mig min bästa vän och kollega och min Prins. Så vad kan gå fel? Alldeles för mycket antaligen...

Igår var vi iallafall ner till Birsta, jag, Fia, Ingrid och Therese och jag lyckades beta av det mesta på min att köpa lista. Nya ridstövlar och hanskar som fortfarande står kvar. Stövlarna var bara i konstiga storlekar och jag kände inte riktigt för baby blå ridhandskar. Konstigt eller hur?!

Idag har jag hitills tittat på när Ingrid ridit Kotten, städat bilen (invändigt), åkt iväg med massa skräp och nu bråkar jag med skivan jag ska göra till I. Ska dessutom ta och skutta iväg till farmor och farfar för vi ska åka och handla. Innan det blir stall för ridning på både tvåan och Radon. Dessutom ska hagen rivas, jag ska hinna på banken och ner till Hellstrands, Det ska helst fortsätta packas och bilens utsida ska tvättas.
Andas andas andas  ;)

Söndag

Började dagen med morgonjour. Kan ju säga att jag är grymt tacksam att jag har köpt nya regnkläder och stövlar, för trots dessa blev jag lite blöt då jag hade promenerat runt ridskolehästarnas stora beteshagar.

Spenderade resten av dagen på läktaren och tittade på alla som tränade för Ulla, tror inte jag missade nån idag. Nörd, javisst!
Blev bjuden på lunch av Fia som hade lunchen till Ulla så jag överlevde hela eftermiddagen också.

Ridningen idag var grymt jobbig, betydligt jobbigare en igår, men han kändes stundtals riktigt fin, jobbade mest på skolorna i trav och vi fick till några riktigt bra. Som tur var filmade Fia också så passet ska studeras noga sedan.

Nu har jag snart avslutat mitt sista pass på OKQ8 och det är bara en vecka kvar tills vi flyttar.
Dags att slå igen portarna och gå hem.

Tänkte bara avsluta dan

med att säga att min häst är väldigt fin och super rolig att rida :D

Ulla var med andra ord väldigt väldigt nöjd med oss och vi fick göra både fyror, treor och tvåor utan problem :D Dessutom fick vi innan vi avslutade göra ett byt,byt i varje vilket vi också klarade efter några försök.
Har en känsla av att passet imorgon inte alls kommer vara lika glamoröst och trevligt, men heja, det är väl det som är tjusningen med det här eller? ;)


Packångest delux

Ursch och fy, en av det sakerna som jag absolut hatar är att behöva packa. Och vet ni var det värsta är? Nu ska jag packa för ett år. Hur vet man vad man ska ta med sig?
Var ska jag börja. Tror det smartaste är om jag börjar med att rensa ur garderoben, slänger kläder jag inte använder och ser om någonting saknas behöver köpas nytt och packar det andra.

Ulla träning i helgen iallafall så jag har en stark känsla över att jag kommer rymma från packningen och placera mig på läktaren istället. Det är ju faktiskt sista helgen vi tränar för henne på ett bra tag.

Var ute hos farmor och farfar på kräftskiva igår också. Super gott var det och Annica och jag fick offra oss och äta upp kräftorna som blev kvar när alla andra hade gett upp. Förstår ni hur många jag åt? Ne inte jag heller.

Kanske dags att stoppa någonting i magen och börja med garderobrensningen. YIPPIE

Nya balbilder

Dagen har bestått av häst, häst och mera häst ungefär ;) Efter att ha suttit tre pass i tronen på utebanan samt ridit ett kan jag säga att det var underbart att duscha när jag kom hem.

Nu ikväll har Melinda varit här och vi har pratat massa strunt och sett på film. Super trevligt! Alltid lika roligt att träffa henne. Måste se till att hinna se henne minst en gång till innan vi åker.

Bal bilder var det ja, har äntligen fått några av dom bilderna som Annica knäppte på balen.



Jag och värdensfinaste Melinda

I stadsparken

Ida och Melinda som jag delade bil med till balen

Världens bästa Fia och jag

Får helt enkelt avsluta torsdagen!


Onsdag

Bilen blev inte friskförklarad utan fick bara en ny tid nästa fredag *suck* måste ända säga att det känns skönt att vi fick tid så fort igen. Så hinner den förhoppningsvis tillfriskna så att den kan följa med i flytten =)

Annars red jag Radon på banan igår och han kändes riktigt fin :D Red Tvåan en sväng också.
Innan det blev jobb hela kvällen. Var mycket folk hela tiden så jag hann inte ens med det jag skulle/tänkte göra...

Idag har jag hitills ridit Celine på banan, Radon ute i skogen tillsammans med Fia och Upan, kan ju säga att min häst var mer eller mindre på tårna. Ätit lunch och nu ska jag hoppa i jobbkläderna för ännu en kväll på jobbet. Jippie?! Är verkligen jätte seg idag så vi får väl se hur det kommer gå.
Efter ikväll har jag iallafall bara tre timmar kvar på macken innan vi flyttar *gulp* det närmar sig med stormsteg. Kanske bäst att börja packa??

En ny vecka

Och vi närmar oss flytten ännu mer.

Under gårdagen blev det ett pass på Celine på utebanan. Hon skötte sig fin fint och blir stadigare och stadigare. Hon fick även göra debut som ponnyridningsponny under en skrittpaus och det klarade hon utan några som helst problem.
Tittade på Fia och Ingrid som red efteråt innan det blev en otoligt ambitiös barbacka tur på Prinsen upp till Myran.
Lunch och hem för en snabbdusch innan det var jobb hela kvällen på macken.

Nu på morgonen har jag äntligen fått varit och lämnat in min bil som har varit sjuk. Så nu hoppas jag att dom hittar och kan åtgärda felet och att jag inte behöver betala alltför många pengar.
Så morgonpromenaden blev hem från Berners ;D
Ska alldeles strax åka ut till stallet där ett dressyrpass på prinsen väntar innan det är dags för ännu en kväll på macken!


Söndag

Dagen har som sagt spenderats på Sundsvalls Lantliga Ryttarförening.
Har aldrig tidigare varit där men vi hittade dit utan större problem, även om vi fick vända om två gånger på vägen. Men det var inte pågrund av felkörningar ;)

Alla ponnytjejerna skötte sig jätte bra och vi satt i den gassande solen och hade det bra mellan klasserna. Att dessutom bli bjuden på både hambugare och fika gjorde att vi höll humöret på topp!

När vi väl kom hem igen runt halv åtta var det bara till att traska upp till hagen och hämta prinsen för ett dressyrpass. Han var riktigt fin idag även om det blev lite protester emellanåt. Men hade en riktigt trevlig känsla och sug framåt! Skojigt Skojigt.

Sen blev det till att skynda skynda och swischa ner på McDonalds för väldigt sen middag, åkte och tankade och lämnade tillbaka Kickis bil som vi fått låna i helgen! Tack igen!!!

Väldigt trevlig dag med andra ord och bättre sällskap får man leta efter =)


Ponnytävling med Castor i Matfors för 3 eller 4 år sedan

Kort uppdatering

Har inte varit hemma så mycket de senaste dagarna därför har det varit lite glest med uppdateringar (eftersom jag fortfarande inte har fixat mobilt bredband ;p)

Men jag har de senaste dagarna iaf:

* Städat
* Varit med Ingrid till Timrå för IA träning
* Varit ute i Nässom med Cloé
* Ridit, både Celine och Radon, har funkat fint med båda två.
* Umgåtts med mamma som varit hemma från storstaden och också litegrann med min syster som jag knappt sett på hela sommaren
* Varit hos mormor och morfar i Happsta Fre-lördag kväll och plockat hallon

Och igår kväll när jag kom hem skuttade jag bort till världens bäste Fius för lite prat och sedan utgång. Var väldigt synd att det var väldigt varmt och att medelåldern var liite för hög, för annars var det en riktigt trevlig kväll.

Nu ska vi åka ner till SundsvallsLantliga och vara lite support på Ponnytävlingarna, sedan blir det ett dressyrpass ikväll och kanske förhoppningsvis så hittar vi någonstans man kan bada. Eftersom det redan nu är 23 grader i skuggan *puh* :D 


J*vla flygplan

Dagen började med en ridtur i ridhuset på Celine. Hon var så duktig så, söt ponnyn.

Men det var inte det jag tänkte skriva om. Nu i eftermiddag var det dags för Radons tur och idag var det en skrittur som stod på schemat. Lat som jag mer eller mindre alltid blir på sommaren orkade jag inte sadla utan klättrade upp barbacka. Red uppför specksta och vände inte förren jag närmade mig Örsjön och så långt allt väl.

För er som inte har varit i Härnösand kan jag berätta att det vid ingången till specksta ligger en Modellflygplansklubb.

När vi kommer skrittandes nerför specksta kommer det ett sånt där plan flygande rakt överhuvudet på oss och dom låter inte lite heller.. Radon blev lite upprörd men lugnade sig snabbt. Tyvärr så var det inte nog här för precis i ögonblicket efteråt startas det en röjsåg i diket på andra sidan. Jag kan inte säga annat en att jag var nära att få tugga grus. Sen sitter jag på en mer eller mindre hoppande häst bort för hela asfaltsvägen och gubbarna som flyger planen ser mig väldigt väl och ändå kan dom inte låta bli att flyga precis överhuvudet på oss nästan ända upp till stallet.. GRR säger jag bara! Som tur var lyckades jag hålla mig kvar hela vägen och jag tror jag tänker ta sadeln nästa gång ;)


Måste bara tillägga

Att jag verkligen HATAR flugor som surrar i öronen.
Får panik!


Nu startar Beck igen

En ny vecka

och en helg mindre innan vi flyttar.

Dagen började med en morgonpromenad tillsammans med Fia, vi var väldigt duktiga och gick närmare 45 minuter. Efter det blev det god jordgubbsfrukost här hemma! =)

Stalldags och jobb för min del. Jobbade ju sista dagen för den här perioden på macken igår, så nu blir det stalljobb den här veckan innan jag går på mackschemat igen.
Radon fick jobba ordentligt idag igen, om än lite kortare pass, efter att ha fått tagit det lugnt sedan Timrå.
Han var helt okej och vi satte tre av tre serier. Wiho!

Eftersom det var så underbart väder idag (för att jag jobbar) så passade vi på att åka iväg ut till stugan och bada nu ikväll, 22 grader i vattnet. Helt underbart! Hade kunnat lega i ungefär hur länge som helst. Dessutom gjorde ju det trevliga sällskapet inte doppet sämre =)

Gjorde tjockpannkaka när jag kom hem och åt den tillsammans med glass. Riktig sommamat med andra ord.
Nu ligger jag under en filt i soffan och väntar på att nyheterna ska ta slut och beck ska fortsätta.


Lördag

När vi var påväg ut med hästarna i morse började det spöregna. Är ni förvånade??
Men nu lagom till jag börjar jobba blir det sol! Irriterande! Eller man kanske ska säga typiskt!

Dagen har iallafall bestått av ett jogging pass i ridhuset med Radon.
Ett besök på Coop för inhandlade av lite mat samt jordgubbar, matande av Pynta (Fias kanin)

Sedan trotsade jag regnet och begav mig ut på en rask promenad runt sälsten, tyvärr dök det upp en taxi på vägen ut mot campingen som stannade och vem sitter i den om inte Iditoten. Det värsta är väl att han är så väldigt trevlig och snygg! Grr...

Hem och duschade och åt lite middag sedan promenerade jag till jobbet också. Riktigt stolt över mig själv.

Nu väntar 5 timmars jobb innan det blir till att promenera hem och sova.

Hoppas ni får en underbar lördagkväll!


RSS 2.0