Kort sammanfattning

Har varit så otroligt mycket att göra den senaste veckan så bloggen har fått stått tillbaka.

Lördag:
Jobbade på ridskolan tillsammans med Ingrid, kollade sedan lite på Ludde träningarna, red premiärpasset på utebanan och var med Lollo till Timrå och ponnytävlingarna.

Söndag:
Startade dagen 06.30 hämtade upp Lena och Vialli och åkte ner till Timrå för Div 2 omgång 2, jag var chafför och allt i allo. Hoppade in som hästskötare åt alla som ville (fick frågan hur många hästar jag egentligen hade med mig ;p)
Låååång dag och vi var hemma runt 19.00 då tog Fia och jag en tur runt sälsten och galopperade. Hästarna var super snälla och tyckte det var jätte roligt.

Måndag:
Skolvecka, vilket betyder lektioner hela dagen. Brummade ut och hade min teorigrupp, red på utebanan för Ingrid hästen var ganska fin. Hade mina vuxna nybörjare som satt till häst för första gången, pluggade och var hemma strax efter 23

Tisdag:
Veckans värsta dag helt klart, hade gjort världens tankevurpa. Lektioner mellan 8-15.15 teorigrupp 15.30-16.00 och jobb på macken 16.00-22.30 När hade jag tänkt ta hand om och rida min häst??? Det löste sig så att jag mockade och fixade på lunchen ( Tack snälla för att jag har klarat körkortet), hästen vilade och Ingrid tog in honom.

Onsdag:
Skola hela dagen (nästan) Däck byte och tvättning av bilen. Lämna in New Body pengarna, teorigrupper. Uteritt på prinsen. Plugg hela kvällen och natten lång eftersom det var redovisning av Projektarbetet idag. Stress, stress, stress.

Torsdag idag alltså och jag går i skolan till 13.30 sedan ska det ridas. Och vad kvällen sedan bjuder på visar sig!
Fredag är det jobb och söndag tävling annars är det ganska oplanerat faktiskt. aja PA rapporten ska in.

Fredag

Dåligt uppdaterat= mycket att göra!
Jobbad förmiddag i stallet hela veckan+ allt annat jag brukar göra =)
Radon har gått i ridhuset ons, tors och varit riktigt riktigt fin! Min lilla Prins, idag tog vi en barbacka tur i det underbara vädret. Och han var super snäll :D Så den här veckan har han verkligen levt upp till Prinsen.

Igår var vi dessutom på Friskis, och eftersom jag fick med mig båda mina kompanjorner utan en MASSA tjat, börjar jag tro att de faktiskt tycker att det är lite roligt innerst innerst inne ;)

Helt underbart är det dessutom att det börjar bli vår. Man blir så glad när man Cyklar hem, ser folk som Krattar sina gårdar och Sopar gatan. Man behöver dessutom inte Tumvantarna och klara sig nästan utan Jacka. Hästarna börjar kunna vara utan Täcke. Och ja det är helt enkelt vår i luften :D

Nu ska vi alldeles strax gå ut och äta middag, hur trevligt som helst ungefär!

Så här såg Världens bästa Prins ut idag!



Återupplivad :D

Imorse när jag halv sju skulle sätta mig på cykeln mot stallet tänkte jag att jag måste prova igen om lurarna var helt trasiga och ta mig tusan, de hostade igång sig och har sedan gått hela dagen :D Peppar peppar, hoppas de håller ihop!

Annars har dagen inte bjudit på några stora överaskningar, Sandra och jag hade stallet på förmiddagen idag också och vi var lika effektiva som vanligt. Red ut i ridhuset också för att samtidigt kunna titta på Ingrid när hon red eftersom det var lite tajt om tid, för klockan halv fyra skulle jag infinna mig hos tandläkaren.
Gick bara bra och det fanns inga hål den här gången heller!
Och det firades med en glass på Coop när jag var och köpte mjölk =)

Nu ska jag äta lite middag som min underbara syster lagar, ja är det nått hon är bra på så är det att laga mat! God mat dessutom! Sedan blir det promenad till Fia för PA jobb och garanterat en hel del snack!


R.I.P

Mina hörlurar till mobilen har tagit sig sin sista suck, och ger mer eller mindre inte ifrån sig några ljud alls nu! :'(
Och jag har inte råd att köpa några nya, ledsamt!!!


Underbart med vår!

Åh, det är så otroligt skönt med lite värme och vår, även om det inte ens är i närheten av så varmt här som det var i Skåne, men bara att solen lyser och snön smälter gör att man orkar såå mycket mer!
Jag har varit igång från 06.15 imorse och visst, man känner av det, men man är inte alls så trött som jag varit i vinter...

Jobbade i stallet med Sandra och så småningom Ingrid imorse, vi var riktigt effektiva och hann dessutom städa sadelkammare, hänga undan vintertäcken och städa tvättstugan + handikappridning innan det ens var lunch.
Teorigrupp som fick vara i stallet, de var riktigt riktigt duktiga och jag kände mig nästan överflödig ;)
Sedan var jag och Fia riktigt ambitiösa och skrittade ända ner till hamnen, egentligen är det inte sååå långt men bara man rider åt det hållet känns det långt.
Hästarna var snälla iaf! Duktiga monster.

Pysslade med lite av varje tills det nu ikväll var dags för uppstarten av Intro kursen för vuxna som jag ska hålla i. Det var riktigt roligt! Jag tycker om att ha lektioner!

Nu är det hopp i säng med ett fläng, då det nämligen är jag som har stallet imorgon bitti också, eller ja hela den här veckan =)

Kan dessutom nämna att det cyklades både till och från stallet idag! Duktigt eller egentligen bara för att jag inte har råd att tanka ;)


Hemma igen!

Ja då var man hemma i Norrland igen! vet inte riktigt om jag är jätte lycklig för det men ;)

Har haft en super bra vecka iallafall som har bjudit på en massa häst, skratt, besök hos Sofia i Malmö och shoppning i Lund =) Kom nämligen hem med min balklänning till studenten! :D Super snygg är den!
Hos Mattias var det mer eller mindre sommar redan med grönt gräs och blommor

Utanför ridhuset (där vi också bodde)

Låg och läste i gräset en stund då det inte var så mycket hästar att titta på.

De vi såg utanför fönstert i rummet där vi bodde!

Ridbanan och kortsidan av stallet

Ett vårblommigt träd i Malmö

Igår landade vi alltså i Härnösand igen och åkte direkt upp till ridskolan eftersom det har varit Ulla träning i helgen.
Gårdagens pass gick sådär, eller ah egentligen var det nog ett jätte bra pass, en del att ta igenom och de kändes väl inte super. Tror dessutom att jag hade lite höga krav efter att ha suttit och kollat på alla fina hästar i nästan en vecka och Radon inte hade jobbat ordentligt på massa dar. Men som sagt ett nyttigt pass där vi kom igenom en del. Mycket lösgörande jobb i både trav och galopp.

Idag när jag startade hade jag ett jätte trevligt läge där han var rund och påväg, så idag fick vi jobba lite mer rörelser. Började med bytesserierna, och så länge jag inte tänker en massa och rider till punkten (så vi kommer rakt) så är tvåorna inget större problem. Sedan jobbade vi lite skolor i trav där jag fick rida för att öka samligen ännu mer med ytterskänkeln i öppnan och innerskänkeln i slutan, Radon tyckte det var riktigt jobbigt men då tappade vi inte bort takten lika lätt heller. Red sedan skolorna som de ligger i Msvb:4an och där hade (hör och häpna) Ulla inte såå mycket att klaga på ;D Red också några enkla byten som jag fortfarande tycker är väldigt svåra, men något fick vi till. Också här var det väldigt noga med att jag red precis till punkten så att vi inte kom ut lite vid sidan av. Efter det fick vi göra någon längning både en på långsidan och på diagonalerna, de gjorde han riktigt bra idag och Ulla var nöjd. Roligt pass! Men grymt jobbigt, jag är trött i alla muskler som finns nu ungefär!

Nu blir det snart filmtajm tillsammas med min lillasyster.
Imorgon börjar jag klockan 07.00 och har en lång dag att se fram emot, men det känns faktiskt ganska roligt :D Tänkte dessutom ( om det inte blir jätte dåligt väder, cykla till stallet, eftersom jag inte har råd att tanka ;p)

Vår!

Äntligen börjar man kunna ana att våren faktiskt är här. Har varit underbart väder två dagar nu och man hör hur snön fräser om man är ute.

Vi åker till Skåne i eftermiddag och där nere räknar jag med att det är ännu mera vår! Härligt!
Så bloggen kommer ligga lågt under den kommande veckan, men ge inte upp för sen är jag tillbaka ;)

Radon får ta det lite lugnare de dagarna som jag är borta, tillsammans med Lena och Fia. Men lördag och söndag då jag kommer tillbaka är det Ullaträning som gäller :D

Trolla bort högtider?

Går det? isåfall skulle jag vilja veta hur, just nu verkar det bara vara till för dåligt samvete och ledsamheter, och så är det väl inte tänkt att det ska vara?

Torsdagen bjöd iallafall på jobb under dagen, middag med mamma och syster och sedan studentfest, fast... det var inge vidare på krogen, lite folk och så. Men hemma hos Fia var det desto roligare. Stannade dessutom över där till fredag (dock blev det bara tre timmars sovande, men det är en annan femma)
Fredagen började med frukost hos Fia sedan åkte jag och min syster upp till mormor och morfar i Happsta, de visste ingenting och blev väldigt väldigt glada, middag där med moster och tre av kusinerna innan vi åkte hemåt igen och jag red ut på Prinsen på kvällen. Han var nästan snäll hela vägen och vi mötte fem rådjur.
Dessutom blev jag väckt och fick nattligt besök ( en stund iaf) inte mig emot.
Idag har jag bara tagit det lugnt. Promenad till Fia och matade hennes Nin, film och lite städning av mitt  rum.
Vid fyra åkte jag ut till stallet och red, gick väl si sådär, var lite stökigt...
Nu ligger jag och ser på film på 4:an innan jag ska åka upp mot Kramfors och hämta min syster och hennes kompisar som är där på fest. Är jag snäll, eller är jag snäll??

Tro hur jag ska lyckas få bort det otroligt dåliga samvetet och skulden de lägger på mig?
Jag tror jag behöver en Kram!


Tisdag

Jobbade ju som sagt i stallet imorse, ganska nice jobb och vi var klara runt tio. Red Radon vid elva, trodde han skulle vara mör i kroppen efter det ganska mastiga passet igår, men han var riktigt rund och på väg.
Jobbade väldigt mycket med att variera och hittade flyt i traven som vi har tappat bort ett tag!

Har dessutom haft två teorigrupper och gjort lite annat smått och gott.

Imorgon blir det också stalljobb, Prinsen ska få gå ut i skogen, jag ska ha Erikas teorigrupp och sedan ska jag möta med mamma och Per. Studentfest på kvällen också med förfest hos Fia. Vad ska jag ha på mig?? Klädpanik!

Måste bara tillägga att jag blir väldigt väldigt glad av små saker jag får höra om dagarna nu! Tror inte avsändaren/avsändarna tänker på hur otroligt mycket det betyder. Men sånna saker gör mig lycklig!

Sovdags!


Och så var lovet slut

För er som missat det så har jag påsklov den här veckan istället för nästa eftersom jag och Ingrid åker ner till skåne då ( som om inte det kan kallas för lov) jag har dock haft väldigt mycket att göra de här dagarna ändå, sånt här som man inte hinner med i vanliga fall.

Dagen började med klippning, blev ganska nöjd, ingen jätte skillnad men det blev lättare och lite mer liv. Sedan skyndade jag mig upp till stallet, där jag först kollade på Ingrid och Amo och sedan red själv. Radon kändes bitvis riktigt bra och bitvis mer eller mindre katastrof. Men det är väldigt roligt att rida nu när vi får börja göra lite saker. Sedan slängde jag ut hästen i hagen och swischade hem, kastade i mig lite lunch, duschade och bytte om för att åka ner till sundsvall med Fiusliuslej.
Först ett stopp på Kings, Prinsen fick ett nytt schabrak och matchande benlindor och min hatt fick en alldeles egen väska (nu är det slut på åkandet i hatt). Sedan sprang vi runt hela Sundsvall för att leta studentklänningar. Fia hittade en riktigt snygg på Sisters, jag provade bara en och den var ganska fin, dock inte 100 så jag kollar vidare ;D

Hemmåt och var på Annicas teater, de var riktigt riktigt duktiga, imponerande! :D
Ut till stallet igen för det jag inte hunnit med under dagen, linda ben, borsta ordentligt osv. Fick dessutom veta att jag ska jobba imorgon och på torsdag så nu är mitt lov tydligen "förstört" men det kan jag nog leva med ;)

Så eftersom jag blir upphämtad innan sju imorgon bitti känns det som om sängen är ett hett alternativ!

Måndag

Dagen efter tävlingshelg eller träningshelg också för den delen måste vara typ det tråkigaste som finns.
Dessutom har dagen bjudit på otroligt grått och trist väder som inte gjorde saken lättare.

Dagen har ändå varit helt okej, började med en liten sovmorgon, vaknade strax innan nio och gjorde mig klar för frukost med Fia, vi invigde Prisma cafét och försökte göra lite projektarbete, lite framåt kom vi nog iaf!
Sen lekte jag springpojke åt mamma, hämtade bläck och blommor åt Annica (som hade premiär på sin föreställning idag)
Hem för lunch och sedan upp till stallet, hade teorigänget som fick fortsätta pyssla med sitt kollage, fixade åt R och skrittade sedan ut barbacka med Fia och Upan. Hästarna skötte sig utmärkt så vi kom levande tillbaka till stallet igen.

Nu har jag precis kommit hem från tre timmars personalmöte, jag var jätte duktig och tog inte på mig för mycket ( som jag brukar kunna göra) Lagom många pass fram till sommaren och sen ingenting mer tills vidare, jag vill lämna sommaren öppen ett litet tag till, vem vet vad man kan vilja göra då? =)
Nu är det sovdags då det väntar en lång dag imorgon också!

En Fia och Upan på barbackapromenad uppför specksta

Tuff helg!

Ja nu är äntligen helgen över (får man säga så?)

Fick iallafall en liten sovmorgon på lördan. Var i stallet strax innan halv tolv och motionerade Prinsen med en promenad till Ok tillsammans med Fia, Zhora och Upan. Sen var det fixande och trixande med det mesta, hade hand om Amo också. Klockan kvart över fyra ungefär lastade jag och Lena Vialli (farbrobarbro) och åkte ner till Färsta, jag var nämligen anställd som chaufför, hästskötare eller ja alltiallo.
Första omgången för laget och alla skötte sig strålande!

Var inte hemma igen förren närmare halv elva. och då stod Radon och Upan på tur att göras iordning för tävling. Kvart i tolv klev jag innanför dörren på lördagskvällen.

Igår ringde klockan 05.40 *Puh* inte det lättaste att kravla sig upp då. Hämtade Fius och lastade inte Radon, var på plats strax innan 8 och började rida fram. Radon kändes bättre och bättre ju längre framridningen gick. Väl inne på banan tyckte jag och min häst att det var tungt underlag, så han blev lite matt. Inga katastrof missar men ingenting vi gjorde klockrent och super heller. Ett sånt där jämntjockt program helt enkelt. Räckte ändå till 60.5% vilket återigen visar att vi klivit upp ett snäpp sen i fjol vilket är jätte roligt! Lastade på en gång och åkte hem igen, var hemma strax innan halv elva och där blev det byte av häst. Ut med Radon och in med Upan och sedan iväg mot Färsta igen.
Fia red två klasser och de var riktigt duktiga om en med en hel del missar. Men det kommer :D
Bilen rullade hemåt för sista gången vid halv fem.
Sen hade vi stallet hemma kvar också, mockning och matpackning osv. Vi var till och med så duktiga så att vi packade upp och putsade igår. Guldstjärna till oss!

Nu är det dags att anmäla till nästa tävling :D Som blir SRK 3 maj!


inte varje dag..

som tidningen kommer och avbryter mitt i träningen för att ta kort.

Härnösandsridklubb blev ju utsedd till årets ridskolan vid ryttargalan i sundsvall i helgen som var. Så idag klampade tidningen in och ville skriva ett litet repotage, så Radon, jag och Ingrid fick leka modeller och avbryta den pågående lektionen. Tur att vi hade hunnit ridit så pass mycket som vi hade innan de kom in.

Radon kändes ganska fin idag! Och flytet som jag efterlyst de senaste dagarna hade återvänt! Skönt! Kanske de kan kännas lite roligt att åka iväg till helgen också, har hittills mest bara kännts lite jobbigt.

Nu har jag precis ätit lunch, ska gå ner och hänga tvätten som mamma lämnade när hon gick till jobbet =) Sen ska jag hoppa ner i soffan och läsa min bok en liten stund innan det är dags att ta tag i plugget. Annat jag ska göra idag är att få massage kl 16.15 och sedan träna ikväll på friskis! =)


Onsdag

Började dagen med att skriva nationellt prov i svenska B. Har verkligen ingen aning om hur det gick, men IG slipper jag nog =)

Sen har jag tillbringat en lugn eftermiddag i stallet, med två teorigrupper, fika med Ingrid, lite kontorsjobb ( ja jag vet att jag har skolvecka den här veckan, men de var inge ansträngande ;p), nästan en timmes promenad med Prinsen i det underbara vädret.

Sen ringde min lärare och berättade att läraren jag skulle ha på min ända lektion imorgon är sjuk! Så jag är ledig! Hur underbart som helst, precis vad jag behövde just nu!
Så jag ska rida för Ingrid imorgon bitti och ta hand om hästen sen ska det pluggas klart de sista för den här veckan, sen blir det bara till att ta det lugnt, läsa den braiga boken jag lånat av Fia och Elin och ha det allmänt skönt! Hoppas på bra väder så blir det garanterat en promenad.

Sen på kvällen blir det träning! Förhoppningsvis får jag med mig två kompanjorner! =)

Sovdags!


RSS 2.0