Årets första dopp

Ja då var första badet för iår avklarat! Åkte ut till stugan efter att jag slutat jobbet samt ridit och tog mig ett dopp. Helt underbart härligt, spegelblankt vatten, kvälls sol och 21 grader i vattnet. Kan det bli bättre? Så jag simmade en bra bit innan jag klev upp igen

Annars har det inte hänt så mycket roligt idag, varit med ridläger barnen och jag har insett att det är precis det där jag vill hålla på med. Att ha lektioner är bland det roligaste som finns.

Red dressyr på Radon idag också på utebanan i den otroliga värmen. Gick väl helt okej, fick till en riktigt bra travökning på slutet och skolorna var bra. Fast just nu känns de som om jag skulle behöva byta klass på lördag och rida Lb istället ;) Men vi får ta det som de kommer och se det som en alldeles jätte bra erfarenhet =)

Ne hopp i säng med ett fläng, en lååång dag väntar imorgon med dressyrtävling och uteritt för lägerbarnen, jobb mellan 08.30-16.30 för mig, sen ridning, putsning, packning och badning inför helgens tävlingar!


övernattning

Äntligen hemma en stund från lägret. Var min tur att övernatta med barnen igår så efter att ha jobbat + sovit och ridit sin egna häst ( spenderat nästan 32 timmar i stallet) är man lagom mör!
Men barnen var så snälla så, vi gick tipspromenad och lekte lekar, hade ingen aning om att det skulle vara så svårt för dom att t ex. gissa hur gammal Ingrid är.

Annars flyter det på bra, det är väldigt roligt att ha lektioner, idag har hoppning och uteritt stått på schemat i ett helt underbart väder! Kan det bli bättre?

Radon fick sig ett dressyrpass idag efter gårdagens lugnare aktiviteter, började inomhus och red lite skolor och galoppjobb, kändes helt okej =) Sen gick jag ut och skulle rida igenom b:5 programmet då gick det väl mindre bra. Ökningarna var inge vidare, skolorna helt okej, första galoppdelen var bra och sen kom vi till serien. Var inte alls lika enkelt idag som i förrgår minsan och vi fick försöka bra många gånger innan jag kom på vad jag gjorde för fel. och så fort jag rättade tilldet så funkade de ju fin fint! Att det ska vara så svårt att rida ;)

Imorgon är det programträning för ridlägereleverna och hoppning på eftermiddagen sen ska vi också hinna med två teoripass innan dan är slut, om knoppning och flätning och om att visa häst vid hand tror jag det var. Radon ska få gå ett pass dressyr och jag ska förhoppningsvis hinna packa och putsa lite också =)


Ridläger

Ja då har årets övernattningsläger startat. Alltid lika roligt, och vi är alltid lika trötta då lägret är över ;)
I år jobbar jag ju dessutom hela lägret, vilket är jätte roligt!
Därför blir uppdateringen lite si och så den här veckan, imorgon är det ju tillexempel jag som sover med barnen vilket betyder att jag inte kommer vara hemma på över ett dygn!

Vi släppte Upan och Radon i deras nybyggda sommarhage imorse också, fullt med gräs :) Så Radon kommer vara jätte tjock ungefär imorgon. Han fick jogga rund och låg i ridhuset idag, efter gårdagens skritt tur. Efter ett tag kommer Ingrid och säger, rid ihop honom lite också gör du en serie på långsidan. Och vi sätter den på första försöket :D Var knappt ens svårt, vilket bådar gott inför Umeå i helgen, då vi ska ge oss på Msb:5 igen och dessutom en Msvb:4 på söndan. Ska dessutom bli jätte roligt att träffa Outi igen :)


Prinsen i b:5an i Östersund


Ärevaret Msvb:5 Östersund (Han var bara lite laddad ;P)


Sjukt!

Sorry för dåligt uppdaterande, men jag har varit super sjuk sedan studenten! :(
Började med vanligt halsont och snuva, som bara blev värre och värre och inte gick över. Kunde varken äta eller dricka där ett tag! Men nu med penicillin börjar det bli bättre igen!

Så med andra ord har det inte hänt så mkt i veckan, Prinsen fick som ni kanske förstår ta det otroligt lugnt. De går föresten ute dygnet runt han och Upan nu och på måndag ska de få flytta upp till sin sommarhage!

I Torsdags tog mamma, Annica och jag tåget ner mot huvudstaden för att fira midsommar här, eftersom jag inte är/var så jätte pigg så spenderades torsdagskvällen på rummet.
Gårdagen och då självaste midsommarafton började med en super god hotellfrukost för att så småningom möta Sara nere på stan för fika.
Promenad bort till Skansen där vi åt glass, tittade på midsommarstång och massa människor. Men gav upp ganska fort då stockholmsborna inte ens kunde sjunga prästens lillakråka rätt ;) Hur svårt kan det vara liksom?!
Så när vi ändå befann oss på Skansen tog vi tillfället i akt och tittade på alla djuren också! Mååånga söta ungar!!
Middag på en restaurant vid solliden och sedan begav vi oss hemåt och jag vilade en stund. Som sagt inte riktigt kry! Även om det är så mycket bättre.
Nere i receptionen var det sen glass och jordgubbar, inte helt fel midsommarfirande :D

Idag blir det full fart igen, väntar nu på att mamma ska komma tillbaka från sin promenad, så blir det frukost. Om regnet håller sig borta kommer dagen också att bjuda på Grönan och sommarkrysset!

Se Ya!

Balbilder

Har fått de första bal bilderna av Fia så jag tänkte att det var bäst att jag la upp dom här på en gång ;D


Hemma i mitt kök!

I Stadsparken med fotografer från alla håll och kanter

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

Fy fan vad jag är bra :D

Gårdagen var väldigt bra,
började med champangefrukost i stadsparken, därefter var det cermoni i kyrkan med stipendium utdelning. Och hör och häpna jag fick stipendium :D :D
Betygsutdelning var det också och mina betyg var väldigt fina 20 MVG av 22 betyg. De två övriga var VGn så det får man ju som vara helt nöjd med ;)

Åt lunch på skolan och gick sedan ut på trappan. Blev uppvaktad av släkt och vänner för att sedan åka runt i det inte allför fina vädret på flaken. Som tur var fick jag låna en jacka av våran chafför ;D
Hem och åt tårta och öppnade presenter. FIck otroligt fina presenter av alla! TACK!!!!
Vid halv sex åkte jag med mina närmaste och åt på Höga kusten hotell
Sen var det fest hos Fia och krogen, hos Fia var det riktigt roligt och trevligt, däremot hade jag kunnat hoppa krogen, var hur trångt som helst, jätte varmt och jag hade dessutom otroligt ont i halsen :(

Så idag är jag jätte jätte förkyld, men det är sånt man får ta!
Idag har jag varit uppe på Geresta skolans avslutning och kollat, var dessutom och kramade mina gamla lärare (från lågstadiet) och fikade hos kusinerna. Dessutom har Radon joggat lite på utebana!




STUDENTEN!!

I tisdags var det bal.
Kvällen kan bara sammanfattas med två ord: Underbart roligt!
Just de gångerna är det inte helt fel att vara så gott som ensam tjej i klassen. Alla bjöd mig ;)
Systeryster fotograferade så det kommer bilder här så småningom på hur jag såg ut!

Nu är det bäst att skynda, håret ska fixas, sminket och kläderna ska på för om drygt en timme är det champangefrukost!
För idag tar jag studenten :D
Fy fan vad jag är bra!!!

Helgen

Helgen kan sammanfattas med tre ord = Utgång, morgonjourer och uteritter!

Det är tufft att vara student och det har inte blivit många timmar sömn i helgen, men vi har haft riktigt roligt.
I Fredags var vi otroligt effektiva, jag var ut till stallet på morgonen och fixade åt hästarna ( har ju både haft Kotten och Amo i helgen, då ingrid varit borta), tittade på skolridningen innan jag skjutsade tre av dom tjejerna tillbaka ner till skolan, handlade, åt lunch och mötte upp Fia och Johanna här hemma för Sjöslaget, stod där och frös jätte länge. Våran båt sög ;) Hem och drack varm choklad och bytte om, red Amo på banan! :D Han är så rolig att rida den hästen. Red ut på Radon barbacka, uppför specksta i mer eller mindre full fart, runt på stigarna däruppe och ner i vattnet som var betydligt djupare än jag trodde. Räckte en bra bit över mina fötter, hem, duschade, var ut och åt middag med mamma och systeryster och sedan vidare till Fia som blev vidare till krogen! En Super kväll helt enkelt!!!

Lördan bjöd på en långskritt tur runt milspåret. städning och fönsterputsning och sen utgång igen! Inte riktigt samma klass som fredan men helt okej!

Upp ap tidigt imorse då jag hade både privatstallet och ridskolestallet. Red Radon, ut igen (blir av någon konstig anledning så då Ingrid är borta :O) den här gången ner och runt sälsten :D Jätte mysigt!

Nu är det sovdags för en sliten krigare om jag ska orka med veckan! Startar klockan 10.00 imorgon. Morgon dagen bjuder bland annat på studentlunch, danstävling, dressyrpass, lektion med mina nybörjare osv! Fullt upp med andra ord!


Fia & Mia på mösspåtagningen!

Tung dag!

Idag har varit en tung dag på fler än ett sätt :/
Djupare än så är det nog bäst att inte gå in på det här! Men jag har slagits idag över vilka otroligt bra människor som finns runt omkring mig.
Sånna här gånger då man är väldigt nere ser man verkligen vilka som verkligen finns där när det behövs!
Ni som bör ta åt er gör det! Jag är väldigt tacksam att ni finns! Namn bör nog inte heller nämnas här då det kan bli fel!

Radon var iallafall ganska fin idag! red honom för Ingrid, jobbade lite skolor i trav (som faktiskt var riktigt bra) och sen också lite piruettarbete! Mot Msva ;)

Nu har jag jobbat sen 16.00 så jag börjar bli ganska trött i både fötter och huvud, men nu är det bara en minut kvar tills det är stäng dags!

Tack för att ni finns!!!!

Monument tävling!

Ja idag var det då dags för studenternas monumenttävling.

Så här såg vårat monument ut!


Går ju lärlingsprogrammet där det finns två inriktningar: Häst och bygg (Bravur)
Så vi byggde en hage av byggnads ställningar och parkerade en häst däri :)
Och även om vi inte vann så var det grymt uppskattat av såväl lärare som elever och alla tyckte det var en bra idé.
Tyvärr föll det inte juryn i smaken :(

Sommar?

Värmen som vi fick utstå i helgen har ju försvunnit och nu är det igen lite halvgrinigt och blåsigt även om solen faktiskt är framme.
Men det borde vara sommar nu ;) Juni är här, skolavslutning och studenten om en vecka, jag är bär till frukost (vilket jag senare gör mer eller mindre hela sommaren) Och Radon har fått en kompis i hagen inför sommarbetet! Så nu går Upan och Radon tillsammans i Radons hage och väntar på gräset ;)

I Måndags blev det en promenad med R ner och kollade på betet, sedan var det brännbollsturnering på kvällen som jag inte deltog i, men hejjade på rätt bra.
Igår red Fia och jag ut en sväng på morgonen runt torget. Sedan var det full fart i stallet till klockan fyra då jag slängde på mig jobbkläderna för att jobba till kl 19.00

Idag är det monumenttävling, så jag ska swischa ut nu och mocka och så. Blir dressyr ikväll och dessutom ska jag hinna hämta min balklänning som ska vara klar idag! =)


Bjuder på två bilder på pojkarna (så här såg det ut då vi släppte ihop dom ;p)

Tävlingsdag 2

Orkade inte uppdatera igår när jag kom hem, klockan var alldeles för sent för det =)

Gårdagen började med en vinst för Ingrid och Amo i La:6 med 70%
Fia gjorde en bra uppvisning som igen slutade på 62%

Sen var det dags för Radon och mig. Det var om möjligt ännu varmare igår, vågar inte riktigt gissa vad termometern sa mitt på dan eftersom då vi började rulla hemåt (vid sex) var det 28 grader! Han kändes helt okej på framridningen lite stelare och styvare. VIlket inte är så konstigt med tanke på hur bra han presterade i lördags, att han stått inne osv.
Red ett program utan större missar men heller inget Woaw. Vi var lite trötta och matta helt enkelt. Inte lika mycket stuns som lördagens program.
strax över 61% blev resultatet och med det hamnade vi precis utanför placering.

Allt som allt är jag super nöjd med helgen :D
Nu ska jag cykla upp till stallet och packa ur grejorna som vi bara dumpade igår ;)

RSS 2.0