Tisdag

Talet gick bra! Läraren tyckte lite synd om mina klasskompisar som kom efter (jag började) Men eftersom ingen annan frivilligt anmälde sig till att börja så kan dom ju inte säga så mycket.

Nu ska jag swischa ut till stallet, ha teorigrupper med barnen, ha teori med RS, förhoppningsvis hinna rida General. Rida Radon efter lektionerna.. En hel dag alltså! ;)

Imorgon börjar dagen med Nationellt prov i svenska B!


Svensktal

De här veckorna jag måste vara vanlig och gå i skolan som alla andra. (inte tycka om) har jag ungefär tre gånger så mycket att göra som annars. Och ni som känner mig vet att det inte är så lite i vanliga fall heller.. Stressen smyger sig på trots mina försöka att stänga den ute. Går inge vidare, jag har så otroligt höga krav på mig själv och vill att allting ska bli perfekt.
Dessutom känns det ibland som att omvärlden har väldigt höga krav på mig också. Vilket är lite jobbigt..
Så huvudvärken har smygit sig på och allting har kännts tråkigt och jobbigt. Därför blir bloggen också väldigt lidande de här veckorna, inte riktigt det första jag tänker på att göra. Men håll ut! Det kommer en ny vecka nästa vecka =)

Här kommer delar ut mitt svensktal jag ska hålla i eftermiddag. Engagemang och påverkan är ämnet.

Avundsjuka - Jantelagen

Något som kan göra mig riktigt irriterad är ordet lagom, vad betyder egentligen lagom?
Det här ordet finns bara i svenskan och kan skapa en otrolig förvirring. Vem bestämmer vad som är lagom? Kan någonting vara lagom fint, eller lagom jobbigt. Enligt min uppfattning så är sakerna antingen fina, fula. Lätta eller jobbiga.
Jantelagen, en oskriven lag som finns i Sverige som går ut på att man inte ska tro att man är någonting, inte sticka ut, inte tro att man är bättre än någon på något. Ja helt enkelt vara lagom.

Det här skapar otroligt mycket avundsjuka. Avundsjukan påverkar många, både positivt och negativt. Hur många av oss har inte någon gång varit avundsjuka? Suktat över tröjan kompisen nyss har köpt eller den nya bilen grannen hade råd med.

Avundsjuka kan avspeglas på många olika sett. Positivt genom att man kan glädjas tillsammans stötta den andra trots den gnagande känslan av att man helst skulle vara i den andras skor. För den känner vi allihopa. Det här skulle jag vilja kalla någonting annat än avundsjuka eftersom avundsjuka oftast förknippas med någonting negativt. Däremot kan avundsjukan engagera människor på helt fel sätt. Man kan genom avundsjukan, om någon tillexempel uppnår ett resultat man inte själv kan eller har ekonomiska möjligheter man inte själv har, trycka ner folk, ordentligt. Försökta göra dom mindre värda för att själv verka bättre. Här kommer jantelagen in igen och påverkar oss, man ska inte vara bättre än någon annan.

Människorna som vi har omkring oss påverkar oss mycket mer än vi tror och vill erkänna. Hur lätt är det att umgås med människor som vill trycka ner än. Då är det garanterat svårt att prestera, svårt att vara sig själv, svårt att vara unik.

Den ända man kan förändra är sig själv. Och eftersom vi enligt mig påverkas väldigt mycket av människorna runt omkring får vi välja i den mån vi kan vilka man umgås med. Sen är det klart att man inte alltid kan välja vilka som finns runt omkring en. Man kan inte välja sina föräldrar tillexempel, men det finns ingenting som säger att du måste bli som dom. Man har en otrolig kraft att påverka sitt liv i precis den riktning man vill. Vi har alla möjligheter i världen att göra de vi brinner för och mår bra av. Varför nöja sig med ett jobb vi inte trivs med ett liv där vi inte är glada. När vi har så ofantligt mycket att välja på . Det är bara att fundera ut vad just du vill göra så att du kan vara lycklig.

Glöm ordet lagom och strunta i jantelagen.


På ridskolan

Att jag aldrig tidigare har kommit på att ta med mig datorn hit till ridskolan..

Väldigt smart att kunna sitta här och plugga och samtidigt göra massa annat, eller okej just under pluggandet försöker jag nästan vara lite koncenterad. För om jag gör klart plugget nu hinner jag rida mera i slutet av veckan och det ärju nice ;)

Annars händer det inte så mycket, snart dags att ha teori. Så jag borde hoppa upp en trappa och hoppas att jag har planerat någonting för dom att göra. Men det har jag förhoppningsvis..
Ikväll är det dessutom hoppning som gäller. Så vi får väl se om jag överlever den här gången också!

Hoppas att underlaget håller för mer än bara skritt idag, är så tråkigt att skritta ut ensam nämligen.. =)

Ne tillbaka till arbetet. Jag tar alla chanser i världen att få göra någonting annat än stund ;)


Måndag

Sitter och filar på mitt tal i svenska till nationellaprovet som vi ska göra imorgon. Jag ska prata om avundsjuka och jantelagen. Jag är jättenöjd med det jag hittills kommit på och skrivit ner men det är liiiite för kort. Vi ska prata i ungefär fem minuter och när jag nu tränade blev det bara strax över fyra. Jag vill dock inte dra ut på det nått mer eftersom jag är väldigt nöjd med det jag har åstakommit! Så det får nog helt enkelt vara så här! :)

Nu ska jag alldeles strax dra mig iväg till stallet. Prinsen ska få gå ut i skogen, jag har teori, vi har privathästägarmöte, jag rider lektion, borde hinna plugga lite och dessutom ska halva Humlan klippas (till teorilektionen imorgon)

Ne dags att sätta fart =)


Söndag

Allt på att göra listan är avprickat! Bra jobbat Mia!

Däremot är det här en sån här da då man egentligen ska låta bli att uppdatera bloggen, det kommer ändå ingenting positivt ur det!
Jätte trött och omotiverad just nu känns ingenting roligt. Fick inget flyt i ridningen idag heller, Ingrid sa däremot att de var ett nyttigt pass ändå, så jag får väl helt enkelt se till att tro på henne.



Man får passa på att rida samtidigt som Ingrid!

Nu ska jag gå och lägga mig och förhoppningsvis vakna på ett mycket bätter humör imorgon!

Söndag

Tidig morgon, eller ja den blev tidig eftersom klockan ställdes fram en timme. En timme mindre att sova, men det ska vi nog också överleva..

Kastar just nu i mig lite frukost för att sen åka ut till ridskolehästarna..

Annat som ska göras idag:
Städa
Rida
Plugga (som jag som vanligt skjutit upp till sista sekund)
Hämta mamma (som varit i Åre)
Kvälla
Läsa ;)

Fia och jag var dessutom på bio igår och såg Män som hatar kvinnot. Den var riktigt bra, även om jag brukar vara lite skeptisk mot filmer där jag läst boken!

Dagen i bilder

Började med att masa mig upp ur sängen som sagt och satt och läste min bok innan Fia kom och hämtade mig, vi skulle ju som sagt ner till Färsta för programridning.


Förberedning pågår hemma i ett mer eller mindre kaotiskt stall (klubbhoppning nämligen)

Upan framme i Sundsvall nöjd och glad så länge höpåsen var framför näsan ;)


Fia gör sig redo för framridning

Framridning i tältet, läskigt med rasande snö. Dom sprang så fort att bilderna blev suddiga ;)

Redo för start som dom gjorde med bravur. Fortfarande mycket att slipa på men 57% i Msv debuten är inte fy skam :D

Väl hemma igen hittade jag en snö hund som fick följa med mig hem för natten eftersom matte och husse är i sundsvall



Nu ska jag slänga mig i duschen för jag är bjuden på middag hos Fius halv sju!


Spösnö :(

Jag som trodde våren snart skulle anlända, jag trodde fel....
Idag när jag vaknade hade jag mest lust att dra täcket över huvudet och stanna kvar i sängen med mina böcker hela dagen.
Snön vräker ner och det är allmänt jätte jätte grått. Oj vad roligt det är att bo i Norrland!

Ska snart börja bege oss ut till stallet, ta hand om Prinsen, som tyvärr får vila idag eftersom snön bara kommer släppa under fötterna och ridhuset är upptaget mer eller mindre hela dagen. Men men.. Smällar man får ta och han dör nog inte.
Sen ska vi lasta Urban och ta oss ner till Färsta för programträning Fius ska rida en Msvb:2a som dom också ska rida nästa helg på Färstas regionala tävlingar. Genrep =)

Förhoppningsvis blir det inte en alltför sen kväll eftersom jag har morgonjouren imorgon bitti också, även denna helg på ridskolesidan.


Fredag

Lucky och jag har lekt fotomodell ;p Det var faktiskt ganska skojjigt! Tro om någon av bilderna går att använda och blev bra. Det återstår och ser.

Annars har dagen flutit på med diverse aktiviteter, inget så spännande att det förtjänar en plats här.

Prinsen, Fius, Urban och jag tog oss en promenad till Ok och tillbaka i det så otroligt underbara vädret (-grader, snålblåst och moln :p) Hästarna skötte sig så det var bra iaf!

Nu ska det lagas middag sedan blir det en kväll i soffan med boken och Lets Dance final. Imorgon åker jag med Fius och Urban till Färsta för programträning.


Denna söta bild får avlsuta dagens inlägg.
(jag var tvungen att gå in och hämta en mössa och så här såg det ut då jag kom tillbaka :p)

Inget medium

Slog på Tvn och insåg att dom inte alls visade något medium idag. SORG!

Däremot kom min vän Fius förbi och räddade mig från min spring tur (vilken lycka ;p)
Och lämnade över Twilight böckerna, eller ja Nr 1 och 2 iaf. Så jag har det jag gör ikväll ändå! Och ni vet var ni kan hitta mig de närmaste dagarna..


Torsdag

Red ju som sagt Radon imorse för Ingrid, han var ganska fin idag också! Trav slutorna till vänster var bättre än tidigare, iaf efter ungefär halva biten ;p
Tittade på Ingrid när hon red Amo också, och han var riktigt fin :D
Hann dessutom med att åka runt lite på Lucky.

Funderar starkt på om jag ska klä på mig träningskläderna och sticka ut och springa en sväng, eller iaf gå en lång promenad. Tror att mitt huvud kan behöva det, dessutom blir det ju ingen träning på Friskis ikväll eftersom mamma är i fjällen och åker skidor. Men nästa vecka!
Annars är det Medium som gäller ikväll!


Tror det börjar bli dags igen att knäppa lite nya bilder, synd bara att det är så tråkigt årstid att göra det nu, går inte vara ute ordentligt och i ridhuset blir det inga bra bilder alls.
På tal om bilder kommer en tjej från skolan imorgon och ska knäppa kort på mig tillsammans med någon av ridskolehästarna. Hon gör som projektarbete en kalender där de flesta av gymnasietsprogram ska finnas med och då ville hon ha en bild på mig =)
Annars ser morgondagen ut som en typisk fredag! Prinsen ska få gå ut i skogen och jag hoppas att vi får med oss Fia och Upan!

Ni som missat att lyssna på den här låten, gör det nu! Texten är så otroligt mitt i prick. Fast.. även om jag inte mår på topp just nu har låten passat bättre tidigare.. LYSSNA!


Torsdag

Veckorna går så otroligt snabbt och nästa vecka är det skolvecka igen, Ursch!

Helgen kommer bli hyffsat lugnt iaf, ska ner till sundsvall med Fia och U på programträning under lördagen dessutom vill Radon gå ut i skogen. Söndag börjar med jour på ridskolesidan, som tur är så är vi rätt många så det borde gå fort! På kvällen sedan har jag jouren fast den här gången på privatsidan eller ja,. Man har ju som hand om alla hästarna på kvällen =)

Nu borde jag skutta iväg till stallet, ska nämligen rida lektion för Ingrid klockan 9 så det är bäst att rappa på!


Bloggtorka...?!

Väldigt lite insperation just nu att skriva någonting alls...

Men.... Skåneresa bokad v.16, det blir riktigt roligt =)

Annars jobbade Prinsen på bra idag, dock tyckte han att jag var pest och pina ett tag ;p Men det får han nog tyvärr leva med.

Mitt huvud gör ont och jag är allmänt trött, hur kan det bli så? Dessutom vill jag att sommaren ska komma flygande, det är så jobbigt att springa omkring och frysa hela tiden.

Om vi nu ska se till någonting positivt så har jag varit duktig och städat mitt rum idag, det behövdes kan man lugnt säga!

Ne man kanske ska gå och lägga sig, det blir inget bättre av att sitta här och dega.

Jag behöver en kram!

Måndag

Idag har jag uppmärksammat att man omedvetet håller emot otroligt mycket med nacken. Eftersom det mer eller mindre hugger i nacken varje gång jag gör det...Det onda Försvinn!

Annars har dagen varit bra =) Började med att köra full fart ner till sundsvall tur och retur. Skjutsade nämligen dit mamma och hennes jobbar kompis Per! Sedan blev det ett pass i ridhuset för prinsen, han känns ungefär som innan skrittveckan vilket känns jätte roligt. Annat pysslande och donande innan det halv nio var dags för hoppning. Vi fick välja hästar och medan dom andra bråkade om Madness fick jag ha Harald alldeles för mig själv.
Och jag måste erkänna (hör och häpna) att det faktiskt var roligt att hoppa idag! De gångerna det faktiskt stämde. Harald är en klippa att hoppa och jag känner mig 110% säker! Amazing!

När jag kom hem nu hade min kära lillasyster bakat jätte goda bullar, ibland är hon väldigt bra att ha ;)

Nu är det sovdags för Fia och jag ska rida ut imorgon bitti 09.00 sa hon visst!


Kväll i stallet

Middagen blev lyckad och vi blev mätta och belåtna.

Var ut till stallet och tog in hästarna, förutom dom första virrpannorna så skötte dom sig fin fint ;D
Alla grejor fick lite kälek också, vi orkade inte riktigt putsa idag efter att vi ridit, men nu är det rent och fint!
Dessutom knäppte Fia lite kort till ngt skolarbete..


En bild på Prinsen från ikväll!


Och en bild från Umeå, tävlingsryttarna laddar för fullt
Ingrid, Fia och jag!


Dags att laga lite mat

Mina matlagnings kunskaper är väl inte de bästa direkt, men det blir bättre och bättre ju mer jag måste överleva själv. Då mamma är borta osv blir jag ju tvungen att prova och fixa. Går ju inte att leva på maccaroner och korv jämt. Även om det fortfarande är väldigt gott ;)

Idag blir det något så gott och framför allt enkelt som tacos!
Så mamma och jag ska äta middag tillsammans sedan är det dags att åka ut och ta in lite hästar, alla ridskolehästarna vill komma in och också Radon och Amo Mak!


Glass

Som ni kanske vet/har märkt, har jag mina "laster" som varierar lite under året, pepparkakor, jordgubbar, semlor och glass.

Tänkte därför passa på och resencera GB´s nyheter för iår (dom som jag har smakat)


1:a plats och godast 

Solero berry berry en väldigt god och läskande glass, perfekt för varma sommardagar, eller ja.. perfekt jämnt ;)

2:a

Magnum Temptation Caramel & Almonds Tjock mjölkchoklad utanpå. Vanilj från Madagaskar inuti, med stora knapriga mandelbitar täckta av mörk belgisk choklad och mjuka virvlar av kola. Jätte god helt enkelt!

Delad 3:a
                                        
Magnum Temptation Chocolate          &              Sandwich Stracciatella

Krispig, mörk belgisk choklad utanpå.                vaniljglass med krossad choklad
Len chokladglass inuti med läckra bitar             mellan två mjuka chokladkex. Lite roligare än den vanliga sandwichen.
av vit belgisk choklad, sega brownies
och mjuk chokladsås.
Lite för mastig men perfekt som t ex.
Efterrätt.

Jag har fortfarande några av nyheterna kvar att prova så jag får återkomma med deras placeringar eftersom ;)


Söndag

Igår bar det av med mina jobbarkompisar från macken ner till sundsvall och nöjes hallen där det börjades med fem kamp. Fotbolls simulator (inte min gren), laserhall (Super roligt :D och jag slutade på andra plats ;p), skytte, rodeo tjur( där jag faktiskt satt kvar i 17 sekunder, men det slutade med att jag har grymt ont i nacken idag :P) Och Go cart. Jag som är åk rädd tyckte inte att det var sådär väldigt roligt..:P Men jag var inte sist här heller ;)

Sedan var det dags för bubbelpool. Underbart härligt :D
Hemåt bar det av och middag på Big Boy, sedan åkte vi upp till Magnus och spelade lite Buzz.

Väldigt trevlig eftermiddag och det är väldigt roligt att göra någonting annat än att ses på jobbet tillsammans.

Idag ringde klockan alldeles för tidigt eftersom jag och Fia hade jouren på ridskolesidan. Gick segt, segare, segast! Men vi var klar med hela stallet+ våra egna hästar (med ridning) strax innan ett. Så såååå långsamma var vi nog inte!
Radon fick jogga lite i ridhuset idag, dessutom lekte vi lite med våra byten. Fixade byten i vartannat från båda varven. As roligt :D Jag tycker väldigt mycket om min häst (inte bara för att han byter i vartannat ;))

Nu dog jag en stund i soffan, sen ska mamma och jag åka och handla och äta middag innan jag ska ut och ta in alla hästarna! =)


AJ!

Hade morgon stallet imorse, promenerade glatt ut med hästarna och rätt var det är förvinner marken under mig och jag landar platt på backen, Jäklar vad ont det gjorde! Som tur är var hästen snäll och stannade tills jag hade lyckats krångla mig upp igen.
Tyckte inte att jag hade gjort illa mig så mycket men nu när jag kommer hem upptäcker jag att ena knät är ungefär dubbelt så stort som det andra! OPS! Bra jobbat!

Annars har det inte hänt så mycket idag, klubbtävling på ridskolan så jag hamnade där en stund i väntan på att få luncha.
Nu ska jag hoppla in i duschen för eftermiddagen ska spenderas med mina jobbar kompisar på macken, vet inte alls vad vi ska göra.. Hoppas att det blir roligt!

Igår red jag mest hela dagen, Lucky, Vialli och min egna =) Sedan slog det mig hur underbara hästar vi har på ridskolan, helt underbara, vi hade ju "särskolan" på besök igen och hästarna är verkligen helt otroliga!

Kvällen sedan spenderades hos Fia med god mat, GH och film!

Torsdag

Idag vaknade jag av att solen lös in genom fönstret! Kan ju säga att min vänster arm fortfarande känns en aning längre än höger armen ( red Vialli "farbor barbro) Han jobbade på riktigt bra! Tillslut ;) Men man känner sig verkligen som en aerobics instruktör där uppe ;p En aningen stor för lilla mig!

Idag började dagen med en promenad, var ute nästan en och en halv timme, hur skönt som helst!
Sedan har det skrittats runt, runt, runt i ridhuset. Först på lilla Molly (C-ponnyn som jag tävlade i sommras) och sedan på Lucky light! Tanken var att min häst skulle skrittas direkt efter de ovanstående men jag var så hungrig då så det blev lunch först (ingen bra idé, för det är en väldigt stor risk att man blir kvar uppe på kontoret sen med alla dessa papper)
Radon blev iaf ordentligt rycktad idag och nöjt så det stog härliga till.

Fia och jag har varit duktiga och fortsatt på projektarbetet, och dessutom varit iväg och tränat på friskis nu ikväll. Guldstjärna till oss!

Filmen från Umeå kom idag också :D Så jag ska se vad jag kan göra angående och lägga upp en del på bloggen!

Tisdag

Dagen har flutit på utan större katastrofer! ;)

Dessutom har vi nu ikväll fått en hel del gjort på vårat projektarbete och det känns faktiskt äntligen som vi har kommit en hel jätte bit på vägen och att vi kommer hinna klart i tid och faktiskt ha någonting att redovisa och visa de andra! skönt!!

Det är dessutom lite roligt de få gångerna man faktiskt visar sig på ridskolan i civila kläder så tror folk att man ska ut ;) Då kanske man går i ridkläder liiite för ofta ;p

Hästen har fått vila helt idag då han inte riktigt hans med, men det blir så ibland och inte dog han av det inte!

Imorgon ska vi på föreläsning i sundsvall på förmiddagen, Ingrid, Ingela, Therese och jag som åker dit! =) Sedan blir det dubbla teorigrupper och ridlektion på eftermiddagen/kvällen!


lilla fisan <3

Måndag

Radon fick promenera runt i ridhuset en halv timme idag, pga ösregn! ;) Varför gå ute och bli blöt när man kan traska runt under tak?

Sedan har det hänt en hel del oviktiga saker ;) Sånt här vanligt trams som alltid händer på måndagar!
Hoppning på schemat hade vi ikväll alltså. Jag fick hoppa Canarden! Väldigt roligt, eller ja inte hoppningen men att få sitta på honom igen! tror jag har gjort det en gång ungefär sedan vi kom hem från ridledarutbildningen i somras! =)
Ganska rolig övning också, eller det kanske jag bara tycker för att hindrena var och förblev låga? vem vet?

Jag väntar på att filmen från Umeå ska dimpa ner också, ska bli riktigt roligt att se, men det kanske inte är realistiskt att vänta från dag 1? den ska göras, postas och sedan transporteras med posten ända ner hit, till härnösand. Det kan ta tid ;)

Middagen är precis uppäten och det är dags att se sig om efter kudden.
Dagen imorgon börjar relativit tidigt. Då det ska lastas för klinik besök klockan halv nio. Sedan ska jag ha dom två första lektionerna, Prinsen ska hinnas tas hand om och planen är att hinna med lite projektarbete också, börjar snart känna mig lite stressad över att tiden går så fort.

En annan sak att notera är faktiskt att Ingrid varit inne på min blogg idag ;) Efter uppmaningar från mig, hon var nämligen ute efter en bild till HRK´s hemsida Hon är ju väldigt anti bloggar men nu har den här iaf fått sitt ett snabbt besök ;) hahah ^^


Tillbaka till vardagen

Och jag är påväg ut till stallet för en promenad med världens bästa prins!

Sedan ska det kollas och troligast bokas biljetter till skåne, Ja vi ska dit igen :D
Personalmöte, teorigrupp, lite annat smått och gott innan vi ska hoppa igen! Blää.. Hoppas jag får Humlan eller Harald ;)



Hittade två söta bilder som jag lyckades knäppa i helgen då vi var ute på våran super tidiga morgonpromenad! Tror klockan var halv sju ungefär ;)

Hemma igen! :D

Har varit en väldigt väldigt rolig helg :D

Lastade vid nio på lördag morgonen, våra hästar (Amo och Radon) var så duktiga och traskade rakt in! Skönt! Första gången jag körde transport och det gick bra =) Tråkigt bara att sitta själv i bilen hela vägen till Umeå, tur att jag hade laddat upp med skivor.

När vi kom upp var det otroligt försenat, typ två timmar så vi hann packa in hästarna, äta lunch och VÄNTA... innan det ens var dags att göra i ordning. Vi matchade Radons framridning riktigt bra (alltid svårt, speciellt i början av säsongen) trots att det var lite tungt på framridningen. Programmet för dagen var Msvb:4 ett program som jag tycker är väldigt roligt. Radon kändes riktigt fin, men vi hade en del rejäla missar, enkla bytena var typ skit ( förvånade? ;p)  och han var väldigt överlyssnande. Han tyckte det var minst lika roligt som jag att vara igång igen och laddade som tusan, och jag kunde inte annat än att skratta. Slutade på 62,89% Så då har vi alltså lyckats med ett av kvalen till Msva :D Som var målet för hela säsongen! Dessutom kom alla möjliga (både kända och okända) fram och sa att det hade hänt väldigt mycket i vinter och att han var väldigt fin! Tack det värmer så otroligt!!!
Nu kanske ni tror på mig om det jag skrivit i bloggen att han faktiskt varit super fin en lång period nu :D Slog Ingrid med en poäng och knep sista placeringen.

Idag red vi FEI inledande programet för Juniorer. Inte riktigt min typ av program, ganska tråkigt. Radon var lite trött i kroppen idag, och jag också då det blev en tidig morgon! Så jag orkade inte riktigt hålla ihop honom på samma sätt som igår. och dessutom gjorde vi en del missar slutade på 61,41% och var strax utanför placering.

Jag är super nöjd med helgen :D Och det är dunder kul att vi faktiskt får betalt för våra framsteg i vinter!! Ser fram emot filmen som förhoppningsvis snart kommer på posten. Har dock inga bilder eller sånt roligt att dela med mig av :/

Sen körde jag hela vägen hem :)

Nu ska jag duscha och sen dö i soffan. Nästa tävling blir 5 april i Färsta då vi rider en Msvb:4a, vi laddar med en veckas vila/skritt nu för att sedan rida två veckor :D


Prinsen <3

Nu far vi =)

Håll alla tummar och tår för oss i helgen!
För nu far vi upp till Umeå och säsongens första tävling :D


Torsdag

Tänkte bara berätta att jag lever, så här innan läggdags.

Red lektion på Radon, red igenom FEI programet och man kan lugnt säga att min häst var lite upprörd då han trodde sig kunna programet och sen hade FEL FEL FEL ;) Så han låg på otroligt mycket, och skritt var inte att tänka på. Däremot var han otroligt läcker i traven istället, och blev lite överladdad i galoppen :P Man kan inte få allt men travprogramet kan jag leva ett tag på.

Sedan hade vi Focus på besök, det var fyra killar som provade på att rida. Så otroligt roligt =) Jag fick en jätte kram då vi var klara! Det kan man leva länge på!

Sen har det putsas och börjat packas. Inte klar än dock eftersom en del av grejorna måste användas imorgon.

Norrdans premiär har vi också hunnit med ikväll och den var riktigt bra, stundtals blev det lite långtråkigt men känslan var kanon!
Efter det brummade jag upp till stallet och kopplade på transporten, kändes som om d vore bra att iaf ha kört lite trailer innan man ska dra med sig hästen ända upp till Umeå, men det var inga problem, bara jag fick ta den tid jag behövde på mig så kunde jag tilloch  med backa och parkera flera gånger ;) Så det bådar gott.

Ne sova var det! En lång dag imorgon väntas. Mammas födelsedag förövrigt, och fredag den 13 :P


Onsdag

Har precis tittat på filmen från Umeåtävlingen förra året och jag blev om möjligt ännu mer sugen på att åka iväg och tävla nu :D Inte alls många dagar kvar nu, kan kanske vara läge att börja lära sig det nya programet?

I Umeå har man ju alltid möjlighet att få sin ritt filmad, en super bra affärsidé och ett jätte roligt minne att ha. Jag debuterade ju Msv där uppe i fjol och den ritten kommer jag alltid ha kvar i och med Dvdn =)

Mamma kom hem super sent igår, så det blev aldrig så att jag åkte upp till stallet någonting mer (eftersom jag hade lyckats somna)
Så jag kommer få vara världens bästa skitunge idag istället =)

Börjar dagen med skola, Svenska och småföretagande. Sedan har jag mina två teorigrupper och rider dessutom lektion själv ikväll.

Nu ska det städas i ordning lite och jag ska börja kolla var jag har alla mina tävlingssaker!


Typ världens tristaste dag

Beror med största sannolikhet på det otroligt tråkiga vädret vi har haft, snö,snö och mera snö. Tar det aldrig slut? Dessutom har det varit gråare än gråast hela dagen.

Har tillbringat hela dagen i skolan, började med Vollyboll vilket kommer betyda att mina armar om ngn dag kommer vara BLÅ! Jag är lite känslig sådär ;) Sedan svenska och naturkunskap hela eftermiddagen. Eftersom vi bara är 4 st i klassen denna veckan är det lugnt men inte får vi nått mer gjort för det! Galen ;)

Sedan kom min taxi och hämtade mig eftersom jag inte hade ngn bil idag och väldigt tajt med tid.
Hade min teorigrupp, tog hand om hästen och gjorde ett försök att rida ut i snöstormen. Red bort till specksta backen och joggade uppför sedan satt jag av och gick hem, inte för att hästen var dum på något vis, han var snällare än på länge, utanför att underlaget bara släppte och jag tycker det är så otroligt otäckt. Så jag fick mig en rask promenad.

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem någongång.
För då ska jag åka och visa att jag faktiskt är Världens bästa skitunge (Internt!) Kanske berättar mer om det senare eller nått :P

Shoppning!

Fia och jag for ju som sagt till sunsvall i förmiddags, började på hööks och plockade för oss allt sånt här nödvändigt ont, glansspej, mansnoddar, hårnät, svamp, schampo osv.

Åkte sedan upp till Grangården där jag hittade en Ûbermysig fleecetröja på rea. Så den kommer användas flitigt i stallet, köpte också banangodis till min Prins.
Vidare med ett fika stopp in till Birsta gallerian, hittade en jätte fin klänning till min student på Vila, som Johanna redan hade spanat ut till mig. Så jag provade bara ut storlek =) Passade super bra och var väldigt mycket jag! Sedan blev det också ett par Jeans leggings där. Hårsnoddar, hårsprej och hårnålar samt örhängen plockade jag också på mig påvägen.
På Cubus hittade jag två perfekta ridtröjor en svart och en grå som var nedsatt till 70 kr så dom fick också följa med hem tillsammans med två baslinnen tag två för...
Blev en lång stickad mörkblå kofta också på Gina innan vi åkte hem. Och nödvändiga underkläder.

Helt klart en bra shoppingdag! Bara nödvändiga saker, och ganska mycket på rea.

Ett super snyggt pannband med strass till mitt kandar hittade jag ju också :D

Sen blev det promenad med Prinsen och teorigrupp. Hem och åt lite mat innan det bar av tillbaka mot stallet.
Red lektion ikväll och efter mycket velande fram och tillbaka blev det hoppning ändå. BLÄ! Hoppade Harald och han var faktiskt ganska rolig att hoppa ( gillar ju annars att hoppa Humlan, men dom påminde lite om varandra) Fick också veta att våran grupp ska splittras till påsk då vi är lite för få. Och att Ingrid då Kuppar och låter oss hoppa ända fram till påsk. Hur vågar hon göra någonting sånt??! Så nu kommer jag alltså behöva utsätta mig för hoppning varje måndag i flera veckor.

Sen ska det tydligen in en ny introgrupp med vuxna där, och det rycktas om att det ska bli min alldeles egna grupp :O

Nu har jag precis skickat in det sista plugget, och slitit sönder mitt hår för att det inte ville gå nå bra.
Så nu är det dags att sova. Har en full skoldag att se fram emot imorgon :( Som börjar med idrott. Mitt favoritämne (NOT!)

Godnatt!

En gång i tiden på världens finaste ponny kunde jag nästan hoppa =)

Måndag

Först och främst måste jag fråga var alla kommentarer har tagit vägen?? Jag har strax över 50 läsare varje dag men inga kommenterar överhuvudtaget. Tråkigt! Ryck upp er ;)

För övrigt måste jag bara gnälla lite över att jag inte hade någon film på träningen från igår, det hade varit suveränt och tagit fram i jobbiga tider, men så är det ibland.

Nu ska jag bara slänga i mig resten av min frukost och sedan åka och hämta Fius, vi ska nämligen ner till sundsvall idag! =) Eftersom lärarna har studiedag är vi väldigt mycket lediga! =)


Oj, vad roligt det är att träna! :D

Min häst var riktigt fin idag! :D
Först jobbade vi lite programdelar, skolorna i trav som vi ska rida dom till helgen. Msvb:4ans var inga större problem, juniorprogramets skolor var bättre till höger. Är ni förvånade? Ne inte jag heller.. Blev dock bättre på slutet.
Sen jobbade vi lite galopp, diagonalslutorna som i juniorprogramet, ska tänka öppna på medellinjen först för att komma bra in i slutan. Jobbade lite byten som var riktigt luftiga och fina idag också (på linjena som dom ligger i programen, eller ja så gott det går i vårat lilla ridhus) gjorde någon travlängning först efter långsidan och sedan en riktigt riktigt bra på diagonalen. Sedan blev det lite serie jobb igen, fick börja innanför långsidan och göra så många byten som jag hann i balans. Vi fixade ganska lätt i vart fjärde, sen säger Ulla plötsligt " Nu gör du byten i vartannat" Min första tanke var, det kan vi ju inte. Men jag provade och fick till en långsida med byten i vartannat :D En otroligt häfigt känsla, super duper roligt :D Fick göra en från andra galoppen också och även de funkade fint :D Sen fick vi göra förberedelser för byten i varje, fatta förvänd och sedan byt,byt. Även det fixade vi två gånger :D Det är så roligt att rida :D Grand Prix nästa ;)

Efter jag fixat åt min kära Prins åkte jag hem och bytte om och sedan ut till Ytterfälle, jag hade nämligen blivit bjuden på middag hos världens bästa Ingrid, så jag har precis kommit därifrån, tagit med min Ulla till bussen gjorde jag också! Som alltid super god mat där =)

Nu ska jag göra klart mitt lidande plugg och sedan är det sovdags!

Träning dag 1 avklarad

Och dessutom allt annat som var uppsatt på Att Göra listan idag. Dock är inte pluggandet klart men på god väg. Dessutom hann jag med att fika med Fia och hämta ut min hatt som kommit ( i rätt storlek :D) Så det blir hatt i Umeå ändå :D Skojjigt värre!

Träningen då, jag har ridit dressyr ungefär 4 ggr sedan Ulla var här sist, eftersom vi först var i skåne en vecka och jag nu varit i fjällen några dagar. Radon har inte vilat för det utan jobbat på med Ingrid nu när jag varit borta. De dagarna jag hann rida har han varit riktigt riktigt fin. Och det var han när jag började idag också, rund och elastisk Ulla såg det och tyckte det hänt mycket sedan sist. Idag fick jag rida framåt väldig mycket, framåt in i samlingen på ett annat sätt en tidigare, i början kändes det mest som om vi flängde omkring men sedan förstod jag lite mer vad hon var ute efter och R förstod då också vad jag sa, så han blev riktigt läcker tillslut. Lite roligare och mer levande en vad han brukar kunna vara. Han är ju gärna väldigt prydlig och lägger sig i "sitt" läge. Super fina byten fick vi till på slutet också, och både jag, Ulla, hästen var nöjda med dagens träning.

Har dock en känsla av att hon imorgon kommer plocka upp oss ett snäpp till och det kommer kännas mer eller mindre bedrövligt igen ( brukar lätt kunna bli så) Men vi kan ju alltid hoppas på att vi får hålla oss på ungefär den här nivån, för det är allt annat än busenkelt. Men så kul :D

Nu är det sovdags.
Imorgon ska jag hinna göra klart plugget,
Mata Ulla,
Träna och förhoppningsvis hinna titta på lite träningar

Garanterat något mer som behöver göras också :D


Lördag

Gårdagen var bra på många sett :D

Vaknade relativit tidigt och for ut till stallet, tittade lite när folk red, tog hand om Radon och red ut en sväng i skogen, Stört kul tyckte prinsen.

Hem åt, duschade och bytte om, åkte ner till Blomstertider där jag skulle köra ut lite blommor. Ganska roligt extra jobb måste jag säga, åka runt och göra folk glada :D Var klar efter ungefär en timme.

Sen kom Världens bästa Johanna och hämtade mig, vi åkte hem till henne och åt, såg på så ska de låta, gjorde oss i ordning och sedan blev det krogen. Hade riktigt rikigt roligt :D Tack igen!!!

Fick skjuts hem av ( ja ni vet vem....) Var dock sjukt duktig och klev ur bilen innan någonting mer hände! Bra jobbat!!

Vaknade kvart över åtta i morse också, förstår inte varför jag inte kan sova länge när jag varit uppe länge :P Ett mysterium. Förflyttade mig till soffan och än har jag inte tagit mig härifrån.

Idag ska det:
Pluggas,
Handlas,
Lagas mat (till Ulla),
Jobbas ( Ska köra ut blommor i eftermiddag också),
Tränas ( Ulla är här hela helgen :D)

Jag tror det var allt.

Torsdag

När jag kom till stallet var allt (så gott som) fixat åt Prinsen och Ingrid var på väg ut i ridhuset med honom. Tänk vad bortskämd man blir! Tittade när Ingrid red, och det såg riktigt trevligt ut, trots att hon sagt att dom hade bråkat i veckan.

Putsade kandaret, lindade lindor och pratade lite skit innan jag åkte hem =) Eller det var bara bra skit jag pratade ;) Så då kanske det inte kallas skit! =)

Stannade till på Ica och köpte det mest nödvändigaste för att överleva för det finns inte så mycket att äta här hemma direkt.

Var riktigt duktig och lagade ordentlig middag och städade lite efter min syster innan jag deckade i soffan framför säsongs starten av Medium :D

Nu ska jag skutta ner i min breda säng ( har sovit i en smal våningsäng de senaste nätterna)

Imorgon blir det en förmiddag i stallet, en timmes jobb på eftermiddan och sedan date med Johanna :D Hur kul kommer inte det bli då?! ;)  Borde hinna plugga lite imorgon också, får se hur det går med den varan, så länge det är klart till tisdag så blir jag inte halshuggen :p
Borde dessutom kolla var jag har alla tävlingsgrejor och om transporten är klar.

Godnatt


Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst, eller någonting i den stilen. Hemma i verkligheten igen är vi iallafall.

Har haft fyra underbar dagar i Fjällen med Fia och familj och jag är väldigt glad att jag fick följa med. Vi har åkt massa slalom, nördat Guitar Hero, sett på film och åkt skoter (första gången för mig)

Knäppte otroligt lite kort, några med mobilen när vi var ute med skotern.

Nu ska jag se om det finns någonting som inte har gått ut i kylen och stoppa i mig innan jag ska åka ut och se så att min älskade Prins lever =)

På återseende



(Fia och Elin)


RSS 2.0