Måndag

Äntligen är bete fixat åt våra prinsar :) så nu ikväll har vi byggt hage och fixat å donat.

Har dessutom jobbat hela dagen så jag är så grymt trött nu!

Två bilder från helgen


Världens bästa hästskötare Fius och Prinsen


Uppladdning inför sista klassen med världens bästa Ingrid och Prinsen :)

Helgen

Dags för uppdatering

For ju som sagt iväg mot Jemtryttarna (östersund) tidigt i lördagsmorse. Hade med mig både Ingrid och Fia :D Tog dock inte lika lång tid att köra som nån av oss trodde så vi hade ganska gott om tid på oss att bekanta oss med anläggningen (:

Red först en La:5, och han var riktigt fin (: Blev lite tråkig i vissa lägen men annars så (: 63.95 blev procenten och det tog oss ända upp till en andra plats :) Fick dessutom en 8 på korrektheten (vilket jag aldrig fått tidigare ;P)

Hann knappt ladda om då det nästan inte var någon tid alls mellan mig (som red näst sist i a:5) och mig igen som skulle starta som nr 2 i msvb:3 så vi var väldigt väldigt trötta och hade några rejäla missar där vi låg på betyg 3 slutade trots det på drygt 60%

Sedan roade vi oss med att åka in till "stora" Brunflo och äta, köpa lite tidningar och godis sen låg vi i våran lilla stuga och läste hela kvällen, eller ja så fort vi nattat hästarna (kvart över nio) somnade vi faktiskt ;P

På söndan startade jag inte förren sista klassen så vi fick lite sovmorgon (trots att jag är dålig på det och var uppte och promenerade med Radon)

Skulle rida en Msvb:4a och det gjorde vi riktigt bra, reducerade dom flesta jätte missarna sen var han fort lite tråkig här och var men både jag, Ingrid och Fia var nöjda med ritten och tyckte att det var ett lyft ifrån igår :) Dock har jag ingen aning om vilket ekipage domaren dömde för vi blev nästan skyldiga i slutändan. Hamnade på mindre % än i lördags trots alla redcerade missar.. Så jag tänker bara minnas känslan från den dan :)

Nu ska Radon få lite sommarlov :D Men vi räknar med att vara igång igen till Timrås tävlingar i slutet på Juli ;)
Och jag ska roa mig med att jobba en hel massa...
Lite bilder kommer förhoppninsvis :)

Mot Jemtryttarna

Japp, nu är allting packat och förhoppninsvis kommer allt med imorgon! Åker vid halv sju från stallet så nu blir det till att sova!

Har mitt super team med mig så det kan inte gå annat än bra och vi kommer ha grymt roligt :)

blir La:5 och msvb:3 imorgon och msvb:4 på söndag :)

Håll tummarna!! (:
None

Jag har äntligen fått stallplats :D

Ja nu har en otroligt stor sten lyfts från mina axlar. Blev idag medelad att jag fått fast stallplats på ridskolan :D Helt otroligt underbart :D

Annars hade vi väldigt trevligt i midsommar uppe i grätnäs, många folk och helt okej väder.. :)

Hästarna har fått lite välförtjänt mini semester och gått ute dygnet runt :)

Igår var Fia och jag ute och skrittade på eftermiddan innan jag jobbade 18-21

Idag började jag dagen med att slappa i soffan framför nya säsongen av O.C sen var vi ner och gjorde lite ärenden och fikade :D (vi= Fia och jag)

Ut till stallet, joggade lite i ridhuset, pratade med Ingrid, var så längesen vi pratade att jag hade en hel lista med saker att komma ihåg :P
Åt lite mat som blev kvar från när lägerbarnen åt middag.

Nu ska jag skutta in i duschen för sen ska vi till Ödas och se på film.

Imorgon blir det ut i skogen med Radon och sen jobb 11-17 för att sedan åka upp och leka och sova med övernattninsbarnen :)

Hemfärd :D

Ja nu är det bara lite packning och samtal med Gittan och Catta kvar :D Sen bär det av hemåt :D

Det har gått riktigt bra måste jag säga. Tjejgänget är helt otroligt underbart :D

Radon vilade i tisdags och gick ett ritkigt bra dressyrpass igår (trots att vi var 13 st) Canard har hoppat båda dagarna :) Idag hoppade vi kombinationer ca 90 cm riktigt roligt :D

Full fart dygnet runt annars. Hann förbi matfors och tittade på tävlingarna i tisdags kväll också och fick en kram av Fia :D :D

Nu sen när jag kommer hem ska jag skritta prinsen, packa upp för att packa igen och sedan åka med Fia och Sandra upp till Grätnäs där jag ska fira midsommar :D
Så nu blir det inget uppdaterat förren på söndag då jag kommer hem

Glad midsommar allihopa :)

Dag 5

Dagen började som vanligt med mockning, fodring och utsläpp ( bara Canard som fick gå ut då jag bara hade en hage)
Teori om hindertyper och avstånd

Lösgörande arbete över bommar med upphöjda både trav och galopp bommar. Radon fick gå det passet och var riktigt fin :) Skötte sig super =) Dock gjorde min fot Grymt ont och det var helt omöjligt att trampa ner hälarna.

Lunch och sen var det första elevledda lektionen som idag var teori, självklart hade jag haft "turen" att hamna först. Så Maria och jag hade våra praktiska teorilektioner. Min om lastning, gick bra. Dom var nöjda :)

Sen var det hoppdags, Canard var super laddad. tror han kände lite i kroppen idag också. Hoppade en oxer, ett räcke och en trippelbarr med hjälphiner framför som vi sedan satte ihop till en bana som låg på strax under 90. Gick kanon bra och jag var inte ens lite rädd :D

Nu håller köksmästaren Gittan på att grilla så om några minuter blir det middag och sedan lekar tror jag (men med min fot blir det nog till att sitta fint på sidan och kolla på :/)

Dag 4

Började morgonen likadant som föregående bortsätt från att jag idag bara kunde släppa ut en häst på morgonen.

Teori om kommando orden, mycket bra diskusioner.

Ridning, red i andra gruppen idag (sitsträning) så först fick vi välja var sin elev från grupp ett och granska deras sitsar. Mycket nyttigt! :) Fick bra feedback på det vi sa av gittan också. Sen var det våran tur att rida och dom skulle granska oss. Över en timmes sitsträning på Canard kan jag ju säga att det känns i mage och lår, men han var fin och dom hade tydligen riktigt svårt att hitta någonting att kritisera så det var roligt, skulle bara tänka på handställningen HELA tiden och Gittan tyckte jag vred in tårna lite för mycket så hon kom och skulle dra ut dom och lyckades på något sätt dra så jag är helt totalt öm i vänster foten (vristen) nu och kan knappt gå! Aj säger jag bara!!! har tagit Ipren nu så lite bättre känns det ändå..

Lunch

Teori igen den här gången om rakriktning och hästens gångarter. Inte lika roligt :p

Dressyr pass igen den här gången på Radon, trots att vi alla (13) red samtidigt och min trasiga fot var Radon bättre än tidigare idag och galoppen var samma kvalitet på som det brukar vara hemma :)

Sen nu har vi ätit middag och är faktiskt "lediga" ikväll
Jag ska bara:
Putsa
planera min lektion jag ska ha imorgon
åka och köpa godis
slapppa :D

Underbart :D

Dag 3

Ja jag tror vi precis har avklarat dag nr 3..

Tidig morgon, startade redan halv sju. utsläpp,fodring, mockning innan frukost halv åtta.

08.00 hade vi teori om ryttarens hjälper. Teorilektionerna är riktigt intressanta med mycket roliga diskusioner och nya saker att tänka på.
Dressyrpass på förmiddagen idag som Canard fick gå. Framdelsvändningar var temat, Canarden jobbade på jätte bra och Gittan var nöjd (:
Lunch
Teori igen om lektionssäkerhet.
Hoppning på eftermiddan idag, Radon fick göra det för få göra någonting annat, hoppade en studs serie på ena sidan med 4 studs (trav in) på andra sidan var det två studs ett galoppsprång, oxer, ett galoppsprång, två studs. Radon var jätte duktig och Catta nöjd med min ridning de ända hon sa var att jag får vara lite försiktig med mitt överliv i galoppanridningen så det inte kommer lite långt tillbaka annars var hon mycket nöjd så det var roligt..

Nu på kvällen har vi jobbat med kommando ord.

Fick veta att min hopplektion ska vara om studshoppning men jag ska ha tre av fyra lektioner nästa omgång. Ända jag ska ha nu på söndag är praktisk teori om lastning och de känns ganska lugnt :)

Nu ska jag gå och kvällsfika, ta in hästarna (som jag lyckats pussla med hela dan idag också) och sedan SOVA :D underbart! :D

Ridledarkurs

Fullt ös medvetslös är bästa sättet att utvärdera dessa två av nio dagar som gått. PUH! Helt slut nu!

Började igår med samling och genomgång sen hade vi visning av häst vid hand och jag som hade två hästar med mig fick springa två gånger. Lunch och sedan var det ridning, först Radon som inte riktigt funkar 100 när det blir "avdelningsridning" behöver kunna jobba honom med mer rörelser osv för att få honom riktigt loss. Sen hade jag tio minuter på mig att byta häst innan det var Canards tur, han var riktigt fin :D Dressyr på båda igår alltså. Sen var det middag och märkesskrivning, som jag klarade trots att jag inte pluggat :O ;)
Hästarna fick gå ut i hagar på kvällen också :D

Idag har jag pusslat som en idiot för att få det att gå ihop. Men jag lyckades riktigt bra :D Canard har kunnt gå ute i olika hagar hela dagen och Radon nästan hela han fick vara inne mellan 5-7 två pass ridning idag också markarbete på Canard som också idag skötte sig alldeles utmärkt :D och dressyr på Radon som var mycket bättre idag då jag igår förklarade för Gittan hur jag brukade jobba och fick idag rida mer själv :)

Sen middag och nu ska vi egentligen skriva PM för lektionerna vi ska hålla, men jag var lite fräck och struntade i det, duschade och tog hand om hästarna istället ( hinner vi knappt) då vi också haft tre teorilektioner idag. Så nu ska jag gå upp och kvällsfika innan jag sätter igång med det. Ska ha teorilektion här i teorisalen om att börja tävla, en praktisk teori med lastning och en dressyr lektion om framdelsvändningar.

Imorgon börjar jag med dressyr på Canard och sedan på eftermiddan ska Radon få gå hoppasset, skulle vara gymnastikhoppning så jag tänkte de kunde passa bra :)

Ska försöka hinna uppdatera så ofta som möjligt ifall någon är intresserad av att läsa :D 7 dar kvar pust! ;)

Packning påbörjad...

Ja nu har jag då börjat packa.. Blir en del när man har två hästar med sig och sig själv och ska vara borta nio dagar.. Min väska är förliten!!!

Som tur är hoppas jag att hästarnas saker mer eller mindre ska få plats i tävlingsskåpen och jag ska klara mig med drygt en väska...

För på onsdag klockan 07.00 bär det av mot Färsta för Ridledarkurs, kommer sedan hem lagom till midsommarfirandet som iår ska ske uppe i Grätnäs med Fius :D

Nu ska jag springa ner på stan en snabbis, ska köpa anteckningsblock osv :)
Efter det är de Zingo dags, lektion med Radon för Ingrid, personalmöte och sen har jag två av grupperna idag eftersom Ingela är nere för ridlärareksamen (eller nått sånt)

Vinst :)

Ja min ponnykarriär kunde ju inte sluta bättre :D Red Lc:2 idag på lilla Molly, kändes att hon var lite mör från gårdagen men hon kämpade på som bara den! (:

Direkt när jag kom ut från banan var min kommentar att de kändes segt och tungt men att hon kämpat på bra och tydligen tyckte domaren det också, 67,14% Eftersom jag var först ut i klassen (C+D ponnysarna var ihopslagna) visste jag ju inte riktigt hur långt det hade tänkt hålla. Men tur som en tokig höll det hela vägen och Molly och jag fick gå in och hämta den Blå/Gula rosetten :) Två blev Elin Nylund och Pucken som red ihop 65%

Nu har jag varit ute i stallarna och badat :) och ätit jordgubbar, ska väl snart ut till stallet igen och rida Radon och titta på Fia när hon rider Atlet :)

Duktiga lilla Molly (:

Började dagen igår med ett dressyrpass på Radon. Galoppjobbet var riktigt bra, traven sådär..

Jobb 11-18 väldigt soft, röd dag, lagom mycket folk och INGA varor :) Sen åkte jag tillbaka till stallet och fixade de sista badade Molly osv..

Åkte med Fia hem och sov där.. Massa prat blev det också :D Du är underbar vännen <3

Tidig morgon och jag ville inte alls kliva upp, red LB:1 idag klockan 10.50, ganska väldigt lagom framridning så hon var riktigt fin inne på banan, trots att jag tappade bort högerbogen ibland och hade en rejäl kommunikationsmiss (men jag har ju bara ridit henne två gånger) blev resultatet 180p och 62,07% Vilket ledde till en andra plats och ett ärevarv :) Skojjigt (:

Fuktionärade, fixade åt Radon och skrittade ut honom en sväng barbacka.. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka tillbaka och ta in och mata Molly innan jag åker ut till stugan och hoppas på att det finns någon mat (: Imorgon står LC:2 på programmet (fast imorgon är vi ihopslagna med Kat D) också ska Fia, jag och Anna vara speaker

Fredag 6/6

Sveriges nationaldag idag alltså, hos mig firas den med en tidig morgon och sedan massa jobb ;p

Igår gick det faktiskt riktigt bra att jobba, en timme mindre gjorde väldigt mycket, få se dock hur less jag kommer bli idag med 7 timmars jobb framför mig.. Men det är röd dag :D
Sedan byggde vi dressyrbanorna inför helgen och jag hann med en ridtur ut i skogen på Radon också..

Nu ska jag bara skriva klart det här innan jag åker (har fått låna syrrans moppe då hon är i GBG) och rider Radon, idag är tanken att vi ska trimma lite :) Sedan som sagt jobb mellan 11-18
tillbaka till stallet och göra klart det jag inte kommer hinna nu på morgonen och bada och knoppa lilla Molly, för imorgon är det tävlingsdags även om jag inte är speciellt ladda nu :P

"God"morgon

 Vet inte riktigt hur god denna morgon blev. Hade ställt klockan på 07.00 då jag tänkte hinna ut till stallet nu innan jag börjar jobba. Vaknar dock tio över fem av att det låter som om dom håller på köra in i huset med världens största grävare... Dom håller nämligen på att bygga, gräva och fixa på parkeringen mittemot men tio över fem? Kan dom inte jobba normala tider 07-16? Så att man iallafall kan få sova tills dess?
För nu är det minsann väldigt tyst där borta på parkeringen *Grr*

Nu ska jag alltså cykla iväg till stallet och mocka å fixa så att jag bara har ridningen kvar efter att vi byggt dressyrbanan ikväll :) Sen jobbar jag 11-17 ( Woho, iaf en timme mindre en vanligt, dock ska jag jobba 7 timmar imorgon också)
Har min teorigrupp (sista gången denna termin eftersom jag är borta de två sista)
Sen är det banbyggnation och efter det ridning :)

None

Onsdag

Underbart väder idag oxå :D Sitter med balkongdörren på vid gavel med massa härlig musik och äter glass :) kan det bli bättre? =)

Dagen började relativt tidigt och Bellis fick vara först ut! :)  Hon var riktigt duktig idag, jag tror hon har börjat fatta vad det handlar om och tycker nu det är roligt och inte bara jobbigt :)
Sedan var det Radons tur, vi tog det lugnt idag också med tanke på vaccinationen igår. Red Örsjön-Specksta och genom vattnet :) Mysigt, mest skritt men även lite trav och galopp :)
Lunch dags
och fixade med lite allt möjligt, hjälpte våran praktikant lite grann osv..
Gjorde dressyrprogram inför helgen också..
Sen var det dags för hoppningen, jag fick knna lite grann på Canard som ju ska tillbringa 9 dar med mig och Radon nere på Färsta. Så det kändes som om de var bra att jag fick sitta på honom någon gång innan :) Hoppade serie med bom-räcke-bom-räcke osv. Canard var fin på slutet :D Lite knöligt i början (: Så vi kom fram till att jag ska rida honom på tisdag också och ta Radon för Ingrid på Måndag istället :)

Sedan har jag varit på möte med skolan om nästa termin och om allt blir som jag vill kommer jag kunna läsa kurserna mycket snabbare än vad som egentligen är planerat :D Super :D

Lagat middag och varit ute och gått en sväng har jag också hunnit med :)

Ska iaf rida Lb:1 på lördan och Lc:2 på söndan så nu måste jag lära mig nya program igen :) Tur att jag ridit Lb:1 nån gång tidigare så att det inte blir helt nytt (:


(Molly Bay)


Tävling

Ja i helgen blir det tävling ändå för min del, dock inte på Radon utan på ridskolans C-ponny Molly Bay :D  Vet inte riktigt vilken klass vi ska rida men det blir iaf en på lördan och en på söndan :) Har bara ridit henne två gånger nu på jätte länge så vi får väl se hur det går :)

Annars är det fullt ös medvetslös! Ingrid red Radon i måndags och tanken var att jag skulle ha ridit igår men då ringde Avenäs (veterinären) och sa att han skulle komma och vaccinera hästarna som jag ska ha med mig på kursen och några till :) Så det blev bara promenad igår :)


Nu ska jag springa iväg till stallet återkommer ikväll :)

söndag

Underbart väder idag :D strålande sol och 30 grader :)

Igår var vi iaf ner en sväng på tivolit, var väl sådär halv dött! På slutet var dock Fia och jag så trötta så vi bara skrattade åt allting ändå ;p ont i magen!

Var hur segt som helst att kliva upp imorse efter bara drygt 5 timmars sömn och en lååång gårdag..
For iaf iväg till stallet och hade morgonjouren, gick snabbt och smärtfritt eftersom jag fick hjälp av världens bästa Fia.. Mockade och red ut en sväng på Prinsen! Red uppför nilssonsbacke och genom skogen till Geresta. Mest skritt men även lite trav där vägen tillät (:
Sen hann jag med och titta lite på Ingrid då hon red också innan jag cyklade hemåt.

Sen ringde Fia så vi for ut till Stallarna och solade och dom modiga människorna badade :) jag var i till knäna ungefär innan tårna domnade bort, men på land var de super varmt och skönt :)

Nu har jag städat och lagat middag. Ska så småningom åka ut och kolla på Fia när hon rider och sen övningsköra med mamma innan det är dags att sova :D

RSS 2.0