Regnet det bara öser ner

Har ni hört den förut??

Det verkligen vräker ner och jag är väldigt glad över att jag nu faktiskt har både regnkläder och stövlar.
Ska swischa upp till Fia och mata hennes nin eftersom hon är på Urkult sedan blir det stallet innan även där här eftermiddagen och kvällen upptas av jobb för fulla muggar!


Jobb

Torsdagar på mitt jobb innehåller i vanliga fall en sak jag verkligen hatar.
Att packa upp och fylla på all tobak som kommit, det verkligen stinker och det får mig igen att fundera på hur folk kan börja röka eller snusa??

Idag hade jag sån tur att Daniel hade haft det ganska lugnt på förmiddagen och hunnit klart med all snus och så gott som alla cigaretter! Yippie!!

Annars har dagen innehållit en skrittur på Radon i ridhuset, bara för att samtidigt kunna titta när Ingrid red. Sedan ett kort pass på Celine.

Mår lite bättre idag även om jag fortfarande är ganska låg. Kanske är krambrist? Vem vet ;)

Ne dags att göra lite nytta igen! Bara tre timmar kvar till stängning ;)

Idag är en sån dag

Då man bara ska ligga i soffan under ett täcke och inte göra ett skit!

Mår inge vidare idag, är allmänt låg och grinig. Ber så hemskt mycket om ursäkt till er som behövt stå ut med mig idag, masken håller inte alltid till hundra procent.

Bara tre och en halv timme kvar på jobbet innan jag ska hem och sova och hoppas på en bättre dag imorgon! Med lite mer positiva inlägg ;)

UPDATE:
Inte min dag alls idag, skar precis sönder tummen när jag skulle öppna ett cigarettpaket . Yippie!


Fortsätter på min lista

  • Gå till optikern
  • Skaffa mobiltbredband (har iaf pratat med Kenneth och han sa att de skulle gå och ordna)
  • städa ur skåpen på ridskolan, (både uppe och nere)
  • Ringa runt på kölistan
  • Ringa blåsippan
  • Köpa regnkläder
  • Köpa nya ridbyxor (och säkert någonting annat som jag kommer på saknas)
  • Packa åt både mig och hästen (har börjat skriva ngn form av packlista)
  • Spendera så mycket tid jag bara kan med de vänner jag lämnar hemma
  • Köpa gummistövlar
  • Åka på dollarstore
  • Tvätta alla hästgrejor
  • Ringa shell
  • Kolla transport ner
  • Ringa och lämna in bilen

  • Annars har dagen bestått av ett kort besök på blåsippan, ridning av ponnyn, fika med mamma, lunch på stan, fika med Fius, promenad upp till dollar store. Kan ju säga att jag blev super blöt på vägen hem då det bestämde sig för att börja ös regna! Lagom hemma slutade det och blev sol igen.
    Nu ikväll har jag varit ute och gått ca en och en halv timme med världens bästa sällskap! Väldigt välbehövligt och skönt! Flera pratstunder tack ;)

    Nu blir det lite tv innan det är sovdags, imorgon går jag också på schema på macken igen och jobbar fram till söndag. Bara kvällar förutom på söndag så dagarna har jag nästan fria ändå! Imorgon ska också prinsen få göra någon nytta igen efter att ha gått och skrotat i hagen två dagar =)


    Visst är vi söta? ;)


    Måndag

    Och dagen efter tävling.. Vilket betyder att hästen vilar och tar det lugnt.

    Men jag har haft fullt upp ändå.
    Var först upp med Conny och Cloé till Nässom imorse, glass och lunch på stan och sen red jag den nya ridskoleponnyn Celine. En riktigt trevlig liten ponny! :D Så henne ska jag rida nu framöver nån/några veckor.
    Hem och lagade lite mat, mamma är hemma nu två dagar så igår kväll åt vi middag och såg på en jätte jätte mysigt film. Hur trevligt som helst! Men idag är hon ute och äter med en av sina kompisar så jag fick äta middag själv =)
    Sen tillbaka ut till ridskolan och hade lite ponnyridning, Jag vet nån som kommer tjata ihjäl mamma och pappa för att få börja rida nu ;)

    Har haft så otroligt ont i huvudet några dagar nu, tror att det kan ha med vädret att göra. Så nu tänkte jag bara dö i soffan under en filt!


    Tävling dag 2

    Ja gårdagen började med stallet på morgonen, eftersom vi var två och det bara var två hästar inne+ ridskolehästarna att titta till så gick det väldigt snabbt och smärtfritt. Åkte ner till Timrå där Amo och Radon hade sovit och kollade till dom och la oss sedan i gräset och mer eller mindre sov.

    Tjugo över tre var det min tur, som tur var fick det att rida fram inne till min klass då det idag var ännu värre på framridningen och banan, närmare asfalt. Radon kändes riktigt bra riktigt snabbt och jag skrittade bara sista tio minuterna. In på banan och red Msvb:4 utan några större missar och en mycket bättre känsla! =) Blev ungefär samma poäng som dagen innan 60,362% och av en av domarna fick jag en 8 på korektheten. Det kan man leva länge på  ;)
    Är väldigt glad och imponerad att min häst lyckades gå två så jämna klasser på det otroligt värdelösa underlaget. Jag tror det var möjligt eftersom det gick att rida fram inne.
    Slutade även idag två utanför placering och 6:a i mitt första DM som senior. Helt okej resultat tycker jag iaf :D

    Tävling dag 1

    Har nog aldrig varit så missnöjd med en ritt på 60%, är inte alls missnöjd över poängen utan tycker att jag fick väldigt bra poäng. Det jag däremot är missnöjd över är känslan. Vi hade inget flyt och en otroligt massa missar som vi inte brukar göra.

    Red alltså FEIs Inledande program för juniorer, tror att någon hade matat min häst med någon turbo mat, han tyckte det skulle vara ökningar mer eller mindre överallt, att dessutom ett papper höll på att attackera så han var tvungen att kasta sig och byta galopp gjorde ju inte saken bätte ;) Oj vad roligt det är med dressyr och levande varelser!

    Men nu laddar vi om för morgondagen och ett nytt program, då är det msvb:4 som gäller =)

    En väldigt positiv sak är däremot att trots att det var STEN hårt på framridningen så hackade och knackade han inte som han brukar göra!! Och sista bytet var riktigt fint, vi fick dessutom våran första sjua på ett enkelt byte (även om jag tycker det var väldigt snällt, så är det bara att tacka och ta emot)
    Så allt var inte skit ;)


    Duktiga

    Vi hade en väldans tur idag, regnade som bara den i morse stod verkligen som spön i backen men som tur var ungefär lagom tills vi anlände till Timrå blev det uppehåll och sedan höll det sig mer eller mindre regnfritt hela dagen!
    Ingrid och Kotten debuterade La idag och det gjorde dom med den äran. över 66% och det räckte ända upp till första plats! Dom var så duktiga så :D :D

    Kom hem från stallet för en stund sedan där Radon nu står badad, transporten är packad och det ända som ska göras imorgon är att bada och knoppa Amo, knoppa Radon och packa in tävlingsskåpet.
    Jag rider bara FEIs inledande program för Juniorer imorgon som också är en av DM klasserna för oss iår. Har inte starttid förren 17.36 men åker ner redan på morgonen eftersom Ingrid startar vid lunch och det dessutom är en hel hoper andra Härnösandsryttare med som rider från morgon!

    Håll tummarna för oss!

    Ett bevis på att vi faktiskt kan ;)


    Kan ju tilläggas

    Att jag såg Idioten med stort I på stan idag.. Försökte låta bli att titta men det gick verkligen inte!
    Trasigt hjärta!!!

    Regn, regn och jätte mycket regn!

    Regnar gör det hela tiden, jag vet att jag hela tiden har sagt att det beror på att jag är ledig, men ska jag verkligen behöva jobba för att vi ska få en hel dag med uppehåll.

    Idag har varit en allmänt seg dag, har varit så otroligt trött senaste tiden, kan verkligen inte förstå varför, kan man skylla vädret för det också?

    Dagen har iallafall tillbringats i stallet, med en paus för lite lunch. Är det någon som är förvånad? Ja kanske över lunchen då ;)

    Nu ikväll gjorde vi ett försök till att besöka Härnösands stadsfest, men regnet och bristen på folk gjorde att vi gav upp väldigt tidigt. Otroligt tråkigt när det faktiskt en gång händer någonting i den här staden. Fast det kanske var bra för mig som ska upp relativt tidigt imorgon bitti för flätning och fixning inför tävlingen i Timrå. Som sagt inte jag som ska rida imorgon utan följer bara med som förste bäste hästskötare ;D

    Bara en månad kvar tills vi flyttar nu också. Känns både jätte kul och jätte hemskt, men det är väl så det ska kännas?!
    Kommer sakna min älskade vän (som inte ska följa med) så otroligt mega mycket, tror inte att jag har förstått hur jobbigt det kommer att bli en. Får se till att umgås så mycket jag bara kan med henne nu innan jag åker.!

    Sova kan vara en bra idé om man är trött? Eller har jag sovit för mycket? går det?


    Torsdag

  • Gå till optikern
  • Skaffa mobiltbredband (har iaf pratat med Kenneth och han sa att de skulle gå och ordna)
  • städa ur skåpen på ridskolan, (både uppe och nere)
  • Ringa runt på kölistan
  • Ringa blåsippan
  • Köpa regnkläder
  • Köpa nya ridbyxor (och säkert någonting annat som jag kommer på saknas)
  • Packa åt både mig och hästen (har börjat skriva ngn form av packlista)
  • Spendera så mycket tid jag bara kan med de vänner jag lämnar hemma
  • Köpa gummistövlar
  • Åka på dollarstore
  • Tvätta alla hästgrejor
  • Ringa shell
  • Kolla transport ner
  • Ringa och lämna in bilen


  • Jag jobbar på med min lista. Rider och jobbar.. Nu ska jag skutta iväg till min älskade vän Fius, antar att vi ska ta oss ner till stadsfesten och kolla läget senare =)
    Imorgon bär det av till Timrå, som hästskötare fredag och sedan ska jag tävla själv lördag och söndag! Håll tummarna!


    Bilder

    Hittade några söta gamla bilder som jag tänkte bjuda på såhär innan sovdags


    Godnatt :D

    Filmtajm

    Fick Usb minnet av Fia idag, påfyllt med lite nya filmer.
    Tänkte bjuda på ett klipp från Östersund och debuten i msvb:5 Tyvärr är inte bytesserien med på de här klippet och inte på nått av klippen jag fått så ni får vänta ännu längre på det ;) (Måste också tillägga att det blev otroligt dålig kvalitet på klippen när jag la in det på Youtube, jämfört med orginalet. Tråkigt!!!)
    Medan ni roar er med det blir det soffan för mig och Beck :)


    Regnet det bara öser ner

    Men jag har hunnit med en hel del på min att göra lista idag. Känner mig riktigt duktigt!!

  • Gå till optikern
  • Skaffa mobiltbredband (har iaf pratat med Kenneth och han sa att de skulle gå och ordna)
  • städa ur skåpen på ridskolan, (både uppe och nere)
  • Ringa runt på kölistan
  • Ringa blåsippan
  • Köpa regnkläder
  • Köpa nya ridbyxor (och säkert någonting annat som jag kommer på saknas)
  • Packa åt både mig och hästen (har börjat skriva ngn form av packlista)
  • Spendera så mycket tid jag bara kan med de vänner jag lämnar hemma
  • Köpa gummistövlar
  • Åka på dollarstore
  • Tvätta alla hästgrejor
  • Ringa shell
  • Kolla transport ner
  • Ringa och lämna in bilen


  • Däremot så kommer det till saker hela tiden på min fina lista, kommer att fyllas på allt eftersom

    Radon var iallafall riktigt fin idag :D Mycket roligare att rida då ;p Annars har jag som sagt spenderat dagen med Fia och fått massa saker gjorda. Dessutom var vi ut ikväll och fikade på Nickebo och jag konstaterade att jag inte har varit där på jätte jätte länge. Hade inte sett den nya vägen dit ens :O


    Söndag

    Dagen har bestått av jobb, stall med ridning och film.

    Jobbade 9-14 idag, ett ganska lugnt pass. Inte överdrivet mycket att göra, eftersom jag hade hunnit gjort det mesta igår under den lugnare delen.
    Hem och lagade lunch och ut till stallet. Radon fick sig ett pass på ridbanan idag, ett inte allför roligt pass, men sånna måste man väl ha ibland också. Vi kommer igen imorgon med en förhoppningsvis bättre känsla, även om han stundtals var ganska fin idag också!

    Stannade på jobbet på vägen hem och lånade med mig en film och snodde en hamburgare.
    Så nu har jag precis sett Bed Time stories en super mysig film.
    Nu är det sovdags för mig eftersom det blir stall tidigt imorgon bitti. Sen tror jag om inte dagen skulle råka bjuda på någonting annat att jag måste börja beta av min att göra lista....

    Btw ibland inser man hur handikappad man är utan mobiltelefon, förutom att ingen kan få tag på mig så insåg jag nu att jag inte har någon väckarklocka :o Tror jag får ringa min kära mor och be henne ställa upp som sådan!


    Jobbat

    Ja då var jobbet för ikväll avklarat, och jag måste igen säga att jag nog har världens bästa extra jobb (om man inte räknar med timmarna jag ibland för göra på ridskolan)
    Var relativt lugnt idag, eller ja.. Allt är lugnt om man jämför med i torsdags. Men det kom lagom mycket folk förutom nån timme i mitten och alldeles på slutet då det var dött respektive hur många som helst ;) Men sånt får man ta.

    Radon fick btw gå ut i skogen idag barbacka. Red uppför specksta och genom vattnet som gick upp över magen på Prinsen. Var tvungna att springa lite för att bli av med alla flugfän, men det blev mest skritt. Tyvärr så dog två av mina benskydd under ridturen. R.I.P men förhoppningsvis kan jag byta till mig ett par från Fia ;)

    Nu blir det sängen. Är ju jag som öppnar macken imorgon så det är bäst att vara där i tid ;)


    Radon påväg ner i vattnet


    Fler kryptiska inlägg

    Jag har bestämt mig att från och med nu ska jag bara skratta åt det! Strunta i vad som sägs och fortsätta precis som vanligt. Det är så fånigt och otroligt knäppt!

    Hade det iallafall jätte trevligt på stranden, träffade Kicki där helt underbart roligt :D Pratade och skrattade, var tyvärr lite kallt så det blev inge badande för mig idag. Fia var modigare och doppade sig.

    Dags att byta om och studsa iväg till jobbet. Jobbar till halv elva ikväll så ni vet var ni kan hitta mig!


    Varning för kryptiskt inlägg

    Igår insåg jag ( Igen ) varför det ska bli så j*vla otroligt skönt att flytta!!!
    Bort från den här stan, alla människor som pratar och inte kan unna en någonting ( ta inte åt er, ni som inte behöver)
    Avundsjuka måste vara människans värsta fiende och det är verkligen hemskt när folk använder den för att trycka ner en.

    Det jag fick höra igår gjorde mig så verkligen ledsen, visst jag är bra på att hålla masken och inte visa det, men jag kan säga att jag har funderat fram och tillbaka sen igår vad det är för fel på mig som alltid råkar ut för sånt här?! och jag har tyvärr inget svar.
    Visst jag vet att jag inte ska ta åt mig, men hur lätt är egentligen det!?
    Har varit allmänt låg hela förmiddagen, nu ska jag ut på stranden och ha det skönt och sedan blir det fem timmars jobb. Dags att sätta på sig masken och vara trevlig, men då har man ju iaf någonting att gömma sig bakom.

    Måste också lägga till att jag hade riktigt riktigt roligt igår!! Tack ni som var med! Var hemma runt halv tre och stupade i säng.

    Värt att läsa igen kanske?! http://knasboll999.blogg.se/2009/march/svensktal.html

    Fredag

    Dagen har spenderats i stallet med ridning, och tittande på Ingrid som red båda sina hästar.
    Sedan blev det lunch på stan och en sväng på coop för inhandlande av frukost.

    Nu ska jag kasta mig in i duschen för kvällen ska spenderas med världens bästa Fia, vi börjar med bio så får vi se vart det slutar :D

    Imorgon och söndag blir det ridning, jobb och förhoppningsvis om vädret håller i sig också bad!

    Att göra innan flytt!

    • Gå till optikern
    • Skaffa mobiltbredband
    • städa ur skåpen på ridskolan, (både uppe och nere)
    • Ringa runt på kölistan
    • Ringa blåsippan
    • Köpa regnkläder
    • Köpa nya ridbyxor (och säkert någonting annat som jag kommer på saknas)
    • Packa åt både mig och hästen
    • Spendera så mycket tid jag bara kan med de vänner jag lämnar hemma

    Är säkert en miljon punkter till ungefär. Och dessutom ska jag hinna med att jobba en massa, rida, träna och tävla =)
    Hej och hå!


    Vilken dag...

    Ska börja inlägget med att säga att vi har haft underbara dagar nere i Stockholm, där vi inte har gjort mer än nödvändigt och riktigt haft semester =) Super skönt!

    Började dagen med att hämta min bil som varit på verkstan, tyvärr kunde dom inte fixa felet så den ska lämnas in igen.
    Sedan var det dags för ridning. Och för att ha haft semester i närmare två veckor var han riktigt rund, mjuk och fin. Jobbade en massa lösgörande. Jätte roligt att rida igen!! ;)

    Hem och bytte om och swischade ner på jobbet. Där startade katastrofen, efter ett minimini kort strömavbrott slutade båda kassorna och bensinpumparna att fungera... Ni kan ju tänka er vad otroligt roligt det är att jobba då, när det dessutom kommer inte många kunder i butiken. Panik! Startade om allting tre gånger utan att det ville funka, så vi jobbade närmare en timme utan fungerande pumpar och kassor. Kan säga att jag var lätt hysteriskt och otroligt trött i huvet när de tillslut samarbetade och hostade igång sig *Puh*

    Från det att jag slutade och fram till nu har Fia och jag varit ute och byggt en ny sommarhage till pojkarna.
    Men nu ska jag stupa i säng så jag orkar med resten av helgen. Som tur är, är jag ledig imorgon och jobbar inte igen förren på lördag så vi kan ju hoppas på sol så att det går att bada :D


    Nyfikna pojkar spanar in hagbygge och sina nya vänner från ängen bredvid =)

    Upan (även kallad Ior), gick inte långt utan satte ner näsan i gräset direkt!

    Radon däremot var tvungen att spatsera iväg i den stora hagen för att se var de hade hamnat ;)


    Regnet det bara öser ner

    Har regnat så otroligt mycket både idag, inatt och igår. Men hör och häpna, nu ser man faktiskt den blåa himlen :D Underbart!!

    Dagen har spenderats med häst, häst och åter häst. Började med att Ingrid red Kotten och jag satt som ständig följeslagare i tronen. Han var riktigt fin idag btw :D
    Sedan brummade vi så fort bilen bar oss bort till Nässon för att hämta Cloé och Conny och skjutsa hem dom till Brunne. Racer volvon for sedan (dock lite försenad) in till stan och medan jag blev avsläppt för att inhandla något ätbart bytte I bil och hämtade mer sällskap innan jag blev upphämtad igen. Åt sen lunch i bilen på väg upp till Sollefteå där vi tittade på en ponny åt en elev. Hem igen, handlade mat på Ica, lagade mat eller ja... nu ska jag vara ärlig och säga att jag gjorde nog inte sån stor nytta där ;)
    Sedan blev det glass och jordgubbar, annons och film tittande :D
    En riktigt bra dag med andra ord. Om vi bortser från ösregnet.

    Morgondagen är en så länge ganska tom, blev av med bilen och mina planer, så nu verkar det som om det blir morgonpromenad, tvättvikande, titta till Prinsen, fika på stan och packande eftersom vi åker ner mot sthlm på söndag morgon =)


    Hittade en mysig bild från balen på Fia, Sandra, mig och Elin :D

    Guldstjärna

    Är jag värd efter ikväll, att både tvätta, städa hela lägenheten ordentligt och laga middag samma kväll är värt minst en guldstjärna :)

    Annars har dagen bjudit på spöregn och grått väder, huvudvärken anlände på eftermiddagen men börjar släppa nu igen. *Puh*
    Har tillbringat några timmar i stallet, ätit lunch på stan och fixat en film till Ingrid bland annat. Och som sagt varit duktig och fixat och donat här hemma. Tur att det regnar ibland så att sånt blir gjort :) Blev däremot ingen träning idag, kändes inte alls nå inspirerande att gå ut i regnet och bli jätte blöt, så det blev jordgubbar och glass framför tvn istället. Inte helt fel om jag får säga det själv! =)


    Onsdag

    Tror jag att det är idag, man blir lätt dagvill när man inte har någonting att hänga upp dagarna på.
    Jag har hitills haft en helt underbar veckan (trots att hästen vilar)
    Har spenderat majoriteten av min vakna tid tillsammans med en av de människorna som betyder absolut mest för mig och som jag kommer sakna så otroligt mycket när jag flyttar!
    Vi har både hunnit med att träna, besökt Birsta, ätit lunch ute (alla dagarna, en sån lyx) och självklart tillbringat några timmar/dag i stallet =)

    Nu ska jag svida om för att sedan bege mig till henne för middag och film =) vi gjorde en deal, jag stod för filmen och hon för maten. As bra ;)

    Annars planeras en resa till stockholm, jobb, träning och tävling och bara vara innan flyttlasset går. 1 månad och två veckor kvar nu =)


    Framtiden!

    Måste bara meddela så här innan sovdags att jag och Radon flyttar söderut i slutet av augusti!
    Ska bli riktigt spännande och jag hoppas att vi kommer trivas.
    Som tur är får vi med oss varsin kompis, både Fia och Upan följer med :)


    Bra utdelning :D

    Ja nu var det ett tag sen de här med uppdatering... Har hänt lite mycket och jag har i princip knappt varit hemma sen förra inlägget.

    Kort uppdate:
    Var ju i Umeå, det var varmt, varmt och jätte varmt. Gjorde inga super prestationer lite knack och hack och någonstans i mitten av alla klasserna.
    Hem på söndag och 05.00 satt jag, mamma, per och Fia i bilen på väg ner mot stockholm där Fia och jag lämnade av mamma och per för vidare resa mot Brolöten. Är riktigt imponerade av oss att vi hittade på en gång!
    Var där nere tre dagar och åkte hem igen på onsdag eftermiddag. Bilen ville inte riktigt samarbeta men vi tog oss hem ändå.
    Packning, skrittur och bad stod på schemat på torsdagen och på fredag förmiddag åkte vi ner till Färsta.
    Red en msvb:5 och var två utanför placering. Det var väldigt vädligt stumt på banan och Radon kände av det, men jag är nöjd ändå.
    Igår red jag Msvb:4 hade en riktigt bra känsla och det betalade sig med över 62% och en femte placering, våran första gröna rosett!
    Idag trodde jag att han skulle vara mör i kroppen och evt kunna hacka och knacka lite (red FEIs inledande program för juniorer), men inte då han var lika fin som igår. Dock fick vi lite dåligt betalt (tycker jag) bara 59% dock räckte det till en 3:e placering så det hade inte slösats med poäng åt resterande ryttare heller.

    Så två rosetter på tre Msv starter det är nog vårat bästa meeting den här säsongen :D
    Nu väntar soffan för mig och minst en veckas vila för Prinsen, sommarlov heter det visst ;)
    Sedan ska vi börja ladda om för DM i timrå =) Väntar också på svar om framtiden får se när det kommer :)


    RSS 2.0