Sista dagen på detta år!

Ja då var de sista dagen på 2007.
Det har hänt väldigt mycket det här året.
Sålt Iza,
Köpt Radon,
Bytt program på gymnasiet,
Jobbat på 5 olika ställen,
Lärt känna många nya väldigt roliga och underbara människor,
Och en massa massa mer!

Det nya året kommer iaf firas hemma hos Olivia :D Tjejparty ;) Ska bli riktigt roligt :)
först ska jag och Lena ut till stallet och ta in hästarna. Har jouren imorgon bitti också!

Sen imorgon ska jag rida Castor :D Det var läääänge sedan!
image48

GOTT NYTT ÅR!!!

regn, regn & regn! :(

Alltså hur ledsen blir man inte när det ösregnar i slutet på december och det är bara is ute.
skulle försöka gå till stallet för ett tag sen och ta in Radon, har aldrig tagit så lång tid, Is gator endast! :(

Red i ridhuset imorse iaf (: Han var riktigt fin (: Ska rida inne imorgon också eftersom det som sagt bara är IS ute :( Sen får han skritta ut under nyårsdagarna!

Längtar verkligen till att tävlingsäsongen ska dra igång :)
Tittade på filmen från Ö-vik nu och blev ännu mer tävlingssugen :)
Min fina fina prins (:

Stegräknare!

Ja den här dagen har varit seeg!
Vaknade halv nio, klev upp och åt frukost och sen la jag mig i sängen igen och läste en av böckerna jag fick i julklapp (jätte bra Btw)
Bestämde mig för att kliva upp vid halv elva och for iväg till stallet.
Red en sväng bort mot Örsjön idag, och på vissa ställen gick det tillochmed att trava och galoppera! Det var inte bara stenhårt!
Väl hemma igen hade min Halvsyrra hennes kille och dotter kommit så vi åt middag och pratade med dom.
Sen fick jag min efterlängtade stegräknare av mammi, hade tjatat på henne att jag skulle få en före jul :) Men bättre sent än aldrig!

Man är aktiv om man går 10 000 steg om dag, jag har haft min sen strax innan sex och på två timmar lyckats gå 9559 steg :O tro hur många steg jag går en vanlig dag i stallet?!

Ja då var julen över för iår!

Julafton igår!
Började dagen rätt tidigt, Taxi Ingrid kom och hämtade mig 06.20 så for vi upp till stallet där Owe redan hade varit i 1 ½ timme :O
Släppte ut hästarna och mockade och gjorde mat åt Radon, Halv åtta promenerade vi upp till cafeterian och åt grötfrukost (eller jag åt macka med julskinka) ganska mycket folk och väldigt trevligt var det.
Sen fick jag sällskap ut i skogen av Jossan och Mirran. Var så himla hårt ute så det gick bara och skritta :( Red iaf upp till toppen på specksta berget och tittade på utsikten.

Sen hem och dela ut mammas julklappar och duscha. Fick av Annica en låda skummtomtar och en kajal. Av mamma fick jag två böcker. Sen av mormor fick jag jätte fina lila tallrikar med tillhörande bestik, och som vanligt sockar och vantar ;) Sen fick jag en HRK väst av Amo & cloé också :D Sen promenerade jag till farmor. Där Jessica, Uffe, Chrille, Rasmus, Tindra, Annika, Kerstin och Sture också var. Tittade mer eller mindre på Kalle med Tindra i knät. Sen kom tomten!
Fick "snacks skålar" av Jesscia, Örhängen som de var väldigt viktigt att jag visste att Tindra hade valt ;) och en jätte finskjorta av farmor och farfar (dom ska jag ju få tävlingslicensen 2008 av också ) sen fick jag en parfym :D och ett par jätte gulliga skor av Fia :)

Sen åt vi julmat igen! ;) Och sen drog jag med mig nästan alla ut till stallet där vi tog in Ridskolehästarna + tre av dom privata och fodrade. Radon fick en påse morötter av Tindra i julklapp också :)

Sen bar det av till farmor igen och pappa hade kommit, vi öppnade mera paket och jag fick det vanliga ;) schampo,duschkräm, underkläder, smikbortagning, bok.
Så jag fick ganska mycket julklappar ändå :)

Helt okej julafton även om det var helt utan julkänslor för min del :O

Idag var jag och Radon i ridhuset för första gången på 1 ½ vecka. Han var ganska pigg och vi joggade mest bara runt.

Nu väntar jag på Daniel som ska komma och kolla på film! Ingen utgång ikväll alltså ;)

Fiusliuslej

Jamen, det blev ju ganska bra det här iaf :)

Hoppas bloggens nya utseende blev godkänt tillsvidare (:

God Jul!

Mysdag :)

Började dagen med en liten tripp på stan med min syster och mamma! Lyckades köpa julklapp åt dom båda trots att dom var med :) När jag berättade det för mamma såg hon alldeles förvånad ut! och utbrast : Men du har ju varit med oss hela tiden!
Sen var vi på hemköp och handlade grejor till vårat godisbak. Och där stod en låda med skumtomtar vid lösgodiset och innan Annica och jag hunnit reagera sa mamma:
NEMEN TITTA Man får!! Också stoppade hon en skumtomte i munnen och såg JÄTTE lycklig ut!! Medans Annica och jag utbrast: men mamma man får inte smaka utan de är till lösgodiset!
Ursch vad vi skrattade!

Sen har vi bakat pepparkakor och gjort julgodis :D Mums! Sen promenerade jag upp till stallet och bytte julklappar med Fia :)

Nu ska vi äta årets andra potion julmat! Lär bli en hel massa gånger till!
Imorgon bär det av till mormor &morfar och alla kusinerna för jul NR 1 Så ingrid har lovat att ta hand om Radon :)

julklappar :)

Har precis kommit hem från julavslutningen på skolan! JULLOV :)

Slog in "alla" julklapparna igår kväll också :)

image46
Hoppas några blir lite glada iaf :)

Radon hade föresten också fått en julklapp igår när jag kom till stallet :) Från Elliot och Lukas :) Den ska också öppnas på julafton :)

Ne nu ska jag hem till Anna :)


All julkänsla försvinner....

Måste bara berätta att vi för tillfället har 8 grader varmt :O All snö försvinner!!! :(

:)

Jag kom ihåg kameran imorse iaf :) Men sen att jag glömde telefonen är en annan femma, man kan ju inte lyckas med allt!
Dock blev de inte så många jätte roliga bilder, dålig kamera, dåligt väder och ingen som kunde knäppa då jag satt på :) Men lite blev det ju iaf :)
     
                                                                           (äter banan)

Var bara tvungen att lägga in en bild jag knäppte på Stavino idag också :)

 

Annars har det inte hänt så mycket, skrittat farbrobarbro och så :)

Middag :P

Hm.. tro om jag är ensam som äter middag kl 22.30 ;) Ursch och fy på mig, men det blir lätt så när man äter frukost vid 10, lunch vid fyra så är man ju jätte hungrig när man kommer hem vid halv elva :)

En dag kvar till jullovet nu iaf :P även fast jag har lovat att hjälpa till lite på ridskolan både torsdag och fredag :) Men de gills ju inte.

Red iallafall Canard nu ikväll :) Det var lite roligt då jag bara ridit honom två gånger förut och de var bra många år sedan. Jobbade lite förvänd galopp och han var riktigt fin ett tag :) Sen lär han ju sig övningarna väldigt snabbt så då var vi tvungen att hitta på någonting annat!

Ne nu ska jag sova :) ska ut och skritta Radon imorgon innan jag börjar om det är fint väder :) Och försöka komma ihåg att ta med mig kameran! Tänkte idag innan jag gick till bussen "kom ihåg kameran, kom ihåg kameran" och vad tror ni jag glömde?! Kameran så klart! ligger här så fint brevid dator :)

Godnatt!

Hoppning :)

Hopplade Sally Saleta igår :D Det var väldigt väldigt roligt! Har hänt en del med den där hästen sen sist jag satt på henne. Och trots lite vingel och så vidare känns hon väldigt väldigt trygg att hoppa :)

image40
Foto: Sofia Westin ;)

Annars rullar det på ganska bra! Min mamma har bokat in möte med mig på lördag ;)
Nja riktigt så hemskt är det  inte, men nästan.. Båda har så mycket att göra så ska vi hinna träffas måste vi boka in en dag flera veckor i förväg :P Men vi ska iallafall baka och göra lite julgodis :)

Sen brummar vi iväg upp till mormor och morfar på söndag, det ska bli riktigt mysigt var ett tag sen jag var där nu!

Sen är det HJÄLP julafton! jag förstår inte var den här hösten har tagit vägen, Nog för att de brukar gå fort men det här är helt otroligt.

Ne bäst jag börjar promenera upp till stallet, ska skritta farbrobarbro innan lektionerna. Och sen ikväll är det lektion igen :) tro vem jag får rida idag, eftersom Radon vilar?! :)

Ha det bra allihopa :D

Rolig helg :D

Det har gått riktigt riktigt bra att rida i helgen :D
Min häst är så otroligt fin och grymt rolig att rida så man kan ju inte bli annat en jätte glad!
Att dessutom mamma får ett medelande på telefonsvararen där I säger att hon har en riktigt duktig unge, och att Ulla mer eller mindre beordrade Ingrid att kolla när och var junior SM går gör ju inte saken sämre :)

Igår fick vi jobba mycket med att förändra, göra sakerna korta bitar, för han har en tendes att lägga sig i ett läge och sen bli kvar där.. Ulla var imponerad över hur stadig förvända galoppen var nu (sist hon var här kunde vi inte galoppera i vänster varv utan att han bytte och nu kan vi tilloch med rida i höger varv i vänster galopp.

Idag jobbad vi med diagonalslutorna i både trav och galopp, vi fick lägga bytena på olika linjer, och sen jobbade vi med halterna både från trav och galopp och enkla bytena. Han var riktigt riktigt riktigt fin :D det var så himla roligt att rida :D Vill rida mera!

Synd bara att han nu ska vila en vecka.. men men sen är det dags att träna igen :)

Men tro vad jag ska hitta på den här veckan då?! :O Har ju inga lektioner på skolan heller....
Aja sysslolös lär jag inte vara.

Ne nu ska jag hoppla in i duschen och sen ska jag läsa ut boken jag håller på med nu
tillsammans är man mindre ensam- Anna Gavalda
Läs den!

Sen blir det shell we dance på 4:an ikväll :D
Ska försöka knäppa lite nya bilder också :) skulle egentligen fått träningen filmad idag men ibland blir det inte alltid som man planerar!

              

Jul jul strålande jul!

Jamen nu börjar snart julstämningen infinna sig :P

Köpt alla julklappar idag :) Hoppas nån blir lite glad iaf :) Iår var ett svårt år!!! :P

Fia och jag var ute och skrittade igår :) det var väldigt mysigt, vi såg ut som michellingubbar båda två :)
Håller på att fundera hur jag ska göra med sadlarna, köpte en ny för 12 som jag viserligen tyckte ganska bra om, eller köpa en bättre begagnad för 9 som jag tycker är trevligare att rida i? Måste bestämma mig idag....

Ulla träning i eftermiddag :D ska bli riktigt riktigt roligt :)

Bästa jullåten: Carola-En stjärna lyser så klart


Min häst är fin :)

hihihi :) jag är värsta glad :D Synd bara att de känns som om jag har feber...:( Men annars är de jätte bra nu :)

Har precis varit ute och övningskört med pappi, lääänge sedan men de gick ganska bra tillslut :P
Red för Ingrid idag, började som vanligt med att kolla läget bara, han var riktigt fin :) jobbade lite förvänd galopp, enkla byten.. :) sen fick vi jobba diagonalslutor i galopp och sen rida rakt fram byta och sedan forma om och lägga en volt åt de nya hållet för att sedan gå in i slutan igen :) ROLIGT :D
Han är så fin min häst, jag blir så glad :) Längtar tills tävlingssäsongen drar igång :) eller iaf tills den mer eller mindre definitiva ligger ute på nätet så man kan börja planera och se klasser osv :D
Hoppas bara jag har ngn som kan ställa upp och köra :O

Annars är det allmänt jätte kallt idag! Och mysigt med lucia i kyrkan! :D Tror jag ska ta mig några pepparkakor och lägga mig under en filt och se på medium :)

Ha en underbar lucia kväll :)

Ja snart är det jul!

Fick en kommentar i föregående inlägg att jag kunde önska mig ett par nya skor i julklapp. Så om någon vänlig själ läser det här så önskar jag mig nya stallskor i julklapp, strl 37 ;)
Vet ju som redan vad jag ska få av mina nära och kära i julklapp eller ah nästan iaf =) av pappa önskar jag mig teoriboken till Körkortet, av mamma får jag ju som inga julklappar, av farmor och farfar önskar jag mig licensen för 2008 (den vet jag också att jag kommer få) och av min faster och kusiner brukar jag få en tröja :P
Ah låter kanske lite tråkigt men... :) Av Fia har jag ingen aning om vad jag ska få däremot :p de brukar vara den roligaste julklappen att öppna just därför att jag inte har en aning om vad som finns i den.

I övrigt har jag ingen julstämmning, Ingen aning vad jag ska köpa till någon av dom fem jag har kvar att köpa julklappar till (speciellt inte till fia :O)

Radon fick iallafall nya skor i går. Med röda (jul) sulor ;)

Red lektion igår också, vi var bara fem st och jobbade lite med fv glp. Radon var jätte duktig och vi klarade tre serpentin bågar åt båda hållen utan byten ;) de går framåt vill jag lova ;)

Så imorgon ska jag först till domkyrkan på luciafirande får förhoppningsvis lite mer julstämmning då =) sen ska jag träna för Ingrid :D


plask blött!

Ja det har regnat i princip hela dan :( Jätte tråkigt! nu är det bara is och slask ute, jag tycker faktiskt det får bestämma sig om det vill vara vinter eller inte!
Vit jul skulle faktiskt vara ganska mysigt!

Radon och jag var ute och barbacka i det underbart härliga vädert. vi var dyng sura innan vi kom tillbaka och till råga på allt upptäckte jag att mina skor har gått hål i och läckte in vatten :O
Jag har verkligen inga pengar till att köpa ett par nya! så snälla skorna håll ihop!

Ne kanske dags att sova, ska upp och möta Olle (hovslagaren) imorgon bitti =)

Äntligen över!!!

luciashowen gick helt okej måste jag säga, den höll inte samma klass som förra året, men det kan ingen luciashow någonsin uppnå igen, den var magisk!!!
Men allt flöt på bra, inga större missar iaf. kadriljen var fin, men snyggast var ändå snövit med nilssontjejerna! ;d eheh, ganska kul!=D
Såg inte alla delar eftersom jag var tvungen att vara överallt samtidigt.

Radon skötte sig fint också =)

Ne nu ska jag sova! har blivit alldeles för lite av den varan den här veckan!

Nästa vecka: rida och gå i "skolan" som vanligt, ta hand om Cassie (tis,tors,fre) Ulla träning i helgen :D
Bäst jag skiver de så jag kommer ihåg det :P

Snart är det jul! =) helt sjukt! Har iaf bestämt mig för att bara med Farmor och farfar den här julen! Blir en stund med mamma och leffe på morgonen sen till kalle blir det farmor, sen ska vi kvälla i stallet, sen skulle tydligen pappa komma ner till farmor så hinner jag träffa honom lite också!
alltid så krångligt med jul när man har många familjer :P

Ne sova var det godnatt!

God morgon!

Sitter och väntar på att Anna ska komma och hämta mig, hade tänkt gå men då ringer hon och frågar om jag ska åka, och de tackar man ju inte direkt nej till.

Luciashow idag då. Hoppas, hoppas, hoppas den blir bra! (:
Ingrid skulle rida Radon imorse, hoppas han har skött sig :)

Mormor kommer tydligen förbi idag, men jag hinner som vanligt inte träffa dom. Aja de är ju snart jul iallafall, då lär vi ju ska ses någonting!

Genrepet avklarat!

Ja då var genrepet avklarat! Jätte trött är jag nu! Det gick rätt så bra, ingen kalabalik iaf, min häst skötte sig jätte bra så jag är nöjd ;P
Tror dock inte att de blir lika bra som i fjol, men inget kan slå det!

Var ner på stan idag iaf. Köpte den gråa klänningen, den passade SUPER :D också köpte jag en kofta och ha till.


(lovade ju att ni skulle få se kort på klänningen, hade dock ingen som kunde knäppa när jag hade den på, men eftersom jag ska ha den på jul och nyår så blir det nog ngt kort så småningom)

Jag är verkligen extremt godissugen nu, det är verkligen inge bra!

Ne nu tror jag det är dags att hoppa i säng. Lova att ni kommer och kollar på luciashowen imorgon 15.00 =)

=)

Har skickat iväg ett mail också som jag hoppas snart få svar på!
Skulle vara så himla roligt! återkommer mer när jag vet resultatet!  =)
Kan bli riktigt spännande =)

Fredag =)

Känns som om veckorna bara flyger iväg! fick höra idag av min svensklärare att de bara var en lektion kvar innan jullovet :O hur har det gått till? visst jag började några veckor senare en alla andra, men ändå!

Imorgon ska jag och mamma ner på stan och jag ska köpa den gråa klänningen jag pratat om i veckor. Hoppas bara den passar, sen ska jag försöka hitta några roliga julklappar. Förstår inte hur det kan vara så svårt, vet inte vad jag ska köpa till en ända :O

Lägger kanske ut ett kort på kläningen sen om de blir köp =)

Imorgon börjar också helgen jag helst av alla skulle vilja hoppa över! Luciashow på ridskolan, men nu är det bara två dar kvar innan den är över för de här året =)

Har precis sett på idolfinalen trevligt sällskap hade jag också ;) Jag tycker de var jätte bra att Marie vann, även fast jag förra gången tyckte att Amanda var bättre (: sen såg vi på någon skräckfilm fast de var inte jag som var räddast ;p Sötunge!

Ne kanske dags att gå och lägga sig nu om man ska orka med dagen imorgon!

Puss

Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst, stämmer verkligen!
Har haft en jätte trevlig helg. Åkte ju som sagt ner på torsdagkvällen bussen var lagom försenad och vi kom inte fram förren strax efter 22.00 DRYGT!
Hittade ganska lätt (med lite guidning) fram till Mariatorget och Saras lägenhet där vi skulle få bo i ett vindsrum =) Var verkligen jätte jätte roligt att träffa Sara igen! hon är verkligen helt underbar! Visade sig att vårat rum var mysigt men extremt kallt. Men helt klart värt de 0 kronorna vi tillslut betalade för det ;) (fick inte betala ngt pga kylan :P)
Åt gott (godast var trerätters på Röde orm Hornsgatan) besök!! Sen fikade vi en massa också =) Kan varmt rekomendera Tullys Götgatan som Fia och jag hittade redan i somras men som vi besökt två gånger till under den här helgen =)

Trevliga människor och Fina hästar :D Jag vill också rida i Globen ;)

Köpte inte så jätte mycket, två nya schabrak, ett par lindor, en väska (att ha stall grejor i), en röd tröja och ett par röda örhängen. Hittade dock ett mycket mycket snyggt pannband som vi var flera stycken som ville ha men det kändes inte riktigt som läge att lägga ut 1000 kr på ett pannband, men nångång när jag blir rik ska jag köpa mig ett sånt! =)

Ne nu är det dags att sova! ska rida Radon för Ingrid imorgon förmiddag :D

Godnatt (bilder från helgen kommer förhoppningsvis senare :D)

RSS 2.0