Fortfarande inget internet

ne mitt internet vill fortfarande inte fungera därför är bloggen så otroligt dåligt uppdaterad.

Julafton är avklarad för iår, startade med stallvistelse, Radon har fortfarande semester så det blev ingen ridtur iår. Åt grötfrukost i cafeterian innan jag begav mig hem för dusch och ombyte.
Ner en sväng på jobbet för att önska godjul.
Vidare för att hämta upp systeryster hos pappa och for in en snabbis till farmor.
runt ett styrde vi bilen mot Happsta och mormor och morfar.

Nästan alla släktingarna och kusinerna var där så jag tror jag räknade till att vi satt/låg 15 st framför kalle Anka.
Åt som vanligt en massa super god julmat och delade ut paket och lekte presentleken.

Slocknade runt tio.

Har fått helt sjukt fina julklappar av mina nära och kära. (ingen nämnd ingen glömd) Är så otroligt glad att jag har er! Tack!!!

Idag åkte vi från mormor runt tio. Tog ett bra tag att åka hem pga de världelösa väglaget och snöröken. Såg ingenting med jämna mellanrum.
Upp en sväng på stallet för att sedan åka och jobba. Stänger ikväll, just nu är det väldigt väldigt lugnt så det känns som att tiden går baklänges ungefär ;)

Öppnar imorgon, jobbar här söndag kväll, har dessutom morgonjourerna i stallet båda dagarna. och till veckan ska jag ha blåbärsläger på ridis. Fullt upp med andra ord. Radon fortsätter vila några dagar till :)

Mitt internet funkar inte...

Därav den dåliga uppdateringen!

Men jag jobbar för fullt hela dagarna och har fått massa fina luckor :D

Prinsen gick halvdant igår och var ute och busade med Fia i skogen idag (jag hann verkligen inte rida då det är två jobb de här dagarna)

Imorgon blir det mackjobb + vik för Therese och sen mackjobb igen. Blir ett pass i ridhuset efter lektionerna slutar så här Prins får röra någonting på sig eftersom Ulla kommer i helgen känns det inte som någon hitt att rida på fredan!

Ne nu är det full fart igen! ;)

Stökigt morgon pass

i ridhuset.

Var i stallet strax innan åtta, hann både mocka och packa säckarna innan Ingrid dök upp. Strax efter nio satt jag till häst, där det var en massa folk och också en lektion igång. Behöver jag säga att det är otroligt trångt i ett 20*40 ridhus då. Det är något av det jag saknar mest från Brolöten, ett stort ridhus som mer eller mindre alltid stod tomt då vi skulle rida.. Och deras underbara musikanläggning i stallet ;D
Radon var trots stöket riktigt fin, speciellt i galoppen :D Roligt roligt!

Nu har precis mormor och mamma åkt härifrån och jag ska strax promenera upp till ridskolan igen för att se på luciashowen tillsammans med Tuva och Clara =)

Fick massa goda kakor och sylt av mormor också, kan det bli bättre? och hon bara påpekade att hon inte kunde se någon amarylis, mer än så blev det aldrig ;D


Dagens "lucka"


Dagens "lucka" går i samma tecken som gårdagens! Super snyggt! :D

Lördag

Precis hemkommen från stallet och har fått i mig lite middag.

Masade mig upp ur sängen runt nio imorse, sjukt skönt med sovmorgon. Största delen av dagen spenderades tillsammans med Hanna, först hemma hos henne, en sväng på stan där jag förövrigt blev klar med nästan alla julklapparna (har bara de svåraste kvar) och sen fika på duken. Mys på högnivå!

Efter det bar det av till stallet och ett dressyrpass stod på schemat. Gick helt okej och det var både ris och ros, traven helt okej även om herrn protesterade vilt några gånger (när allt inte gick hans väg)
Piruetterna var också helt okej eftersom vi inte jobbat så väldigt mycket med dom nu ett tag.
Men bytesserierna efter piruetterna, oj oj oj säger jag bara, det var ben överallt... efter några försök fick vi iaf till två hyffsade både en fyra och en trea. Så då gav vi oss för idag.
Förstår inte att det ska vara så otroligt mycket svårare att göra dom efter piruettarbetet..
Imorgon tar vi nya tag, då det blir ett morgonpass i ridhuset.

Nu ska jag klä på mig lite varma kläder och traska ner till jobbet och hyra någon bra film och köpa lite mjölk och fil så jag har till frukost imorgon bitti =)

Dagens "lucka"


Dagens "lucka" var denna fina tillbringar som matchar min duk på köksbordet nästintill perfekt :D

Jobb för hela slanten

Ja idag har det inte hunnits med någonting annat än jobb, eller ja nästa inte :)

Men pengar behövs, speciellt eftersom hyran damp ner i brevlådan i morse. Jippie yey!
Behöver jag säga att det blir snålt med julklappar iår. Har förövrigt ingen som helst fantasi. Tycker det är sjukt roligt att ge bort presenter när man hittar det där perfekta, däremot gillar jag inte riktigt när man "måste" köpa någonting bara för att det är jul. Då kan jag hellre ge bort någonting vilken annan dag som helst. Ja, jag gillar inte jul ;)
Har iallafall köpt den första julklappen (eller ja, lagt undan den iaf :P) Och det är en fullträff helt klart.. så nu har jag bara.. fem eller sex stycken kvar att köpa till.
Nån som har bra idéer på julklappar? det tas tacksamt emot!

Nu ska jag göra ett ryck och städa lite här innan det är dags att slå igen butiken och åka hem :)


Dagens "lucka"


Dagens lucka innehåll världens sötaste magnet med texten:
Man blir som man blir
och jag blev jätte söt

:D


Världens bästa morgon

har jag helt klart haft!

Kört 8 bud,

nu ska jag skutta upp till stallet och ta hand om prinsen sen blir det mera bud och jobb fram till 22.
Sedan i helgen är jag ledig så imorgon ska jag och HannaMontana göra stan farlig ;) på eftermiddag blir det även ett dressyrpass för världens bästa prins!
På söndag kommer mormor ner, så jag antar att hon vill se min lägenhet (och jag som inte köpt någon amarylis än:O hur ska det gå?)
Och sen på eftermiddan ska jag ta med mig Tuva och Clara till ridskolan för luciashow!
En hel mysig hel med andra ord.

Bäst att sätta fart!

Veckan

Den här veckan har jag varit ledig.
Men dagarna har varit långt ifrån tomma för det.

Har kört blommor varenda dag ( två gånger om dagen igår och idag)
Dessutom ridit, Radon gick riktigt bra i tisdags och helt okej i onsdags, i måndags var vi ute i skogen och det var mer eller mindre livsfarligt, ibland undrar jag hur gammal min häst är? Var inte i backen med alla fyra fötterna någongång under turen.

Idag tog vi oss ner till Förådet (alldeles ovanför sälstens rakan) bestämde mig för att vända där och ta alla backarna hem i flygande fläng. Eller ja.. jag hade planerat trav första halvan och kontrollerad galopp andra. Men Mr Prins hade andra åsikter. Han var dock betydligt lugnare idag och vi kunde till och med skritta sista biten hem! Yippie ;D

Ikväll har vi haft stallmöte och iår har inte jag julaftonskväll. Utan kommer faktiskt kunna åka upp till mormor och morfar om jag vill det! De ni! :P

Imorgon blir det blomkörning ggr 2, promenad med Radon och jobb på macken.


Dagen och gårdagens "luckor"

Dålig uppdatering igen! Ops ;D
Så här kommer bilder på både dagens och gårdagens "luckor"



Gårdagens Lucka var om jag får säga det själv en fullträff. Pasta som ser ut som Nalle Puh, kan det bli mer Mia? ;)


Fyra underbara koppar!


Dagen och gårdagens "luckor"

Dålig uppdatering igår gör att jag idag publicerar både gårdagens och dagen "luckor" i min fina kalender :D


Världens godaste pepparkakor. En hel burk ;D


Dagens lucka innehåll något av det absolut värsta jag vet! En groda!!! den här var dock så otroligt liten och nästan lite söt så den gick bara att skratta åt ;D


Söndag

Var så sjukt jobbigt att ta sig ur sängen i morse, när klockan ringde halv åtta och jag hörde hur regnet öste ner ute. Min första tanke var, men vem fan duschar här ovanför, innan det slog mig att det var regn :( Tog närmare 40 minuter att masa sig upp...

Jobbade 9-14 gick hur bra som helst, timmarna swischade iväg ;D Då är det nice att jobba, lagom mycket folk och lite att göra hela tiden.
Mamma kom och plockade upp mig strax efter två och vi for iväg till coop och handlade, var tvungen att köpa glödlampor bland annat. Passade även på att handla mat.
Halv fyra kom farmor och farfar förbi och tittade på lägenheten och lämnade över en överbliven tv, så nu är jag inte utan det längre heller  =)

Promenerade till stallet där det var mockat åt mig (Tack igen, så otroligt skönt ibland!!) Var ute och promenerade närmare en timme med prinsen i mörket innan jag traskade hem igen.

Vidare till Friskis och svettis för ett 76minuter pass, kan säga att jag kommer ha träningsvärk imorgon.
Skjutsade hem mamma och Annica och fick med mig en super god bulle :D o
Åkte förbi jobbet och stal med mig en film så nu blir det filmtajm innan det är sovadags!


Dagens "lucka"


Jag tror att någon tyckte mitt "välsorterade" kryddföråd behövde fyllas upp ;D
Hur bra som helst!! :D


Dagens "lucka"


Dagens "Lucka" luktar helt fantasiskt gott :D

Lördag

Finns det något bättre sätt att spendera lördagskvällar än på jobbet?! ;) (min ironiska röst som talar)
Ne men just nu känns det rätt segt med lite folk och det mesta fixat och gjort. Man ser rätt lätt vilka som är påväg ut ikväll ;p

Idag var det upp med tuppen som gällde och strax efter åtta satt jag på Radon i ridhuset, är så otroligt lite tider lediga i helgen så det var bara att passa på när det väl fanns en glugg. Och det var inte bara jag som tänkte, rätt trångt och det är tur att man är van att rida på stökiga framridningar för annars kan jag säga att det inte hade blivit mycket gjort.
Radon kändes ömsom vin ömsom vatten. Var riktigt fin i högervarvet i traven, galoppen i det stora hela rätt bra och bytena luftiga och fina. Däremot var det mer eller mindre katastrof när vi skulle göra ett försök att trava i vänster varv. Kändes som om vi båda två var helt snea och felvridna. Blev bättre efter att vi jobbat på det ett tag men inte helt nöjd...

Sedan kom världens bästa Fia och Benka till mig och hjälpte till att skruva och fixa upp lite hyllor, dom fortsatte även en stund efter att jag gått till jobbet, så jag får se hur det ser ut nu när jag kommer hem :D Tack Tack tack!

Dags att börja städa grillen tror jag ;D

Dagens "lucka"


I dagens "lucka" fanns denna über gulliga blomma!

Åh jag blir så glad varenda gång :D


Fredag

Insåg idag när jag tittade på schemat här på macken att jag jobbat sen förra fredagen och ska även jobba lördag och söndag. Nio dagar i streck, det blir fint när lönen kommer :D

Däremot ser nästa vecka tråkigt tom ut :(

Prinsen fick gå ett pass i ridhuset idag och han var i det stora hela riktigt fin! Skönt att det äntligen känns som om det går att rida igen, har varit en rätt tung period ett tag där jag inte riktigt har vetat vad jag söker och vad jag hade för läge innan osv... Omotiverat och tråkigt. Men idag kändes det verkligen som om vi var på rätt spår igen.

I helgen blir det fullt upp. Börjar med ridning av Radon innan 10.00 imorgon bitti sen kommer världens bästa Benka för att hjälpa mig skruva upp lite hyllor, farmor och farfar skulle titta förbi med en överbliven tv till mig och sedan från 15 är det jobb hela kvällen.

Söndan ser än så länge rätt lugn ut. Jobbar 9-14 och ska sen ut på skogspromenad med radon, ingenting annat är en så länge inplanerat. Men vi vet ju alla hur det brukar gå ;)

Ha en underbar fredagskväll!


Träning

Har precis kommit hem från Friskis och Svettis. Jag, Annica och Fia var duktiga och gick på Petras pass nu ikväll.

Är ett riktigt roligt pass och jag känner inte förren jag kliver ur bilen hemma hur otroligt trötta mina ben är, det är så träning ska vara. =)

Prinsen fick sig en promenad idag, stenhårt ute och går inte att göra annat en skritta och vi hade ingen möjlighet att ta oss in i ridhuset idag.

men imorgon börjar jag inte jobba förren 16 (bortsett från blommor och kastellskolan på dan) så då ska vi banne mig ta oss in och rida lite ordentligt ;)
Har blivit lite lite av den varan den här veckan eftersom jag jobbat en massa och dessutom var på Ikea med brudarna i måndags för att införskaffa lite nödvändigheter till min lägenhet som jag förövrigt trivs sjukt bra i

Nu ska jag skutta in i duschen göra lite varm choklad och äta en av lussebullarna jag fick av min syster.

Adventskalender

Jag måste bara tala om att jag har det alldeles för bra! Och att jag är otroligt tacksam för det!!

Det är så roligt med december, för varje dag får jag ett paket (som en sån här adventskalender som man hade när man var väldigt liten) Det är barnsligt roligt att öppna paketen och se vad som finns i dom.
Att jag dessutom har en fin chokladkalender som jag börjar varje dag med att öppna gör ju inte saken sämre ;)

Det är kanske inte sååå dumt med jul ändå?! Som sagt, jag är otroligt tacksam och det finns inte ord att beskriva hur mycket det betyder för mig att jag har så otroligt fina människor runt omkring mig som bryr sig om på en mängd olika sätt! TACK!

Tog kort på tre av fyra saker som hittills har funnits i "kalendern" Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten, men det får ni stå ut med ;)


Två super fina ljuslycktor som luktar jul (kanel tror jag)

 
En jätte söt tomtefar som numera är det första jag ser när jag vaknar


Och dagens underbara present :D En gottegris. hur söt som helst och "magen" är full med godis :D


RSS 2.0