Flyttat

Gårdagen ägnades åt att packa ner mitt liv i flyttkartonger.
Åkte dessutom på att jobba mellan 19-22.30 efter det tog jag med mig flyttsläpet härifrån och körde en vända med saker.

Idag startade vi redan runt sju med att lasta kartonger och åka bort till nya lägenheten. vid nio smet jag iväg upp till ridskolan för att ta hand om prinsen och rida fram kotten åt Ingrid.
Sen blev det blomutkörning, pizza lunch och fortsatt flyttning. Fick hjälp av Fia, Inga-lill och Morgan också, tusen tack!!
Runt halv fem hade faktiskt alla grejor (bortsett från lite i förådet) flyttats över.
Jag deckade en timme i soffan (har sovit lite för lite i veckan tror jag)

För att sedan åka och jobba. En halv timme kvar tills jag stänger butiken sen ska jag hem också sova ;D
Imorgon blir det städning av gamla lägenheten och förflyttning av de sista sakerna. Ska dessutom åka med ner till Sundsvall där det är mönstring för Försprång Mittsvenska.


Anonyma kommentarer

Kommer från och med nu inte att publiceras överhuvetaget.

Vill man ha svar på frågor är det bara att sätta dit sitt namn, annars raderas kommentaren omgående =)

Fullt upp!

Kan man verkligen säga att jag har haft sen vi kom hem från Umeå.

Ridit Ingrids hästar, även om hon nu börjar kunna rida mer och mer själv.
dessutom har jag jobbat mellan 9.30-22.30 alla dagarna med en paus på 30 minuter där i mitten för ombyten och transport mellan jobben..

Så någonting mer en det har inte hunnits med!

Så Radon fick nu efter umeå tävlingen en veckas välförtjänt semester.

Imorgon ska allt hemma packas för på fredag går flyttlasset.
Så helgen kommer tillbringas i flyttkartonger och bakom ratten. Så ni får räkna med sporadisk uppdatering fram till måndag, sen ska det förhoppningsvis bli ordning på torpet igen!

Säsongens mål avklarade

I helgen har det alltså varit säsongens sista tävlingar uppe i Umeå.

Åkte upp på lördag förmiddag efter att vi gjort klart i ridskolestallet. Jag hade inte starttid förren 17.17
Kom fram i god tid och hann med att titta på en massa ekipage innan det var dags att göra iordning och rida fram. Han kändes helt okej på framridningen, tyvärr lyckades vi inte med någon bra uppvisning inne på banan. Takmissar på alla möjliga stället, galopp lite var stans och rätt världelösa enkla byten gjorde att poängen blev därefter.
Så den ritten glömmer vi helst ;)

Efter det var det middag hemma hos Outi där vi bodde i helgen (tack igen!!)

Dagen började med att vi insåg (när vi kom till URF) att vi missat att ställa om klockan så Radon fick sig en rätt lång morgon promenad. Idag hade jag starttid 14.47 så vi hann med att titta på och hjälpa både Anna och Fia samt äta lunch innan det var dags. Även idag kändes han helt okej på framridningen.

Så idag var det då dags för säsongens sista mål, starta Msva, (tidigare mål har varit att kvala dit vilket vi lyckats med)

Efter en okej inridning fortsatte vi med en längning som var något av en katastrof. Det resulterade i en tvåa och trea. Bajs, kändes rätt jobbigt när man sneglade upp på poängtavlan och såg 38 % :P Men resten av programet gick helt okej :D en räknemiss i bytesserien och ett byte som blev lite sent. Men annars var det inga stora katastrofer.
Knaprade oss upp igen till 56%

Poängen är väl ingenting att hänga i julgranen men det var så roligt och jag är jätte nöjd med att vi lyckades genomföra säsongens mål och nu har vi en hel vinter på oss att slipa på detaljerna :D

Fullt upp

Sista uppdateringen innan helgen har jag en stark känsla av.

Här är det fullt upp, jag rider massor, jobbar mer och ska dessutom hinna med att packa. Men.. ni kan ju tänka er hur bra det går.

Hade lektioner för Ingela igår, grymt kul :D

Idag blir det först en sväng på coop och klöver, sen en kort tur till stallet, vidare för blomleverans, tillbaka till stallet för ridning av Kotten, sen ska Radon badas, sakerna ska putsas och packas och jag ska även ikväll agera vikarie åt Ingela. Super kul :D

Imorgon bitti bär det av upp till Umeå, jag rider sista klassen så jag antar att vi inte är färdiga förren sent imorgon kväll. På söndag är det alltså dags för debuten i Msva :o Innan det bär av hemåt igen.

Veckans om kommer bjuder på 12 timmars jobb både mån, tis och ons. Så bloggen kan komma att hamna i skym undan. Bara såni är beredda på det! ;D

Önska mig lycka till!


Onsdag

Började morgonen med ett dressyr pass på Radon. Värmde och jobbade sedan lite skolor och byten.
Bestämde sedan tillsammans med Ingrid att det var dags att rida igenom Msva:1 igen inför helgen. Sagt och gjort efter lite trixande och knixande lyckades vi genomföra ett msva program utan några större katastrofer i vårat lilla ridhus. Bådar gott inför helgen.
Red sedan igenom det en gång till och det är vänsterpiruetten som är det stora problemet.
Men vi får helt enkelt ta det som det kommer och vi ska iallafall ha grymt kul i helgen!


Första bedöminingsgruppen ska vi nog klara av, MEN redan som nr två kommer en lång diagonal ökad trav :O

Nu ska jag kila iväg upp till Melinda en sväng innan det bär av till jobbet. Det är jag som stänger ikväll och jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg att skriva ut resultatlistorna som jag ska ta med mig i helgen!


Kvällspromenad

Gick snabbt och smärtfritt att jobba, var mycket folk så timmarna gick riktigt fort.
När jag skulle gå hem fick jag en jätte söt Pippi reflex av Thomas. Förstår inte alls varför jag hela tiden blir förknippad med Astrid Lindgren på jobbet. På min kaffemugg (där vi alla har konstiga "namn") står det Lus Mia (ni vet hon som retade Madiken hela tiden), vid alla inlogg och när jag tillexempel räknat kassan på kvällen heter jag MiaMaria efter Lotta på Bråkmakargatans storasyster och nu en Pippi reflex. Var ska det här sluta? =)


Efter jobbet blev det en tur tillbaka till stallet och en mysig kvällspromenad med Prinsen, var alldeles stjärnklart och hur mysigt som helst. När jag sedan kom hem blev det film (Taken,riktigt bra faktiskt) och rostade mackor.


Min söta Pippireflex


Tisdag

Startade dagen med en blåbärs frukost. Mums =)

Brummade sedan ut till stallet, tittade först på när Fia red för Ingrid och gjorde sen iordning Amo, som hade lyckats kliva på sig själv med broddarna, klant ;D Som tur var, var det inge allvarligt utan det gick fint fint att rida ändå. Han var riktigt fin, jobbade lite skolor i traven och sedan lite piruettjobb också.

Kotten var näste på tur, han fick jobba rund och lösgörande idag. Nyttigt!

Har dessutom idag hunnit med att äta lunch och kört blommor.
Nu ska jag klä upp mig i de fina Ok kläderna och åka och jobba två timmar. Sen blir det en kvällspromenad med världens bästa prins.


Träningsnarkoman jag?

Eftersom jag bara ridit en häst idag passade jag och Melinda på att gå en närmare två timmar lång promenad tillsammans med thereses vovvar. Jätte skönt! När jag nästan var hemma igen fick jag ett sms av min syster som undrade om jag skulle med på Friskis och Svettis och ett sånt erbjudande kan man ju inte tacka nej till eller hur?

Annars har bilen hunnit med att fått nya däck idag, tack Leffe!

Men packningen står rätt still, ni vet ju hur underbart roligt jag tycker det är att packa :/

Imorgon blir det dressyr på Kotten och Amo, jobb med både blommorna och på macken.
Fick även idag veta att jag fick jobb 23 timmar vecka 44 och en helg v. 45 TACK :D


Ny design!

Ja nu har en lite mer höstinspirerad design tagit plats på bloggen.

Tack igen Stina för hjälpen

Ny vecka, nya möjligheter?!

Har varit otroligt dålig uppdatering här nu ett tag, har inte varit hemma så mycket och har den tiden inte riktigt haft tid att sitta vid datorn. Förhoppningsvis kommer det bli ändring på det, nu ungfär.

Förra veckan fick jag ihop mer än 30 timmar jobb iaf, känns riktigt bra. Hoppas det fortsätter så.
Annars är det ridning för hela slanten som gäller på dagarna. I helgen hann jag med både Radon och Amo på lördan och alla tre på söndan. Har faktiskt gått riktigt bra att rida de senaste dagarna efter en liten nergång en av dagarna förra veckan, men nu är vi tillbaka ;)

Idag har jag hunnit med ett pass på Kotten, jobbat (med blommorna) och ska sätta fart och packa lite nu (flyttar ju nästa vecka) innan det är dags för lunch. I eftermiddag är planen en lång promenad och mera packande. En otroligt lugn dag för att vara på mitt schema med andra ord!

Till helgen åker vi upp till Umeå också för årets sista tävling :D


Så här ser vårat kök ut för tillfället, mysigt värre va?!

Torsdag

Oj, veckorna går rätt snabbt nu.

Har jobbat hela veckan mån, tis, ons på macken och ons även på ridskolan och haft lektioner. Super roligt verkligen!!! :D

Ridit en massa har jag också gjort. Red Amo och Radon i tisdags och igår hann vi med alla tre. Är så otroligt nyttigt att rida så mycket och på så pass olika hästar!

Idag fick jag lite sovmorgon, vilket verkligen behövdes. Nu ska jag ner på Waynes och träffa bästaste Melinda innan det bär av till stallet för jobb.

Imorgon ser det ut som om jag är ledig innan det i helgen blir jobb på macken igen :) På lördag ska vi också börja packa ner alla våra saker eftersom det snart är dags att flytta =)


Jobb, jobb :D

Har jag sagt förut att mitt jobb är väldigt roligt?

Vi har idag ett bra tag varit tre stycken, hur underbart som helst och framförallt roligt. Mina arbetskamrater är väldigt bra! Haft ploppmöte vid batterierna, knäppt knasiga bilder och dessutom fått en massa gjort.

Har insett hur otroligt mycket man uppskattar saker sen jag kommit hem också, att jobba nio timmar här känns som en lätt match! Man får prata med en massa trevliga människor och kan dessutom sätta sig ner en stund ibland. Att det dessutom idag har kryllat av trevliga medarbetare och chefer gör ju inte jobbet tråkigare direkt.
Jag hoppas verkligen att jag får jobba så mycket att jag klarar mig här och inte behöver söka mera jobb.

Har nog troligast kommit på vad jag ska göra nu sen också :D diskuterade lite med Ulla i helgen och vi var inne på samma linje vilket känns skönt! Nu hoppas jag bara att det går att genomföra inom en snart framtid.
Vad planerna är håller jag dock för mig själv ett tag till, men ni kommer få veta så fort något är bestämt eller klart.

Ne dags att börja lite med stängnings förberedelserna.

Träningshelg =)

i fredags brummade alltså Fia och jag ner till Sundsvall och Sandra, med stopp i Birsta och på Kings. Hade en riktigt trevlig kväll med god mat och super sällskap.

Lördagen började med att vi på vägen hem stannade på Kungsnäs och tittade lite på dressyrträningen innan bilen gick vidare hemåt för att hämta upp Ulla på busstationen.
Väl i stallet började jag med att klippa Amo, äta lunch och sen i matpausen rida ett pass på honom för Ingrid.
In för hästbyte till Kotten och ett pass för Ulla. Rätt jobbigt men han var stundtals riktigt fin och jag tror att vi alla fyra (Ulla, Ingrid, Kotten och jag ;p) var nöjda när passet var slut.
In och bytte häst igen, ja jag hann faktiskt ta in ridskolehästarna emellan också. Och den här gången var det Radons tur att gå ett pass för Ulla. Han var också ganska fin, jobbade lite skolor, byten och piruetter.

Sen var klockan närmare tio och jag var rätt slut. Avslutade kvällen med godmat och trevligt sällskap.

Söndagen sen då, började med att jag försov mig en kvart :O . Åkte ut och hjälpte Ingrid med morgonstallet, hem för frukost och idag startade jag med Radon, han var riktigt fin, jobbade på ungefär samma sätt som igår, men idag la vi även till serierna och någon längning (som vi av Ulla fick 8 på :o :D) Så nu har vi inga som helst krav på oss i umeå, vi skulle BARA rida på samma sätt som i söndags ;) Lättare sagt en gjort skulle jag vilja säga.

Lunchade hästarna och bytte ut Radon mot Amo, och även om allt inte kändes super hela passet tror jag det var ett väldigt nyttigt ridpass både för mig och hästen ;p. Och även här tror jag vi alla fyra var nöjda när vi avslutade. Behöver jag säga att mina mag och benmuskler var lite trötta här? ;)

Även den här kvällen avslutades med super god mat och trevligt sällskap.

Kan helgerna vara bättre än såhär??

Idag har jag på morgonen hunnit med att rida ut en sväng på Radon och ett dressyr pass på Kotten, jag har dessutom hunnit med mitt ena jobb (blommutkörandet) och ska bara slänga i mig lite lunch innan det blir ett kvällspass på macken. 13-22.

Fullt ös medvetslös med andra ord, precis som det ska vara :D


Världens finaste prins


Träningsvärk ;D

Aj, Oj. Var inte det lättaste att ta sig upp ur sängen i morse.
Efter tre pass ordentlig ridning, ett i och för sig ute i skogen men med en häst som mer eller mindre bubblade över i bland var det inte direkt bara att åka med, känns det i kroppen nu på morgonen.

Att jag dessutom igår klippte hela Kotten gjorde nog inte träningsvärken bättre. Men vad är det Benka brukar säga, träningsvärk är positiv värk?!

Jag firar träningsvärken med att träna ännu mera, tänkte ta cykeln till stallet nu på morgonen och rida tre pass igen. Men man ska träna bort träningsvärk va? :D

Behöver jag säga att det här är livet på en pinne? Tänkt om man kunde få betalt för att göra det här, då vore lyckan gjord ;D 

Men har som tur är fått jobb nästan hela nästa vecka så ett tag till överlever jag.

I eftermiddag åker dessutom Fia och jag till Sundsvall och Sandra. Ska bli riktigt roligt :D

Mot stallet och vidare!

Två söta pojkar som kom och mötte mig i hagen igår!
 


Torsdag

Vaknade runt sju, efter att ha masat sig upp innan sex i typ två månader är sovmorgon helt omöjligt, men lika glad för det är jag då jag gillar de här timmarna på morgonen skarpt.

Var ner och tog reda på tvätten och har precis ätit frukost.
Var duktig och promenerade till och från stallet igår, bara för att ha en liten chans att behålla lite av den kondititon man faktiskt har fått där nere. Men insåg när jag gått hela vägen att det bara var lite mer än en promenad med hästarna på Brolöten och vi gick med minst två om dagen ;p Och jag som tyckte jag var så duktig som gick. HEJA ;p

Men idag blir det bilen, ska förbi jobbet och se om jag får jobba någonting och sedan vidare till stallet. Anledningen till biltagandet idag är helt enkelt för att jag snabbt måste kunna komma hem efter jag ridit klart för att visa våran lägenhet för en potentiell hyrare.
Vi ska ju flytta from 1 november, mamma och Annica in i en tvåa och jag.... ja jag väntar fortfarande på besked.

Ne dags att sätta fart.
Ha en underbar torsdag allihopa!


Home Sweet Home

Eller nått ;D

Igår kväll rullade jag och Radon in i Härnösand igen.
Allt blir och går inte alltid som man har tänkt sig, men jag har lärt mig och vuxit någonting enormt på de här två månaderna. Både rid och hästmässigt och som människa.
Så nu blir det till att ta nya tag och komma igen!

Här hemma har det varit full rulle idag. Eftersom Ingrid studsar omkring på ett ben så är jag första Co Rider. Vilket betyder att jag har tre hästar att hålla igång :D Kan det bli bättre??? Så idag fick Radon gå ett pass, han var lite på men annars kändes han ganska bra. Kotten fick också jobba lite och blev riktigt svettig under sin björnpäls, Men oj vad roligt det var =) Tänk om man kunde få ha det så här bra jämnt!?

Var förbi en sväng på jobbet också och testade den nya mjukglass maskinen, mums.

Nu är det snart sovdags (kvällstrött som man är nuförtiden) För att imorgon rida dressyr på Amo och Kotten och sen ut i skogen på Radon, får se om vi överlever det sista efter två månader i ridhus. Får som tur är med mig Fia och Upan också så vi har någon att gömma oss bakom ;)

Till helgen kommer Ulla upp också, så jag kommer bänka mig på läktaren innan jag på måndag kör igång med jobb igen!

RSS 2.0