Äventyr

Idag har jag och Chris bil varit ute på äventyr. For nämligen på uppdrag av Emelie till nån hästsportaffär/foder leverantör för att fylla på lagret. Eftersom jag inte hittar nå vidare värst bra i den här delen av världen så fick jag en vägbeskrivning, som självklart inte stämde ;) Men på något underligt vis lyckades jag och bilen hitta till den lilla byn ändå. Tog närmare en timme att köra dit och en timme att köra hem, det + att jag köpte glass och faktiskt var inne i affären en stund gjorde att jag ramlade in i stallet lagom till lunch igen. Super lyxigt verkligen ;D

Efter lunch fick vi äntligen iväg Chrille och Valle mot Tyskland och som Chirs själv sa: "Jag tror jag ska fira med ett glas champang att han faktiskt tog sig iväg"
Har ju varit en himla massa packande hit och dit, in och ut och annat fixande av alltmöjligt. Men nu är dom alltså påväg.

Ridning för Chris idag också. Jobbade på ungefär som i förrgår och Radon kändes stundvis riktigt bra. Och sen kom vi till den där förbönade vänsterpiruetten. Chris stannade mig två gånger för att förklara, hur svårt kan det vara att få det att gå in??
Tänker jag på att både jag och Radon ska vara som en ostkrok till vänster och INTE släpper efter en massa på höger tygeln funkade de ju fin fint att göra piruetten ur slutan idag också. Men som sagt, det är verkligen inte lätt att komma ihåg. Skulle behöva en benjamin syrsa som satt på min högra axel och skrek: SKJUT FRAM HÖGER AXELN!!
Själv diseplinen var tog den vägen?

Trodde verkligen inte att jag också Fia skulle lyckas vara klara till sex idag då det såg hemskt ut i stallet efter att vi dragit fram, men vips var allt klart och alla hästar promenerade och klockan bara kvart över fem. Imponerande!

Nu har vi städat och lagat mat och ska alldeles strax åka till Flen och handla och hämta en tjej som ska porvjobba här några dagar.

Dags att uppdatera???

Hm.. vad händer här nere?! Det rullar på, vi gör ungefär samma saker varje dag och har kommit in i rutinerna.
Packat och tvättat har vi (mest Fia) gjort de senaste dagarna eftersom Emelie varit på Öland med tre hästar, Emelie och Chrille varit i väg och tävlat och Chrille är påväg till Tyskland imorgon.

Radon har varit rätt så fin =) Igår red vi för Chris och fick först jobba vidare på bytena med serierna som fokus. Så länge jag inte rider i någon mes galopp är det ju inga problem alls. Efter det blev det lite travjobb och skolor som har blivit mycket bättre. Får även i traven låta bli att mes rida och i vänster slutan (diagonalt) tänka att höger handen ska lite ut mot låret och att jag ska sitta som en krok.
Piruettjobb stod också på dagordningen och höger piruetterna gör han riktigt bra  =) Sen trasslade det en massa till vänster innan vi kom på ett nytt sätt att jobba dom.

Ska, förutom att sitta som en krok (fram med höger axel, fram med vänster höft, ner med vänster axel, fram med höger skänkeln, titta lite till vänster), ta ut högerhanden lite även här. Blev mycket bättre. Fick då rida in i sluta på diagonalen, tänka precis som i traven, ut med höger hand mot låret, samla lite till och sen bara vända. Vips så fixade vi vänster piruetten också.. Att vi sen ska lyckas flera gånger i följd och dessutom utan att först få rida slutan är ett senare problem =) Hittade iaf ett väldigt bra sätt att jobba på..


Kan dessutom meddela att vi är påväg hem. Fia åker redan på fredag :( Medan jag väntas lämna gården under nästa vecka. Så nu vill jag veta vad den som satsat tre månader har vunnit?? ;D

Några Kloka ord en torsdag som denna..

Ja min mamma sa några otroligt kloka ord för någon dag sen som jag tänkte dela med mig av:

 
Meningen med livet är att man ska ha så roligt att man inte hinner fundera på meningen med livet...


Väl värt att tänka på!


Annars har jag precis anmält mig till Msva debuten *GULP* Red igenom det programmet igår och förutom vänter piruetten och den ena travökingen gick det över förväntan.

Sjuk :(

Dagarna här nere ensam har gått överförväntan faktiskt.

Dag 1 var jag inne runt halv sju, visserligen hade jag jobbat som bara den hela dan och dessutom inte hunnit med att rida Radon men ändå.

Igår bestämde jag mig (tillsammans med Emelie) att jag skulle rida också, så då var jag inte inne förren strax efter åtta.

Har varit rätt tunga dagar ändå, har funderat mycket på om det är värt att jobba såhär, jag har ingenting emot att jobba hårt men när man hela tiden känner sig i baktakt och otillräcklig vet jag inte om det håller i längden.
Ett bevis på att jag slitit lite för ont fick jag imorse då jag efter att ha fodrat alla hästarna och börjat mocka kände mig svimfärdig och alldeles skakis, kollade febern och det var närmare 39 grader... Så jag har spenderat dagen i sängen :( Ligger jag alldeles stilla känner jag mig nästan okej, men så fort jag kliver upp mår jag betydligt sämre.

Som tur är har iaf febern gått ner lite sen imorse så det är skönt. Men jag är fortfarande helt utslagen!
Kan ju kanske varit därför det kännts extra tugnt nu också, om förkyldningen var på väg att bryta ut..

Nu ska jag se om jag kan slänga ihop någon form av middag. Är inte vidare värst hungrig men äta måste man om man ska bli frisk har jag hört. Sen blir det en kort sväng ner till stallet för att packa Radon och Upans säckar och ta in dom innan jag ska hämta Fia runt nio i Södertälje. Kanske borde piffa upp mig liiite grann innan dess om inte annat för att känna mig lite friskare, eller vad tror ni?!


På väg hem..

Ja inte för alltid utan på semester i två dagar :) Är ledig fram till på torsdag morgon så jag passar på att åka hem en snabbis och hälsa på.

Den här veckan är det fullt upp i stall Brolin och jag och Fia har tillbringat timmarna nu efter lunch med att försöka få ihop packningen till fyra hästar som ska iväg och träna på olika ställen. Lite klurigt och snurrigt måste jag allt säga, men jag tror vi fick ganska bra koll på läget innan jag begav mig mot stockholm.
Förutom det har morgonsysslorna avklarats, jag har longerat Fia (hästen alltså ;p) och promenerat med ett antal. Emelie red två hästar tidigt imorse innan hon åkte in till sthlm för att jobba.

Radon var fin igår också, nu väntar jag nästan på katastrofen som brukar dyka upp med jämna mellanrum. Men en så länge lyser den med sin frånvaro =) Blev dessutom filmad av Chris igår och jag har jobbat för att få upp ett litet klipp här på bloggen, men det vill inte samarbeta så det verkar som om ni får klara er utan film ett bra tag till :(

Nu tror jag att jag ska leta reda på lite kaffe innan det är dags att stiga på tåget.
Beräknad ankomst tid till Härnösand 22.45 där jag har privat taxi hem :D
Åker som sagt tillbaka ner på onsdagkväll tillsammans med mamma så dagarna hemma ska jag passa på att göra ingenting :D

Kom precis på att idag är det precis tre veckor sen vi kom ner..=) Känns som om vi varit här nere betydligt längre. Till helgen ska dessutom både Emelie & Chrille åka och tävla =)

Dag ?

Jag vet inte ens vilken dag vi är på längre ;p

Vad har hänt sen sist jag skrev? hm..

Dagarna rullar på och vi har minst sagt fullt upp hela tiden =) Ingen risk att vi är sysslolösa här inte.
Radon vilade igår och istället red jag på den lilla C-ponnyn Molle.. Igår var han PF för er som vet vad det betyder ;p

Idag fick först Radon gå han var riktigt fin :D Gjorde luftiga och rena serier, dom vi fick göra mot spegeln blev riktigt bra, både fyror och treor. Sen blev det skolor i trav, dom till höger funkade fin fint och de till vänster var som vanligt svårare, fick tänkte jätte mycket på det där med fram med höger axel och vänster höft. Förstår inte hur det kan vara så otroligt svårt. Eftersom vi idag red för Emelie kom hon med en till grej för att eventuellt göra det lite lättare att jag skulle tänka ner med vänster axel också, då blev det lite lättare att få till det.. Även om jag känner mig totalt stelopererad emellanåt.

Efter det var det Molles tur och idag var vi nästan kompisar ;D

Nu har vi precis kommit in efter att ha befriat våra monster från deras björnpäls. Tog sin lilla tid men nu är dom nyklippta och ska förhoppningsvis slippa svettas så mycket.

Sovdags tror jag visst =) Imorgon är det jag som har sovmorgon och började inte förren 8, vi ska få rida för Chris på förmiddagen och jag ska se om jag kan ninja Fias kamera och få Radon filmad lite =)

Kaos dag ;)

Ja idag har det varit mer eller mindre kaos här i stallet kan man säga..

Började med att Emelie och Chrille skulle rida 7 hästar innan lunch, vilket betydde att efter vi fått ut alla hästar i hagarna hann vi bara mocka överallt + göra iordning alla hästarna som skulle gå före och efter passen innan det var lunch dags, vid ett kom vi in (i vanligafall äter vi lunch runt 12, och har dessutom hunnit klart i hela stallet ;P)

Rejsade efter lunch med hö som skulle packas, det skulle halmas, promeneras och longeras.

Klockan 15 var vi bjuden på födelsedagsfika uppe hos Brolins, jag fick paket och vi åt tårta och kollade på vad som händer framöver. Rätt mycket spännande saker med tävlingar, träningar, SM, Flyinge osv så det kommer bli skojjigt :D

Vid fyra var det fullfart igen och vi hade massa att hinna med och dessutom skulle våra hästar börja ridas fram vid kvart i, vi hann nästan ;p fem satt vi till häst. Radon var riktigt fin idag, super fina travskolor och riktigt luftiga byten. Ökningen vi gjorde på slutet var super också :D visst.. allt var inte super hela tiden men i det stora hela var han riktigt fin =)
När klockan närmade sig sex hade vi ridit klart och det var dags för fodring, intag och allmän städning. Fia och jag hade dessutom innan bestämt oss för att städa mer en bara den vanliga sopningen. Så det tog ett tag men runt 8 var vi färdiga att gå in och det var ganska bra jobbat efter att ha jobbat sig igenom putsberget med 14 träns, 3 sadelgjordar och fyra sadlar ;P

Nu ska vi äta överbliven tårta från idag och sen sova =)

Överbalastad putskrok 14 träns/kandar.. Kan säga att det tog en stund att ta sig igenom ;p


Färdigt och upphängt igen =)


Min födelsedag

Tack så mycket för alla gratulationer. Det är rätt roligt att fylla år, man inser då hur många man känner och hur många som faktiskt bryr sig om en, det värmer i hjärtat.

Började dagen med att hitta ett paket från Fia på köksbordet, en par super söta tofflisar, rosa med svarta rosetter på :D Hade morgonen i stallet och det gick ganska snabbt och smärtfritt när Fia kom ut insåg vi att en skulle behöva mocka och packa säckar och en skulle promenera och longera hästarna. Fia erbjöd sig att mocka så jag promenerade och promenerade och promenerade.. Tog närmare 2 och en halv timme innan alla hästarna hade gått sina promenader. Kan ju säga att det var riktigt tur att jag fick ett grattis Sms mitt i promeneradet som jag blev så otroligt jätte glad över! Tack!!

Vid lunch hoppade jag in i duschen och åkte in till mamma i sthlm, eller ja det blev först oplanerad lunch i södertälje. Väl framme i sthlm gick vi runt, tills vi hamnade utanför en massage studio(säger man så?) aja mamma hade bokat en helkroppsmassage åt mig i födelsedagspresent. Behöver jag säga att det var helt otroligt jätte skönt?
Sen gick vi vidare till Vetekatten och åt prinsessbakelse (som jag fick av min syster) och drack varm choklad. Promenerade runt lite på stan innan vi gick på Bio och såg sommaren med Göran, riktigt rolig var den. Kvällen avslutades med en super god middag på Michelangelo i Gamla Stan där jag åt en super god lax med kantarellsås innan tåget gick hemåt igen.


Tack Mamma för en underbar eftermiddag!!
Och tack alla ni andra för era gratulationer.

Namnguide

Tänkte idag på att vi inte kallar vissa av hästarna vid deras riktiga namn, det kan leda till några minuters förvirring när någon, oftast Chris, använder de riktiga namnen och jag får fundera en stund innan jag inser vilken häst hon menar ;)

Peppe- Concept
Tacke- Contact
Valle- Grand Valley
Calle- Calgary
Fia- Florecia
Molle- Molliere
Kenny- Starchip
Muffin- Mumin
PW- Pretty Women
Wisse- Wishmaster
Dolly- Dolly Parton (kanin)
Brie- Grand Brie
Arman- Armanac??

Sen har vi ju en hel del både hästar och andra djur som faktiskt får heta sina riktiga namn här också.
Magnus, punch och den grå (katter, den gråa måste vi hitta på ngt namn till), Chayenne och Citrin (vovvarna här på gården) Briman, Vinyl,  Radon, Upan, Cooper, Edelweisse, Mapmina

Och vi tvåbenta också då, Fia, Mia, Chris, Emelie, Christian, Lars. Ah det var nog alla i nuläget tror jag =)


Två veckor

Ja idag har vi alltså varit här i precis två veckor, och jag tror att jag nu kan säga att vi faktiskt nästan kommit in i rutinerna, ända tills någonting ändras... ;) Vilket är väldigt skönt!
Igår var som sagt Fia ledig och jag jobbade tillsammans med en annan tjej, gick väldigt snabbt och smärtfritt eftersom Emelie var i Östersund och inte red någonting på dan. Från kvart över tre ungefär var jag ensam i stallet men det var inga problem det heller eftersom vi hunnit undan så mycket på förmiddan. Joggade Radon en sväng i ridhuset och hann in och äta och sitta ett tag innan det vid tjugo i sju ungefär var dags att göra iordning Briman och Vinyl till Emelie som var påväg hemåt för ridning. Så det blev en rätt sen kväll i stallet =)

Idag ramlade jag ut till stallet vid halv åtta, var Fia som hade morgonen. Och har under dagen bland annat hunnit med, longering av Peppe, promenader med två av hästarna, ridning av Molle, ridning av Radon, massa mockning, utsläpp, insläpp, fodringar, packning av höpåsar, stresching och duschning samt i ordning görande av hästar. En fullspäckad dag med andra ord ;) Halv sju ungefär var vi klara i stallet men då hade vi inte stressat så mycket idag och hann till och med borsta våra egna kusar innan Chris kom ner.

Radon kändes riktigt bra från början idag och jag tror att det var bra att både han och jag hunnit smälta lite de tre senaste dagarna, jobbade lite med slutorna i trav på diagonalen och fick sedan vända på en fyrkant med piruettgalopp och göra hörn. Till höger funkade det riktigt riktigt bra idag och vi kunde till och med gå in på diagonalen och göra en piruett (som den ligger i A1an) som Chris var nöjd med! :D Till vänster var det som vanligt mycket mycket svårare. Och efter att ha pustat kom Chris fram till att jag drog för mycket i vänstertygeln och att jag istället skulle fram med högeraxeln och fram med vänsterhöften när jag red i vänster varv. Kan säga att det var rätt krångligt för hjärnan. Men när jag fick till det kände jag verkligen skillnaden.. Jag gillar glödlampskänslor, oavsätt när, från vem och i vilket sammanhang man får dom ;) Vi fick efter det också hoppa av och prova på marken att sätta fram höften, dra tillbaka axlen åt båda håll... Som sagt krångligt värre i hjärnan, så det är väl det jag kommer drömma om inatt ;)

Nu är det sovdags, eller ja... jag ska lägga mig och läsa min super braiga bok :D Imorgon bitti är det jag som stiger upp och fodrar men sen jobbar jag bara till lunch för efter det ska jag in till sthlm och äta födelsedagsmiddag med mamma :D

Ledig dag i Sthlm =)

Vilket lyx att bara kunna ligga kvar i sängen när man vaknar ;) Det är man inte bortskämd med nu direkt.
Vaknade runt 8 men låg kvar i sängen och läste till närmare halv tio. Traskade sedan bort till mitt absoluta favoritfik i Stockholm Tullys för att äta frukost. Räkmacka och Ecspressoshake är inte helt fel måste jag säga. Satt där och läste i ett hörn fram till klockan närmade sig ett. Hur härligt som helst.


Min frukost

Sedan traskade jag vidare bort till Hästbiten och skulle kolla om dom hade någon nosgrimma som kunde passa mitt kandar. Tyvärr hade dom bara svarta så jag får leta vidare. Istället blev det en förtidig födelsedagspresent åt mig själv. Dom hade nämligen Rea på ridbyxor och jag hittade ett par ljusgröna som satt som en smäck.

Efter lite promenerande var det dags att träffa Sara, vi gick och åt lunch på Gildas. Väldigt spejsigt ställe där Sara verkade känna mer eller mindre alla ;) Men det var väldigt trevligt att få prata med henne en stund =)

Gildas, där vi fick fönsterplats

Sedan promenerade jag tillbaka till mammas lägenhet stanna till på Kicks och köpte ett nytt nagellack och på akademibokandeln för att inhandla en ny bok, hann ju läsa ut den andra tidigare i morse. Så nu blev det Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson La mig i mammas säng och började läsa och den verkar riktigt bra. Vid halv sex kom mamma hem från Motala och vi traskade ner på stan för middag och Kaffe innan mitt tåg gick hemåt igen. den här gången var det inget strul med anslutningarna så det tog ganska precis en timme att ta sig hem. Skönt! Så nu har jag precis varit ut och hämtat in våra lermonster från hagen och det är dags att sova. Klockan ringer nämligen klockan 06.00 imorgon och då ska jag jobba en hel dag utan Fia, hur det nu ska gå.. Och nej jag är inte ensam men har en känsla av att samarbetet inte kommer funka lika bra...


Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten men mobilkameran gör så gott den kan, Dessutom ville inte blogg.se lägga upp bilderna på ingången till mammas lägenhet så det får ni klara er utan ;)


Som det har regnat idag...

Var jag som hade morgonen imorse, gick väl ganska snabbt och smärtfritt.
Chris ringde vid kvart i åtta och sa att jag skulle börja med Valle och Vinyl som Chrille skulle rida och att Fia när hon kom ut skulle longera Briman.


När ridningen var klar insåg vi att klockan var jätte mycket och vi inte hade hunnit någonstans alls i stallet *Suck* Dessutom kunde Brolins inte bestämma sig vilka som skulle ut och vart, eftersom det ena sekunden var sol och i nästa sekund verkligen ÖSregnade.
Så vid lunch hade vi bara precis hunnit mocka och fodra. Shit tänkte jag som skulle åka med kvart över sju tåget in till sthlm nu ikväll, de hinner vi aldrig. Men på någotvis hittade vi en extra växel och betade succesivt av listan med saker att göra. Jag red bland annat Molle och longerade Mumin. Hör och häpna men tio över fem var vi så gott som klara med allting och hade bara fodring och sopning kvar.. Måste vara rekord och så otroligt skönt!! :)


Så kvart i sex var vi inne idag och jag hann både duscha och äta middag innan det var dags att åka till Tåget =) Nu ligger jag i min mammas ûber mysiga lilla lägenhet i gamla stan. Stannade på vägen upp och köpte Ben&Jerry glass. Jätte gott! Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan det är dags att sova.
Imorgon ska jag sova tills jag vaknar (någonting säger mig att det kommer vara rätt så tidigt) och sen ska jag bara vara... Träffa Sara en sväng och sedan imorgon kväll bege mig hemåt igen.


Pratade Btw med Kicki när jag satt på tåget också, blir alltid lika glad när jag pratat med henne. Tack!!!


Har inga roliga nya bilder så ni får hålla tillgodo med denna ;)


Dag 10

Blev inget skrivet igår.. Fullt upp kan man ju kalla det om man vill, Emelie red 5 hästar på förmiddagen och Chrille red 1, dessutom skulle ju allt i stallet fixas och vi var tvungna att gå på lunch klockan 12 om vi skulle hinna äta eftersom vi skulle rida kvart över ett. På nått mystiskt sätt blev vi klara nästan till tolv.

Red för Chris igår det gick ganska bra, han blir lite stressad när hon vill ha mer hela tiden, men han gjorde några riktigt bra byten och även riktigt bra diagonalslutor i både galopp och trav, i traven fick jag tänka väldigt mycket framåt och så fort han började bromsa fick jag rida rakt fram i öppna och mellantrav, efter några gånger var han med på noterna och vi behövde inte öppnan längre.

Eftermiddagen rullade på med sysslor hela tiden fram till strax efter sex. Sen var det bara middag och säng som gällde.

Idag gjorde vi klart stallet och promenerade med alla hästarna på förmiddan, eftersom familjen var upptagna på andra håll. Efter lunch red jag lilla ponnyn Molle igen medan Fia longerade Fia. Fixade i stallet medan Fia åkte iväg och hjälpte till att hämta en unghäst, i samma veva kom mamma hit med nyckel till hennes lägenhet i sthlm som jag ska låna imorgon och en ny väska till mig. Tack igen!!! :D
Sen var det dags för Radon och Upan. Radon var bara liiite stressad i början sen fick vi till en jätte bra trav (kan man säga så??) Chris utbrast: Nämen titta nu rider du riktig samlad trav, och sen skattade hon. Red bara ca 30 minuter eftersom han var så fin på slutet. Samtidigt plågades Fia av en skrikande chrille, han var verkligen jätte tuff på henne om sitsen. Upan var jätte fin men jag tror och vet att Fia var rätt trött efteråt ;) Var klara i stallet runt halv sju, sen var det bara att swischa iväg till affären (som stänger sju), laga mat och duscha.

Nu är det sovdags, det är jag som har morgonen imorgon och i morgon kväll åker jag in till sthlm för lite semester. Är ju ledig på lördag om jag missat säga de förut ;) Kolla in Fias blogg om ni inte redan gjort det för bättre bilder på huset osv. hon har liiiite bättre kamera än mig ;p kanske nått att önska sig i födelsedagspresent??? Http://guldfisk456.blogg.se

Dag 8

Imorse var det grymt jobbigt att kliva upp.

Vi var ute båda två imorse och hej hopp vad otroligt snabba vi var. Vi hade nästan mockat klart hela stallet innan det var dags för kraftfoder.. Fast bara nästan ;) Sen var det bara att halma, sopa, kasta ner hö, packa hösäckar, göra klart två hästar åt Christian innan hovslagarna kom runt halv tio. Det var alla tävlingshästarna (6st) som skulle skos idag, och medan de skoddes passade Fia och jag på att promenera med de andra och mockade paddockar.

Sprang in och åt lunch, medan hovslagarna skodde klart de sista och sen var det bara att promenera mera. ;) Motion får vi massa av iaf.
Städade, hämtade in stot med föl och petade lite på dom, Emelie ringde runt halv fyra och sa att hon hoppades på att vara hemma till fem och då skulle hon rida två av hästarna. Så vi nattade alla andra och gjorde klart så mycket som de gick.
Hann till och med titta lite när hon red första hästen innan det var dags att gå in och göra iordning nästa.

Behöver jag berätta att vi inte riktigt hann in till sex idag?! Men dagen har varit rätt så lugn ändå och inte alls lika kaos som jag trodde.

Nu ska vi gå ut och ta in våra små monster.. Och ja, Radon är absolut minst här om man inte räknar med fölet och de två ponnysarna förstås.

Sen blir det glass och film innan det är sovdags. Jag som har morgonen imorgon så klockan ringer ungefär klockan 6. Men på Lördag är jag ledig :D :D


Vårat mysiga lilla hus, otroligt dålig bild men jag bor i fönstret längst till höger


Gröna stallet där Radon bor tillsammans med Upan och två av Emelies hästar, Radon bor längst till höger han också,fast på baksidan ;) Resten av det där stallet används då det kommer elever, tillridningshästar och saluhästar =)

RSS 2.0