Vilken trevlig kväll!

Var en hel massa blommor att köra idag, tro om det börjar närma sig påsk?? ;)
Åt lite lunch och red sedan en sväng i ridhuset, var ingen hitt idag, verkligen inte! Jag tror jag har tappat bort all känsla? Var har den tagit vägen? Om någon sett en vilsen känsla får ni gärna säga till..

Jobb och lektioner hela eftermiddagen, när jag slutade och var klar runt sju åkte jag ner till mamma och hon,jag och Annica gick bort till Sam´s och åt middag. Hur gått som helst verkligen och super trevligt! Blev helt sjukt mätt, sen var vi bort på schell och tvättade bilen. Väldigt välbehövligt! Passade också på att åka förbi jobbet och byta torkarblad och limma fast listen som varit lös alldeles för länge. En total makeover för stackars bilen alltså!

Nu ska jag kolla om min lilla katt vill komma in, stoppa i mig en ipren (jag har typ nån inflammation i tandkötten på ena sidan, gör helt sjukt ont och gjorde så att jag inte kunde sova alls i natt nästan)
Sen är det dags för sängen. Har en lååång dag med jobb och ridning som väntar imorgon. Min sista med Ingelas lektioner faktiskt :(


Tisdag

Dagen efter en tävlingshelg är alltid väldigt tråkig..
Hästen ska bara promeneras, allt ska packas upp och putsas (om man inte var duktig och gjorde det innan man kom hem) Att man dessutom är otroligt trött och urladdad gör inte saken bättre. Men vi började redan igår titta på nästa tävling så nu blir det till att anmäla :)
Annars var det massa jobb som vanligt igår, både blommor och lektioner på ridis.

Idag har jag varit ledig, trodde Olle skulle komma och sko klockan nio och planen var att hinna rida innan så jag var tidigt imorse ute i stallet. Vid åtta fick jag ett sms att Olle var sjuk så jag hade helt plötsligt all tid i världen. Joggade uppför specksta idag och Prinsen skötte sig utmärkt. Hem och duschade och bytte om, vidare mot blommorna för att sedan hämta upp Melinda.
Vi spenderade resten av eftermiddan i Birsta och shoppade faktiskt lite nya kläder, bland annat nya jeans (mina håller på att falla sönder totalt) Kommer inte ihåg då jag unnade mig nya kläder senast så det var väldigt roligt. Hade hur trevligt som helst.

Väl hemma istan igen åkte jag in på jobbet och skulle köpa glass. Blev kvar och jobbade tre timmar :D Skojjigt värre, var ett tag sedan jag jobbade där nu igen och det är alltid lika roligt.
Nu är jag precis hemkommen från Petras Friskis pass. Var helt sjukt roligt men man märker hur otroligt mycket man har tappat på de fem veckorna jag varit sjuk. Men jag är peppad som aldrig förr att köra igång igen nu :D




Helgen

Ja igår var det alltså dags för tävling igen.
Alla vi tre (jag, Ingrid och Fia) startade väldigt sent så vi rullade inte iväg från stallet förren närmare halv fyra på eftermiddan. Jag red vid kvart över åtta, Radon kändes fin på framridningen speciellt i galoppen. Inne på banan blev han dock väldigt gapig och det drog ner en herrans massa poäng. Dock inga katastrof missar den här gången så det går framåt iaf ;)
Eftersom det regnade och var -3 vågade vi inte köra hem hästarna på kvällen utan fick som tur var lämna dom på Färsta och även köpa lite kvällsmat till pojkarna där. Tack!
Vi sniglade oss iväg hemåt, med stopp på McDonalds för middag och sedan låg vi 50/km timmen hela vägen hem. Så jäkla halt och riktigt riktigt hemskt att köra/åka. Fia gjorde det riktigt bra som lotsade oss hem.
Inte hemma förren runt halv ett och kunde inte varva ner och somna, att man dessutom skulle ställa fram klockan en timme gjorde att sömnen i natt blev väldigt bristfällig, sista gången jag tittade på klockan var hon tjugo över två...

Imorse åkte vi från ridskolan vid nio. Framme i god tid och tog ut hästarna för en promenad så de skulle få sträcka på benen lite. Jag red ju inte förren halv fem så det blev en hel dels väntan men det är lite av tjusningen med att vara på tävling sådär att verkligen få koppla bort allt annat.

Idag var det Msva:1 som gällde och Radon kändes inge bra alls på framridningen bara stark och lång.
Väl inne på banan var han bättre en igår, inget gapande och tjafs idag och det flöt på rätt bra. Råkade komma åt honom med sporren i andra ökningen, vilket resulterade i en takt miss (hade för ett år sedan blivit galopp), vi satte piruetterna, och fick dessutom bra betalt på dom, däremot hade vi räknefel i serien, eller ja kunde faktiskt räkna till tre men Radon hade sina egna idéer.
Men jag är riktigt nöjd med dagens klass och procenten slutade runt 60% så det var riktigt roligt.

Idag gick det dessutom att ta sig hemåt! Yeay! Men nu är jag väldigt väldigt trött så det ska bli grymt skönt att krypa ner under täcket och jag tror inte jag kommer ha några problem att somna ikväll ;)


Tävlingsdags

Ja det har varit två rätt hektiska dagar med mycket jobb. Men roligt har jag haft ;)
Radon gick ett pass i ridhuset i torsdags och igår tog vi oss en kvällspromenad tillsammans med Fia och Upan.

Idag är det alltså dags för tävling igen. Känns verkligen inte som "tävlingsstämmning" då man får sova ut, och dessutom måste fylla dan innan med någonting vettigt. Hujeda mig ;)

Har precis fått i mig lite frukost så nu ska jag ta mig en tur till stallet, mocka och packa säckarna och kolla igenom packningen en sista gång. Sen blir det lite blomkörning och lunchätning innan det är dags att fläta och knoppa.
Vid halv fyra är planen att vi ska lämna stan. Fia är först ut med starttid 18.10, Ingrid mittemellan klockan 19.24 och jag sist (som vanligt) 20.12 Idag är det msvb:4 som gäller och jag antar att ni får vänta med uppdatering på resultatet tills imorgon, känns som om det kommer bli en väldigt sen kväll ;)

Håll tummarna :D


Onsdag

Igår var jag ledig, eller så gott som iaf. Men inte var jag sysslolös för det inte ;)
Red ut och joggade uppför speckstabacken på världens bästa prins. Super härligt väder och han var alldeles sådär lagom pigg :D

Sedan var jag ner och körde lite blommor, påväg tillbaka från Ramvik ringde mamma (som jag skulle lämna över bilen till) och sa att dom satt på Kina och åt lunch, så jag åkte dit och blev bjuden på lunch av Per!
Promenerade hem i solen, duschade och började städa innan jag gick ner och mötte Melinda på stan. Promenerade runt lite och fastnade alldeles för länge på Rutiga Duken med en underbart god blåbärspaj :D

Promenerade hem igen, städade klart och lagade middag som jag sedan bjöd mamma på, innan jag skjutsade hem henne.

Idag började jag med blomkörning innan jag gjorde iordning Amo och Radon för ridning. Funderade ett tag på om jag kan rida överhuvutaget men det gick över och vi kunde till och med rida igenom Msva:1 utan några större bekymmer! 

Nu äre stallmöte som gäller innan jag gör kväll :) 


Upp och ner

Från att allt igår kändes riktigt bra till att sjunka rätt lågt, men det är väl livet kanske?

Idag har jag haft en otroligt jobbig dag, inte jobbig i fysisk bemärkelse utan snarare har jag gått och tänkt alldeles för mycket. Att jag dessutom inte kommit fram till någonting vettigt i något av fallen gör ju inte saken bättre. Men jag tror att det blir bra, gäller bara att vänta och se. Och det är långt ifrån min starkaste sida om man säger så ;p

Tittat på Ingrid som ridit, promenerat med världens bästa prins i solen och kört blommor har jag också hunnit med innan lektionsplanering, hästsättning och lektioner. Blev på så mycket bättre humör efter att ha haft lite lektioner iaf :D Nu har jag en lektion kvar innan det är dags att plocka in hästen från hagen (eller de gör jag nog innan ), åka ner och handla lite, laga middag och släpa med Fia ut på en kvällspromenad!

Sova ska jag också göra (: Blir så lite av den varan när hjärnan går på högvarv ;)

Hoppas ni alla har en underbar måndag och att ni fått njuta av solen!

Ullaträning

Ja helgen har Ulla varit uppe hos oss igen :)
Jag hade en minst sagt kaotisk dag igår och är så glad att jag har världens bästa Fia som både kunde göra iordning åt mig och skritta fram honom så jag hann med att rida.
Igår tittade vi mest på traven och skolor av alla de olika slag, han kändes riktigt fin!

Idag var det galoppen som stod i fokus, började med att lägga mindre volter och ta igenom eftergiften i sidorna ordentligt, sen fick vi minska volten mot arbetspiruetter innan vi började jobba raksträcka, två steg piruett (som ett hörn), raksträcka, innan vi tillslut fick gå in på diagonalen och göra en piruett åt båda håll (som dom ligger i Msva) Bra skrek Ulla och vi fick skritta, inte så ofta hon är nöjd så fort ;)
Jobbade några längningar i både trav och galopp som han också gjorde riktigt bra innan det var dags för serierna, började med 4:or, sedan 3:or och 2:or inga problem alls. Radon kändes riktigt fin idag också :D
Otroligt rolig träning som jag dessutom hade tur att få filmad, så det ska tittas på så fort jag fått den av Fia :D

Nu har jag precis ätit middag och tänkte njuta av kvällen tillsammans med min ûber braiga bok (:
Bjuder på en positiv och väldigt bra låt :D


Godnatt

Tänkte bara säga att jag har haft en väldigt bra dag:
Har jobbat på världens bästa mack
Kört blommor och gjort folk glada
Haft en hel del bra snack där det faktiskt ser ljust ut för framtiden
Haft så sjukt roliga lektioner (jag har verkligen världens bästa jobb just nu)
Jag känner mig friskare en jag gjort på tre veckor.

Med det säger jag godnatt och laddar för en fullspäckad dag imorgon med tre jobb, morgonjour och Ulla träning :D


Torsdag

Började som sagt morgonen med frukost på First Hotell. Inte fy skam att få äta hotellfrukost, varför gör man inte det oftare?
Hann med att prata massa med mamma också innan det var dags att åka vidare.
Blomkörning och idag var det rätt många blommor där inte alla var inom stan så det tog ett tag.
Hann ut till ridskolan precis i tid för att hinna rida i ridhuset innan det blev upptaget.
Radon kändes bättre idag! Även om jag fortfarande är väldigt förkyld.

Sedan har det varit lektioner och lektionsplanering i ett. Två teorigrupper och ett gäng som ridit, nu passade jag på att äta lite middag innan jag ska ut och ha de två sista kvällsgrupperna. Mata hästar och mocka innan det är dags att åka hem och sova.

Imorgon blir det jobb för hela slanten.
Först blommor, sedan macken slutar 17.00 där och har första lektionen 17.30 här (lite tajt ;p) Har sedan lektioner hela kvällen. Och imorgon är det hoppning som står på schemat, kanske ska passa på att titta på vad de ska få hoppa för skojjigt redan nu (:

Onsdag

Precis hemkommen från mina lektioner.
Ibland kan jag bli galen på mig själv, har nästan ångest innan jag går dit, så osäker på mig själv, osäker om jag klarar det! När jag väl kommer dit inser jag, igen, att det är det roligaste som finns och att jag klarar mycket mer en vad jag tror. Varför är det alltid så?
Varför kan jag inte bara lite på det jag faktiskt kan?

Aja nog pratat om det, det är jätte jätte roligt att ha lektioner iaf :D
Red Radon i ridhuset imorse, kändes helt okej, inte 100 men helt okej.. Kan ju i och för sig inte kräva fullt när jag inte är på topp själv så jag får nog nöja mig med helt okej för tillfället.
Mår iallafall lite bättre idag även om jag hostar som en tok.

For och körde blommor och hann till och med hem och äta lunch och vila en timme innan det var dags för jobb.
Kom som sagt nyss hem och sitter och äter middag, tänkte slänga mig framför tvn sen innan det är sovdags.

Har bokat dejt med mamma imorgon, var väldigt längesen jag träffade henne nu. Vi bokade in att ses på förmiddan och ska nu träffas 06.45 ;) Ja vi är lika knäppa båda två, så nu vet ni var det kommer ifrån :D

Puss på er!


Hemskt huvudvärk

Gör att jag nu intar sängen och hoppas på att vara frisk tills imorgon, Hittills har det inte fungerat, men hoppet är det sista som lämnar människan har jag hört ;)

Har ju varit så gott som ledig idag, men inte har jag hunnit lega hemma och vila inte.
Kört blommor x 2, ätit pannkakslunch hos Fia, ridit ut på Prinsen i det fin fina vädret. Städat, handlat, lagat mat, och lite annat smått och gott.

Så nu väntar sängen. Tänkte försöka pallra mig upp och rida imorgon bitti innan det blir blomkörning och lektioner för hela slanten imorgon kväll, tror det är markarbete som står på schemat för grupperna, gissar att det är hoppdag nästa vecka! (:


ungefär såhär känner jag mig nu! Tack och godnatt (:

Lite bilder

Jag fortsätter att vara super förkyld och igår när jag kom hem från jobbet åt jag bara några mackor innan jag gick och la mig, frös som en galning och tror febern var och hälsade på. Efter en hel natts sömn mår jag lite bättre nu iallafall =)

Så nu ska jag fara ner och hämta upp lite blommor för utdelning innan jag hade tänkt jogga Radon en sväng i ridhuset.

Efter det är jag faktiskt ledig så jag ska passa på att hinna handla, städa och laga lite mat.. Och kurera mig såklart! vill verkligen bli frisk nu, inne på vecka nr 3 och de är inge skoj alls :(

Knäppte några bilder i helgen med mobilkameran, kass kvalitet men bättre en inget ;)


Radon redo för framridning

Världens bästa hästskötare och världens finaste prins påväg till framridningen


och slutligen min söta katt i hans favoritställning, på rygg ;)

Ingen hitt alls

poängmässigt. Men jag är väldigt nöjd ändå!

Radon har varit otroligt positiv och dunder laddad hela helgen. Vilket gjorde honom överlyssnande = jag väldigt väldigt ovan att rida på det sättet och vi fick en hel massa dundermissar.

positivt med helgen:
Vi satte majoriteten av alla travökningar (som vi brukar ha så otroligt svårt med)
Serien fungerade alldeles utmärkt
Höger piruetten var helt okej (förberedelsen innan blev lite för mycket bara ;p)
Jag har fått rida igenom programmen (första gången på långbana sen oktober)
Jag är otroligt tävlingssugen och längtar som en tok tills nästa tävlingshelg. Då jävlar, hoppas vi på lite bättre samspel och förhoppningsvis en frisk Mia.

Just nu känner jag av förkyldningen alldeles för mycket, vilket säkert gjorde koncentrationen och fokusen i helgen ännu sämre.

Kan ju säga att när jag bara andades idag lyssnade Radon ;)

Nu ska jag hoppa i säng så jag kan bli av med den här sjukan någongång, är så otroligt less just nu :(
Imorgon blir det först förhoppningsvis lite sovmorgon innan det är jobb för hela slanten som gäller.
Godnatt

Inte varje dag

Man vaknar före väckarklockan och skuttar upp ur sängen :D

Har precis fått i mig lite frukost, ska packa iordning det sista (av mina saker) Av någon anledning blir dom alltid packade i sista stund ;) Sedan promenera till stallet och se hur smutsig herr prins är. Förhoppningsvis har han hunnit komma ut i hagen och fått äta sin frukost i lugn och ro.

Rider 18.10 ikväll så vi kommer ha väldigt gott om tid. Planen är att äta lunch när vi kommer fram och sedan ha det väldigt trevligt på läktaren hela dagen. Det är så roligt att vara på tävling :D

Håll tummarna för oss!


Fredag

Och vilket väder blå himmel och sol, det är man inte riktigt bortskämd med måste jag säga.
Kattskrället väckte mig vid sex imorse men jag har ju nya bra böcker nu så jag har spenderat morgonen i sängen. Eller ja ända fram till runt nio ;)

Har packat ihop lite här hemma det vi ska ha med oss imorgon, såg att preliminära starlistorna kommit ut och jag inte rider förren fem i sex imorgon kväll, vilket betyder att det blir en rätt lugn morgon. Tänkte satsa på att åka iväg runt nio så är vi framme lagom tills det är dags att äta lunch, inget stress alls med andra ord :D

Nu är jag alldeles strax påväg ner till stan, har lite ärenden att göra innan jag ska hämta upp blommorna för utkörning. Sen är det lektionsplanering och promenad med Radon som står på schemat innan lektionerna rullar igång.
Jobbar till 22 ikväll också (jag gillar kvällarna (:) sen är det hopp i säng, eller ja.. måste kolla igenom packningen 17 gånger till som vanligt..

Så imorgon kväll får ni hålla tummarna för oss (:


Ne jag tror det skulle vara roligt med lite nya bilder, Kamera någon?

En vanlig torsdag

Ja idag har det varit en typisk torsdag i mitt liv, inte hänt något speciellt oväntat.

Började med ridning klockan nio imorse, hann innan det dra ner tävlingsskåpet och kolla igenom packlistan.
Gick rätt bra att rida, jobbade lite programdelar, mindnote: gör så lite som möjligt utan att bli passiv.

Putsade och packade det mesta innan jag swischade ner till blomstertider för den obligatoriska blomkörningen, var ända ut till Älandsbro med blommor idag.

Personalmöte och sedan har jag haft fyra lektioner nu ikväll, fodrat, städat och stängt stallet.

Kom hem från ungefär en halvtimme sen och har lyckats äta alldeles för mycket Ben&Jerrys som fanns i frysen och tyckt lite synd om mig själv ;D

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa ner i sängen och fortsätta på min braiga bok som kom igår :D

Saknar föresten lite kommentarer. Är ju ändå mellan 50 och 70 stycken som läser varje dag, vilka är ni?? Man blir ju lite nyfiken!

Ne hopp i säng och ladda inför helgen, skulle inte bli så himla ledsen om min hosta ville försvinna heller, just nu är det mycket irriterande! *Suck*

Vårfixat!

Stina har hjälpt mig att fixa lite vårfint här på bloggen (så tro inte att ni kommit fel ;p)
Som vanligt är jag otroligt nöjd då hon pysslat och donat! Tack igen!!

Annars har dagen varit rätt lugn. Uppe med tuppen för att tvätta, städa och diska. Sånt som inte hunnits med de senaste, då det varit sjukt mycket jobb och jag dessutom blev så otroligt förkyld.
Vidare till stallet för ett pass på Prinsen, hittade inte den perfekta känslan idag utan de hoppade och for lite, hade vissa stunder rätt ojämn bjudning. Men Ingrid sa att han i det stora hela såg fin ut, så jag får lita på henne ;)
Vidare mot blommorna, var bara två stycken idag så det gick rätt fort.

Tillbaka till ridis för lektionsplanering. Första gänget håller på att lära sig rida lätt, tänk vad svårt det är i början, någonting som blir så otroligt självklart sen. Men dom var riktigt duktiga, andra gänget hade önskat att få rida i jockeyläder, så vi värmde upp lite och sen fick dom hissa upp stigläderna 8 hål och vi körde staffet i skritt, trav och galopp. Dom lär känna av det i benen i morgon ;) Sista gänget skulle ha teori, men där lyste eleverna med sin frånvaro. Var i och för sig rätt mycket bortfall överhuvutaget idag (:

Så det blev en rätt tidig kväll för mig, åkte hem, duschade och lagade middag, åkte ner på Ica och handlade och förbi jobbet och hämtade ut mina nya böcker som jag beställt :D Så nu blir det till att läsa :) For förbi Fia en sväng och fikade och pratade en massa.

Nu är det sovdags (eller läsdags) Blir en lång dag imorgon också då jag ska sitta på hästen klockan nio och sen jobbar till 22 =)

Roliga bilder

Lyckats ta mig igenom DA fucking Checklist (de som ska prickas av varje dag på jobbet) och de har dessutom varit rätt lugnt så jag tittade igenom bloggen och hittade mina inlägg från ridledarutbildningen.

Ibland saknar ja de gänget! Vi hade grymt roligt under våra 19 dagar tillsammans även om vi var totalt slutkörda då vi åkte därifrån.

Bland annat det får mig att bli så enormt sugen på att plugga igen. Men vad jag ska plugga? vad ska jag läsa?
Förslag mottages tacksamt ;)


en otroligt fin bild på oss 13 som tog oss igenom RIK0 2008

tävlingsförberedelser

Just nu laddar vi inför helgen för fullt :)
Packlistan är uppdaterad och utskriven, så också programmen.

Fick nyss uppgifter om att bilen är rengjord och påfylld ;)
Imorgon ska det sista tvättas sedan ska de bara packas och putsas.

Skrittade ut barbacka uppför specksta idag, eller vi råkade galoppera en bit bara för att det såg så inbjudande ut och var så rolig!

Imorgon och på torsdag är planen dressyr för och med Ingrid, innan det ska skrittas en sväng på fredag också.
Lördag blir det Msvb:4 för våran del och på söndagen laddar vi för våran andra start i msva!

Annars är det jobb för fulla muggar som gäller, hinner inte med så mycket annat.
Blommor och stägning på macken idag, imorgon och resten av veckan blir det blommor och Ingelas lektioner! Full fart som vanligt med andra ord.

Ska dessutom försöka ta det lite lugnt emellanåt eftersom jag fortfarande har lite förkylning i kroppen. *Suck*


Mamma och Radon i Ås

Lite mycket just nu

Har varit så otroligt förkyld den senaste veckan (längesen jag var så dålig)
Att dessutom tre av fem anställda på ridskolan av olika anledningar inte kunde vara på plats gjorde att jag var tvungen att jobba iallafall.

Så förra veckan blev det inte mer en jobb och massa sovande däremellan. Orkade inte göra någontnig annat.

Men nu är jag på benen igen, jobbade lördag förmiddag och hann med att rida, sen var jag och Fia nere på Birsta hela eftermiddagen och bara hade det trevligt och mysigt =)

Igår var jag ner och tittade på programträningen i Timrå och hej vad rid och tävlingssugen man blev :D

Hem och red en sväng i ridhuset och Radon var riktigt fin!

Morgonen idag spenderades i stallet och ännu ett pass i ridhuset, Radon kändes fin idag också! Sen ner och körde ut en massa blommor och vidare hit till macken. Stänger ikväll så beräknad hemkomst är ca 22.30

Morgondagen ser ungefär likadan ut och resten av veckan har jag alla Ingelas lektioner, eftersom nya vikarien inte börjar förren om en månad. Dessutom laddar vi för fullt inför säsongsdebuten i Umeå till helgen! Ska bli riktigt riktigt roligt :D Bara jag från Härnösand som åker men jag har med mig Fius som privatchafför, hästskötare och världens bästa sällskap :)

RSS 2.0