Gott nytt år!

Förkyldningen vill inte alls gå över :( Hostar som aldrig förr, så otroligt jobbigt, hur ont får man inte i kroppen då??

Har haft juniorläger på ridskolan nu måndag och tisdag. Det har varit väldigt roligt :D Sista dagen på fredag och då ska vi fika och hoppa ;)

Har inte ridit Radon ordentligt sedan julafton heller (jag orkar verkligen inte då jag får världens hostattack efter tre varv i trav ungefär) Men som tur är har jag världens bästa Ingrid som har ridit och hållit igång honom och jag har varvat med barbacka turer och lugna uteritter :P Hon rider förövrigt honom imorgon också får vi hoppas på att jag snart blir helt frisk!

Imorgon ska jag förövrigt jobba på macken 15.00-18.30 eller ja vi stänger 18 men det tar ju en stund efteråt också. =)
Sedan ska jag rejs bytaom och vi ska ner till sundsvall på maskerad. Bara hoppas att jag mår bättre, hur kul blir det annars? Eller ja.. det blir väl så kul som man gör det ;p

Nyårsdagen är det också jobb på macken som gäller ( som tur var är det inte jag som öppnar :D utan jag stänger igen :p)

Tror inte att jag hinner skriva någonting mer nu innan 2009 så jag hoppas att ni alla får en jätte skön nyårsafton och ett gott nytt år!


2008

Stog och funderade på om man kanske ska skriva ihop någonting om vad som hänt 2008. Både vitkigt och mindre viktigt. Nu när vi går in i sista veckan. Iallafall skriva ihop någonting om tävlingsåret.
Det kan ju jag syssla med nu under dagen eftersom det inte verkar vara någon super rusch (bara för att jag säger så kommer det garanterat ramla in kunder hela tiden ;p)

Januari: Red Radon på kandar för första gången ;p, Stavino lämnade jordlivet för trappalanda och Angelica dog väldigt sorligt :( Så januari var en ganska tung månad....

Februari: Jag fick mitt "älskade" extra jobb på OKQ8 Härnön. Fia fyllde 18, jag klarade utan problem ridprovet för ridledarutbildningen, jag var tvungen att lösenordsskydda bloggen ett tag :(, Vi var nere på hästresa nr 1 för Fias räkning.

Mars: Jag fick mitt fina tävlingsskåp, Jag debuterade Msv i Umeå (och var där också placerad i både La klasserna)


April: Var nere i Högbo och tävlade, jag (eller Radon) köpte en ny egen sadel, var i Åre och åkte skidor tillsammans med Lisse med familj. Super mysigt.., hästresa nr 2 för Fias räkning där vi bland annat provred Atlet, Camelot "Kotten" anlände till ridskolan, Var nere på Färsta och tävlade.
 
Maj:  Härnösands Div 2 lag fortsatte och briljera med vinster ;), Var uppe på SURF och tävlade, Cloé tappade sitt hingstföl :(, Fia tog körkort, var och tävlade nere på SRK och gjorde två ritter msvb:3 och FEI juniorprogram på över 60%.


Juni:  Var i brunflo (jemtryttarna) och tävlade (placerad i La:n), Jag fick äntligen förstahandskontrakt på stallplats på ridskolan (efter att han hankat mig runt på andrahands i nått år), första delen av ridledarutbildningen genomfördes, tävlade ponny för troligast sista gången med vinst och placering.

Juli: Jobbade i princip hela Juli på macken, tävling i Timrå (även där var vi placerad i La:n) ,var på den nu traditionella resan ner till stockholm tillsammans med Fia, Atlet och Radon släpptes på sommarbete och gick ute dygnet runt.

Augusti:  Klubben firade sitt 40-års jubileum, Skolan började igen. Sista året på gymnasiet och i börjar räkna ner till studenten, Vi var i Ö-vik och tävlade (Norrlands mästerskapet) Målet var topp fem och vi lyckades så bra att vi blev trea av alla juniorer/youngrider i Norrland :D Verkligen en super rolig helg!, Jag blev godkänd Ridledare med betyg över förväntan ;)

September:  Dm hemma där jag startade Amo Mak (Ingrids ena häst) Och vi lyckades (trots att jag bara suttit på honom 4 gånger) bli Tvåa i junior Dm :D, Radon var också med men fick gå Msv istället :), jag lyckades ju fylla 18 i september också, men det glömdes mer eller mindre bort både av tävlingar och av det tragiskt som hände med Atlet. Han springer nu på trapalanas evigt gröna ängar.

Oktober: Fick ha en hel del lektioner på ridskolan :D, var nere i Skåne tillsammans med Ingrid en härlig dressyrhelg med henne och Ulla, kan det blir bättre??, kom två nya hästar till ridskolan (Tizziana och Nota Bene), Radon och jag tog våran första placering i Msv:b.

November:
Jag började november nere i Skåne hos Jan Brink :) Även om det inte skulle leda till någonting i framtiden så var det helt otroligt att få ha varit där, halkbanan hann jag med i november också, började jobba helgen på jobbet (pengar ;p), Fias nya häst kom. En till fux, en jätte stor vid namn Upan, köpte äntligen mitt alldeles egna kandar och lämnade tillbaka Ingrids ;p, Min prins var helt sjukt fin ;)

December: Blev ganska stora omställningar hemma då Leif flyttade ut, men jag mår väldigt mycket bättre nu. GirlPower!, Radon fick en alldeles egen skötare, Julia, Luciashowen genomfördes trots det vanliga tvivlet innan, jag träffade en Johanna som var hemma, massa julstök som vanligt, jobbat, haft en lugn jul med många fina klappar.

Och nu är det en vecka kvar till nyårsafton, den ska spenderas med massa jobb, på ridskolan mån,tis och fredag där jag ska ha juniorläger och prova på ridning och på macken nyårsafton och nyårsdagen.

Det här har varit en spännande år med både skratt och tårar, ny vänskap osv. Jag hoppas 2009 blir minst lika bra :D


Godmorgon

Imorse var sängen så otroligt varm, skönt och mysig. När mamma dessutom kom in efter att ha varit ute och gått och sa att det var 5 minus ute, tänkte jag verkligen gå i ide.
Men nu är jag uppe, frukost äten och har öppnat macken... Det är sån rusch här på morgonen, kö ända bort till mjölken ;) Eller inte.... Inte en människa så långt ögat kan nå, jag tror det var fler som tänkte som mig och bestämde sig för ide.

För er som undrar (vilka det nu kan vara) så är min förkylning bättre. Nu har andnings svårigheterna övergått till hosta så fort jag ska öppna munnen och prata ungefär ;) Väldigt bra att jobba i ett service yrke då, där största delen av dagen går ut på att vara otroligt övertrevliga mot folk :) Men som sagt jag gillar mitt jobb trots allt.

Bara sex timmar kvar tills jag får avbyte och får gå hem. sex timmar i ensamhet ;)

Var dessutom på primärvårdsjouren igår kväll och kollade på mina sår som vägrar läka. Väldigt trevliga människor där... Insåg efter ett tag att det var Kickis moster som behandlade mig. Så trevligheten måste gå i släkten ;)

nu kom kvällstidningarna så det är bäst att göra lite nytta.

På återseende.

Stängning...

Ja alldeles strax får jag stänga macken och åka hem :D
Öppnar dock imorgon bitti så, så länge blir jag inte härifrån...

Kul idag var att Johanna kom in och höll mig sällskap ett tag :) Förstår dock inte hur hon kunde tacka nej till mitt erbjudande att vara kvar till klockan 22 ;p

Annars är förkyldningen bättre. Har lite problem att andas bara (täppt i näsan) så det låter ibland lite roligt då jag pratar :p Men de kan jag leva med så läneg resten känns okej.. :)

Skrittade ut på min prins barbacka idag också. Han skötte sig jätte bra som tur var =) Fick ett mms igår kväll där jag kunde se att han fått gått ett pass med Ingrid på kvällen! Tack!
Tanken var att jag skulle rida ut imorgon efterjobbet.. Tänkte kolla om jag kan få tag i någon häst åt Johanna också ;) Vet bara inte riktigt vem än......?

Ne nu kommer det kunder

Lördag

Jag blev pang jätte sjuk :( Fick feber och var allmänt dålig..
Magnus kom som tur var och bytte av mig efter 1 och en halv timme och sedan sov jag hela kvällen.
Gårdagen började med morgonjour och när jag var hemma igen runt halv tio deckade jag i soffan och låg där mer eller mindre resten av dagen.

Idag har jag ingen feber (än så länge iaf) :D Så jag ska strax duscha, åka ut och mocka och sedan jobba 15-22 bara hålla alla tummar och tår att jag orkar..
Sedan ska mamma och jag åka upp till typ sjukhuset och titta på mina sår som vägrar att läka. Grr...

Blir nog ingen ridning idag heller ( riktigt så pigg är jag nog inte) Men om jag inte kan hålla mig kanske jag skrittar ut en sväng barbacka ;p


Jul, jul strålande jul?

Ne men den blev faktiskt bättre en vad jag vågat hoppas på, och nu är den snart över :D

Började morgonen med julklappsöppning, fick mycket fina saker då det bästa var pengar till en hatt och nya ridbyxor :)
Sedan var vi och fikade en sväng hos farmor och farfar och lämnade en blomma och deras julklappar =)
Hem och såg på Kalle och åt middag, sedan vidare till stallet där jag red och hade kvällen.
Väl hemma igen slocknade jag i soffan.

Vaknade i morse med feber :( Så hela förmiddagen spänderades i soffan, försökte desperat få tag i någon som skulle kunna jobba åt mig utan att lyckas. Vid närmare halv två for jag ut och mockade åt hästarna och sen till jobbet..
Nu står jag här, och det är väldigt lugnt. Med Ipren och lite smink ser jag /känner jag mig inte allt för sjuk heller =9

Men Thomas pratade med Magnus så han skulle komma in och stänga så jag inte behöver jobba från 15.


Söndag

Överlevde dagen hos mormor, vi åt, åt, åt och åt.. Sedan gick vi runt till alla kusinerna och hälsade på :P eller alla var väl att ta i..
Var i Kyrkan och lyssnar på julmusiken, mina tremänningar, Lina, och familjen Eriksson är väldigt väldigt duktiga.

Imorgon börjar dagen klockan 9 med frukost med Fia, sedan bär det av till stallet. Blev bjuden på jullunch där klockan ett och planen var att försöka hinna rida ut en sväng innan men vi får se hur det går.
Jobbar kort pass imorgon 16-18 och sedan ska jag tillbaka upp på ridskolan för att rida lektion till halv tio.
Så jag har nog inget problem att fylla morgondagen heller ;)

Mot sängen och vidare

Julklappar

Ja då tror jag alla julklapparna var köpta, är ganska nöjd med vad jag hittat iår. Bästa presenten är helt klart till J Mitt i prick :D Klev in i affären och den bara skrek J  ;) Vad det var kan ni få veta efter jul om det är någon som är nyfiken :)

Var ute och joggade Radon nu ikväll eftersom det Ösregnar ute... :/ Har tills nu bakat, gjort godis och slagit in julklappar till min mamma.

Bangade utgången både för att jag känner att jag behöver sova, helst undviker att stöta ihop med honom och för att det har varit lite stökigt här hemma ikväll och jag tror mamma (inte behöver mig) men är glad att jag är hemma :)

Imorgon bär det av upp till Happsta till mormor och morfar =) Jag litar på att julstämningen kommer flygande då!

Lördag

I natt fick jag iallafall sova hela natten :D

Så nu är jag ganska så utvilad (yippie :D)

Just nu sitter jag nyduschad och äter frukost samtidigt som jag lyssnar på mammas fina sång innifrån duschen ;)
Ska hämta upp Annica hos pappa klockan 11 sedan bär det av ner till sundsvall och Birsta =) förhoppningsvis blir alla julklappar klara idag annars vet jag inte vad jag ska ta mig till =)

På återseende

Fredag

ja nu är det bara en timme kvar tills jag får stänga macken och gå hem :D

Jag är sjukt trött och skulle just nu kunna somna stående. Jag skulle ge allt för en nybäddad säng just nu ;)
Men snart så =) Och i helgen är jag ledig :D eller ja... jag jobbar iaf inte :P Imorgon ska jag först rida, sedan ska vi (jag,mamma och Annica) ner till sundsvall och köpa julklappar. Efter det är det julbak som står på schemat, så full fart även imorgon. Fia undrade dessutom om jag ville följa med ut imorgon kväll, just nu när bara sängen känns lockande känns det mest jobbigt ;p men jag får se hur jag känner mig efter julbaket imorgon kväll =) (och efter en natts sömn)

på söndag far vi tidigt som tusan upp till mormor och morfar för lite julfirande i förväg. Middag och julkonsert i kyrkan. Så nu sätter jag allt mitt hopp till att julstämningen ska anlända på söndag. Ingrid lovade att hon skulle se till prinsen, och hon frågade dessutom om hon fick rida :p

Sedan är det måndag igen! Hejhopp vad tiden går fort =) Har dessutom fått ett till erbjudande på nyår som jag hellre skulle tacka ja till en den nuvarande maskeraden, måste bara se hur jag på ett fint sätt ska lägga fram det för mamma ;)

Ne nu är det bara 40 minuter kvar och jag kan börja diska grillen (Yippie ;p)

Grr

Egentligen hinner jag inte alls blogga nu, eftersom skjutsen till stallet går om tio minuter och jag är fort i pyamas.

Igår var det väldigt mycket folk på jobbet hela kvällen så jag var väldigt trött i huvudet när jag kom hem runt elva.. Hade dessutom jätte svårt att somna, var alldeles för uppskruvad :/ Vaknar vid halv fem av att det tjuter i hela lägenheten, då jag sprungit runt överallt inser jag att det måste vara ett billarm eller något utanför.

Det här låter sedan konstant hela morgonen (hur lätt tror ni det är att sova då??)
När man dessutom har en granne (troligast nedanför) som snarkar så att de hörs in i mitt sovrum!

Bara en till sådan här jobbig dag sedan är det helg :D

Torsdag

och bara två dagar kvar till den första lediga helgen på hm.... JÄTTE länge :)

Fast, dessa två dagar kommer bli ganska hektiska med "skola" på ridskolan 8-16 och sedan jobb på macken 16-22,30. Jag kommer garanterat sova gott både inatt och speciellt imorgon natt =)

Igår började dagen med en mysig frukost hemma hos Johanna, var inte de lättaste att ta sig dit med isgator och storm, men de gick det också. Vid lunch ungefär fick jag skjuts upp till stallet (tack) Sedan var det fullt ös medvetslös där ute.
Red lektion, Radon kändes helt okej =)

Ne nu kommer snart min taxi och hämtar upp mig ;p så det är bäst att jag är klar då =)

Sovdags?

Ja nu är det verkligen snart dags att sova.
Men de blir lite uppochner med rutinerna när man börjar vid ett..

Dagen har bara rullat på, verkligen en helt vanligt måndag!

Hoppade Radon nu ikväll, han var väldigt duktig och tyckte de var super skojj, så han överhoppade sig rejält i början och var väldigt på. Enligt Ingrid borde vi hoppa oftare, blev också prat om att ta upp onsdagshoppningarna igen. Och hör och häpna men Ingrid sa i ett svagt ögonblick att hon också skulle vara med och hoppa. Så nu tänker jag inte låta henne dra sig ur ;)

Imorgon blir en väldigt vanlig tisdag, bortsätt från att jag och Johanna ska hitta på något på kvällen =)

Söndag

Dagen började med att jag blev upphämtad vid nio för en tur till stallet. Red Radon i ridhuset och han var väldigt fin idag också =)

Hem och bytte om sedan mötte jag Johanna och vi gick upp mot muberget för julmarknad. Var väl inte sån där super marknad, men klubborna (knäck) vi köpte var goda och det är super att få prata med Johanna =) Tack!

Sedan mötte jag upp mamma och vi var ner och köpte ett barbord vi ska ha här hemma i köket, Kommer bli jätte bra här när vi är färdiga :D Och vi har faktiskt kommit en bra bit på väg nu i helgen =)

Tillbaka till stallet för årets luciashow. Gick väl ganska bra tror jag, ganska mycket folk iallafall.

Fast.... jag saknar fortfarande julkänslan. Var är den iår???

Imorgon ska Radon få hoppa lite ;) Det kan bli väldigt spännande. Annars mån-ons är det "bara" stall som gäller. Torsdag och fredag är det stall+jobb.

Sen i helgen är jag LEDIG! (typ ända lediga dagarna på hela jullovet ;p) Så då ska vi julbaka och köpa julklappar på lördag och åka upp till mormor och lyssna på hennes julkonsert på söndag (hoppas julkänslan kommer då!!!)

Nu ska jag se klart på Wallander innan det är dags att sova!


(stal en bild på johanna ;p)

Lördag!

Ja då börjar denna lördag gå mot sitt slut..

Började dagen med genrep på ridskolan till morgondagens luciashow. Kaos som vanligt, och det slog mig än en gång vad mycket lättare de hade varit om vi ställt in i år och samlat krafter till nästa år istället.
Men de blir nog bra imorgon :D Jag har iaf gjort mina uppgifter ;)

Sedan fick Radon vila idag ( jag var så hungrig då vi var klar.)

Promenerade ner till Wirströms för fika med bästa Johanna som är hemma :D Super mysigt och bra var det är träffa henne. Det behövde jag! Dom körde ut oss en halvtimme efter att dom stängt ;) *Opps*

Nu fixar vi och donar här hemma och resten av kvällen ser ut att bli väldigt lung.

Imorgon åker jag ut med Ingrid och rider i ridhuset på morgonen sen är det som sagt luciashow på ridskolan halv fyra! Be there!

Sen har vi en hel del kvar att fixa här hemma också, även om vi börjar se en ordning igen ;)

Fredag

Lagom less man blir.. Då har det snöat hur mycket som helst sedan igår eftermiddag och nu är det nästan tre plusgrader och all snö förvandlas med ett poff till ungefär en meter slask :(

Fia och jag var iaf ute och red idag :D Väldigt trevligt, de var längesen. Travade uppför speckstabacken och sedan plumsade vi i djupsnön (som gick ungefär till knäna på hästarna) över mot Örsjön och tillbaka =) Galoppade även en liten bit =) Hästarna var väldigt snälla och de skrattades en hel del, speciellt när Fia och Upan på över 170 cm skulle under en nertyngd gren ;)

Nu har jag ätit middag och ska ringa och höra när/var jag ska möta mamma för lucia grejen =)

Äntligen

Är den här veckan snart över ;)
Har haft så otroligt mycket att göra. Har varit Therese hela veckan eftersom hon haft skolvecka (och haft både en del hennes lektioner och hennes hund) Sen har Fia varit sjuk (eller hon är väl fortfarande mer eller mindre sjuk) så jag har tagit hand om Upan. Jossan har varit borta så jag har tagit hand om Mirran.
Och dessutom varit mig själv och hoppats på att hinna med de hela veckan. Inte lätt måste jag medge...

Idag har jag varit i kyrkan och kollat på estets lucitåg. Duktiga!!
Nu ska jag äta lite lunch och sedan ska Zorah och jag promenera till stallet och jag och Fia ska rida ut en sväng. Hoppas bara underlaget håller.

Min häst har förövrigt fått besök av tandläkaren i onsdags (och de var en hel del att fixa) Sedan red jag lektion på¨onsdagskvällen och han var jätte fin. Ingrid tittadepå oss i torsdags och även då var han super fin :D
Lyckades till och med göra fyra raka,rena byten innanför långsidan utan stress och att han förekom mig :D Skojjigt :D

Ikväll ska jag och mamma tillbaka till kyrkan och kolla på luciakröningen (Annica är ju med där iår)

Sen i helgen blir det massa fix här hemma :) Och luciashow på ridskolan.. =)

Dålig uppdatering...

Mycket att göra, därför blir uppdateringen lite lidande..

Träningen i helgen har gått riktigt bra!
I lördags jobbade vi mest på och fick visa vad som fungerade, respektive vad som har varit svårt.. Har ju inte hunnit rida så mycket sen hon var här sist. Eftersom Radon vilat en vecka och de var bara tre veckor sen hon var här =)
Jobbade mycket på att få in vänsterbogen för att vänster skolorna skulle bli bättre och även byten på diagonalen. Fick in tre utan stress :D Fick börja trampa honom lite också. Svårt!

På söndan tvingade hon mig att rida på träns.. *grr* ;) Men de gick ganska bra det också ;p Trodde han skulle vara mör sedan gårdagen men de var han minsann inte utan han var super fin och mjuk från start :D Jobbade mycket tempoväxlingar. Både i trav och galopp, sedan fick vi rida galopp hörnen igen (alltså kvartspiruetterna) och Ulla var mycket nöjd med dom och sa att jag hade jobbat riktigt bra. Så det var roligt att höra. Då fick jag gå in på diagonalen och lägga halvpiruetterna som dom ligger i msva:1an till höger gick det riktigt bra men till vänster var det lite svårare. (Kan de hänga ihop med västerbogen kanske? ;p)
Men efter det var diagonalslutan till vänster i trav riktigt bra (och dom brukar vi ju ha jätte svårt med)

Roligt helg där vi fick en hel del nya idéer och rörelser att jobba med! Så de blir inget jullov för oss inte :D

Veckan är fullspeckad. Promenerade med Radon idag, tog hand om både honom och Upan (eftersom Fia är sjuk), Hade dubbla teorigrupper, rakade verena och red lektion på Canard.

Imorgon har jag hand om tre hästar, Radon (som ska jogga i ridhuset alt ute i skogen beroende på underlag), Mirran som jag som tur är (imorgon) bara behöver mocka och göra mat till och Upan som även han ska jogga i ridhuset. Sen har jag teorigrupp, ska klippa humlan osv.. Sen på kvällen ska Zorah följa med mig hem (hon ska bo här tills på fredag eftersom therese är borta, vilket också betyder att jag ska ha massa lektioner ons, tors)

Glömde att berätta att Radon har fått en alldeles egen skötare :) Som var ute idag och borstade på honom =)



Torsdag och sista dagen för den här skolveckan

För på mitt program får man vara ledig på fredagar om man varit duktig och jobbat resten av veckan ;) Och de har ju jag såklart. Vem tar inte chansen då man får vara ledig? =)

Annars har vädret svårt att bestämma sig hur de ska vara. Spöregnar i ena stunden och sen tror jag väderguden inser att de faktiskt är december så då över går det till kraftigt snöfall för att sedan börja regna igen... Så det är ungefär en meter slask ute just nu. Bara man tänker på att gå ut känner man hur blöt man kommer bli om fötterna.

Red lektion på Radon både igår kväll och i förmiddags innan skolan. Han kändes helt okej, men inte riktigt de här lilla extra som jag är bortskämd med de senaste veckorna. Och ja, ni hör ju, de senaste veckorna. Varken han eller jag kan ju faktiskt vara på topp jämnt. Och med de så var vi inte dåliga varken idag eller igår..

Jobbade mest på ryggningar igår, Lite jobbigt var det allt. Idag var det skolor som gällde. Sen galopparbetet red vi först serpentinbågar med bibehållen galopp och sedan med byten. Sen skulle Ingrid sätta oss på en svårare uppgift genom att vi skulle ligga på mitt volten och vända igenom den och behålla galoppen. Men när vi gjort de några gånger åt båda håller suckar Ingrid och säger: " De är ju svängen som ska vara det svåra, men ni är ju så stadig i den förvända så de blev ju inge klurigt" Haha.
Så vi fick jobba lite piruettjobb istället. Jobbigt tyckte både jag och Radon.

Skrivit naturkunskapsprovet har jag gjort också, gick väl halv hyffsat. Har en känsla av att om jag inte hade missat en del av genomgångarna hade jag lätt kunnat fått MVG utan att plugga de minsta.. Ja plugga hade ja ju inte riktigt gjort nu heller och de kändes som om de räckte till ett VG iaf =)

Varm choklad, julmusik och en bra bok står på schemat nu innan de är dags för stallmöte!

Boooooring

Ja som sagt sitter jag i "teknikarnas" datasal och har småföretagande.
Måste erkänna att det är ganska tråkigt. Men som tur är inte alltför svårt. För när jag frågade om en uppgift jag inte hittade svaret på strök hon den, för hon hörde och såg framför sig vilket liv de skulle bli på mina klasskompisar då dom närmade sig den uppgiften.

Men som sagt jag har redan klarat av kapitel 1-3 och två extrauppgifter när mina kära klasskompisar bara är på kapitel 2 =)

Alldeles nyss hade regnet övergått till snö igen, men de varade inte länge och nu regnar det igen..

Bara två och en halv timme kvar tills jag slutar för dagen

Regnet de bara öser ner...

Ja idag spöregnar det istället för spösnöar.
Jag måste erkänna att jag gillar det sistnämnda bättre. Nu är det bara slask ute och bara man sticker huvudet utanför dörren är man dygnsur. Dessutom så fort de blir lite kallare blir det IS precis överallt..

Nu har jag småföretagande, är ni förvånad när jag säger att jag har gjort klart de dom andra ska göra under den här lektionen?
Tur iaf att jag får fortsätta framåt till nästa kapitel :D


Önskelista


Dressyrhatt                                                            Klänning från Nelly.com

 Ryttarlicens 2009

  
Kandarstång                     En plats i solen       Mysig mössa och halsduk
  
Tröja från H&M

Men det jag framför allt önskar mig är en jul helt utan ångest och dåligt samvete...
Och en massa kramar :D


Sovdags

Börjar närma sig sovdags.
Men det är tråkigt att sova, eller framförallt att gå och lägga sig. För när väl täcket har blivit sådär varmt och mysigt vill man helst inte kliva upp igen!

Pluggat Naturkunskap, skit tråkigt! Men läser jag lite imorgon också borde jag iallafall få godkänt på provet =)

Dagen är hyffsat lugnt imorgon också.
Sovmorgon till kvart i tio tror jag de är, religon och småföretagande. Sedan teorigrupp =) Lång paus tills jag rider lektion halv sju och sedan hem och plugga naturkunskap igen. Yippie ;p

Glömma?

Hur kan man glömma bort något/någon när det är ungefär allt man tänker på hela tiden?
Om det skulle vara så att någon har ett sudda ut piller eller liknande, vänligen kontaka mig snarast!

Annars Spösnöar det ute och man blir snögubbe så fort man kliver utanför dörren. Jag har provat två gånger, både då jag promenerade hem från stallet efter att ha haft min teorigrupp och ridit Radon. Och för typ en halv timme sen då jag var tvungen att ta mig ner till Hemköp för inköp av ingredienser till dagens middag, som för det intresserade blir tjockpannkaka. Har man dålig fantasi så har man ;)
Annars är jag mest bara huslig idag. Lagar mat, handlar, diskar. Hela veckans kvot samlad på en dag ;)

Annars ikväll blir det naturkunskapsboken som åker fram tillsammans med varm choklad!
Måste fixa provet på torsdag och än har jag inte lyckats öppna boken.


Lagom jobbigt skoldag

Började tio och är hemma igen nu!

Skulle ha haft svenska men vi fick några nior på besök istället =) Så vi försökte informera ite om vårat program =)

Nu ska jag slänga i mig lite mat och sedan gå upp mot stallet (helst utan att halka och slå ihjäl mig ;p)

Oviktigt vetande

Glad överaskning igår var iallafall att när jag öppnade stall dörren satt en gul lapp på min box dörr där det stod- "Kan du ta in Amo åt mig?"
Nu funderar ni säkert på vad det var för glad överaskning med det?
Men för att Ingrid skulle vara säkert på att jag inte kunde svara nej på den frågan hade hon både mockat och packat hö åt Radon :D
Och eftersom jag var allmänt sen till stallet var jag väldigt tacksam över det!

Red sedan den lilla vita ponnyn (Tizziana) Hon är verkligen störtkul att rida då hon far fram.
Jobbade lite förvänd galopp och efter fem gånger med en liten båge in från långsidan tog jag eget initsiativ och gjorde tre serpentinbågar istället. Duktig ponnyplutt!

Radon´s vecka ser för den som är intresserad ut som följer:
Måndag- Skrittpromenad på isen
Tisdag- Jogging i ridhuset (om de inte skulle börja ramla ner massa snö som hinner packa sig till efter lunch?!)
Onsdag- Lektion för Ingrid på kvällen
Torsdag- Skulle visst Ingrid titta på oss i ridhuset :D
Fredag- Skrittpromenad på isen igen
Lördag&Söndag- Är Ulla här igen :D

Bra början på dagen?

Lyckades väldigt bra med att försova mig i morse..
Klockan ringde inte och jag vaknade då inte förren 08.40 :o Inte så väldigt bra, men men sånt som händer ibland och för mig inte alls ofta.

Så nu ska jag alldeles strax promenera över till skolan lektion nr 2 börjar nämligen klockan 10.00

Sen ska jag gå ut till ridskolan och jogga Radon i ridhuse, Är ju totalt omöjligt att rida ut och göra någonting vettigt då det är Is gata precis överallt!


Måndag

Lyckades skriva nästan hela förra inlägget utan att ens nämna det som varit kaos...

Jag är olyckligt kär.. Vet precis hur Johanna känner, som ni kanske förstår så är det i min "skyddsvakt" som följde mig hem i fredags. Och tro inget annat än att han stannade utanför dörren ;)
Dock har han flickvän :( Väldigt jobbigt..

Dessutom kommer de blir GirlPower här hemma, mycket omställningar men jag tror det kommer bli till det bättre!

Jag har dessutom fått uppkörningstid nu ;) Fast jag tänker inte tala om när för någon.... :P För tänk vad hemskt om jag misslyckas! Fast det är ett bra tag kvar tills dess =)

1 december

Inte alls långt kvar till julafton nu juh. Julafton för mig är fylld med väldigt mycket ångest, vem ska man göra ledsen i år genom att inte vara där?

I fredags var Fia och jag ut, först på förfest hos nån kompis till Fias kompisar ;p Var väl inte sådär himla jätte skojjigt. Fast jag hade väldigt roligt hos Fia innan iaf ;) Sen var vi ner en sväng på stan. Inte så mycket folk men vi hade ganska skojj ändå. Bestämde mig för att gå hem relativt tidigt och fick sällskap av en alldeles egen skyddsvakt ;) Fast de ångrar jag i efterhand.....

I lördags hade jag först morgonjouren och insåg snart att det tog alldeles för lång tid att släppa ut alla hästarna själv för att hinna rida innan hoppträningen halv nio. Så efter jag lnchat promenerade jag hem och sov en stund för att sedan åka ut till stallet igen och rida Jack i ridhuset, Radon fick skritta en sväng eftersom han var så fin när jag red för Ingrid på fredan =)

Sedan tillbringade jag kvällen/natten hos Fia :D Alltid lika trevligt :D

Söndag, låg kvar i sängen länge och gick nångång vid strax innan tolv ner till stan för julskyltningen, dock super tråkigt väder med regn!
Avslutade med att titta på Norrdans och Windows som var riktigt bra och roligt :D
Red Radon i ridhuset på kvällen och han var riktigt fin igår också :D Så himla rolig att rida just nu, väntar bara på magplasket...

Idag har jag varit i skolan, inte gjort alltför många knop. Nu ska jag skutta iväg till körskolan för körlektion. Sedan upp till stallet, Radon får skritta idag också pga all is. Och sedan är det ridlektion ikväll


RSS 2.0