Utmaning!

jaha, då är det väl dags att anta utmaningen jag fick av Terese
Så här kommer de 7 sanningarna om mig!

1. Jag är otroligt kvällstrött, men tycker det är jätte jobbigt att gå och lägga mig!

2. Jag är en HÄSTNÖRD så det står härliga till! (Men enligt säkra källor är det coolt att vara nörd)

3. Jag blir glad av fina saker

4. För att kunna må bra måste jag först ordna upp allt runt omkring mig!

5. Jag lär mig aldirg utan pluggar alltid som en tok dan innan proven (med ENORM prestationsångest)

6. Jag verkligen älskar semlor :)

7. Min klocka går alltid 5 min för fort och ändå är jag minst 5 minuter tidig på den! Här kommer man aldrig försent, dom som ska träffa mig känner sig ofta sena trots att dom är i tid :)


Jag utmanar: dom som känner sig manade! (känns som om det är samma personer som läster min blogg som alla andras ;)


Torsdag!

Ja, jag måste väl ta mig an utmaningen snart men jag måste få fundera lite till vad jag ska skriva. :)

Först lektion i skolan idag, en hel timme satt jag där och lyssnade ;) ojojoj jag sliter ut mig! Vi ska tydligen ha prov nästa vecka också men istället för att själv behöva kolla vad som ska läsas på fick vi ett häfte och 12 frågor till det, och kunde vi de kunde vi provet :D Hahaha! Ja jag klagar inte ;)

Sen var jag ner en sväng på stan och köpte röda papper (till mina teoribarn) Vi håller på med ett kollage om reglerna i stallet och dom kom på den briljanta idéen att utforma det som en stoppskylt! :)

Red lektion för Ingrid, Radon var riktigt riktigt fin (: Hittade ett snäpp trevligare häst i traven och han kom upp lite till från backen, men ursch vad jobbigt det blev att sitta, jobbade lite piruetter i galoppen och fick även där ett snäpp trevligare galopp :D Roligt! Imorgon blir det vila då det tydligen ska vara super strom här, och sen uteritt på lördag om vädret och underlaget tillåter och sen ska ha få en veckas välförtjänt vila igen :)

Sen efter jag hade haft min teorigrupp kom pappa och hämtade mig, dom som känner mig vet att jag inte har sån väldigt bra kontakt med min pappa. Samtalsämnena tar liksom slut efter att han frågat hur de går i skolan....:/ Vi for iaf ner till Waynes och det bästa med det (utom själva fikat) var att jag fick en kram av Danielle!! Kom på att jag saknat henne nått otroligt! Så nu blir det nog ett besök på östanbäcken och hälsa på :D

vad har hänt mer i veckan då?
Red Lucky i Måndags, vi fick prova byta :) Han bytte rent till vänster på första försöket och också senare till höger men där krävdes det mer en ett försök! Duktig kille :)
Red Radon på lektionen i Tisdags, han hade lite träningsvärk sen helgen tror jag men på slutet kom han igång och gjorde det han skulle :)
Red ut en mysig tur mot Örsjön i onsdags, Radon var jätte trevlig :D
Sen hoppade jag Parazs (flög inte av den här gången)
Hela veckan har jag också ridit farbrobarbro (Vialli)

Oj nu blev det ett lååångt inlägg. Det blir så att först tycker jag inte att jag har någonting att skriva och när jag väl börjar kan jag knappt hejda mig!
Filmen från ullaträningarna kommer förhoppnigsvis inom kort, måste bara flörta lite med Peder först! Men den som väntar på nått gott väntar aldrig förlänge?!

Måste ta och boka in min februari massage också, min rygg känns inte riktigt hel....

Hoppas hoppas hoppas att det gick bra nu ikväll och att du inte har måsta tagit en massa skit!!! Det är du inte värd! Du är underbar!!! jag skulle inte klara mig utan dig!!

Imorgon blir det först Sovmorgon :D sen två lektioner, sen ska Fia och jag gå och fika (vi gillar fika), sen upp till Radon och mocka åt honom, kyckligfavorit :) kanske en film och sen har Fia lovat att sova här med mig :D

Ne nu är det nog dags att sova. var grymt trött imorse när jag vaknade så sova vore kanske en bra idé!

Stövlar :)

hihihi jag har köpt mig ett par nya ridstövlar :)

helgen!

Ulla träning i helgen!
Red sista tiden igår, Ulla tittade mest och vi visade lite vad vi gjort sen sist :) Radon var riktigt fin och Ulla var nöjd :D

Idag hade jag först morgonjouren sen tittade jag när Ingrid Mfl tränade, Ulla var taggad till tusen och gick knappt att få stopp på idag ;)
Red tillsammans med Ingrid på Harald, dagens "tuffa" jobb var öppnor i galopp och skrittövergång där vi fortsatte vi öppnan, både jag och radon tyckte det var super jobbigt! Men han var ännu finare än igår :) Bytena idag var väldigt luftiga och fina (: Ulla tyckte vi hade klivit upp minst ett trappsteg från förra gången och tyckte jag och ingrid hade gjort ett alla tiders jobb och det var roligt :)

Lyckades få träningen filmad idag också :) Så Peder har lovat att jag ska kunna komma över och hämta dvd skivan ikväll (men jag tror de inte riktigt förren jag ser det ;)) så ska jag se om det kanske går att fixa och lägga in ett klipp här (:

Imorgon blir det promenad ut i skogen och jag hoppas det är lika fint väder som idag :D håller vädret och underlaget i sig ska jag försöka ta mig ner till sälsten och galoppera någon dag den här veckan :D

:)

Den här veckan har varit lite jobbig. Upp och ner helt enkelt! Minnesstund för Angelica på ridskolan i onsdags, jätte fint!!

Igår hade jag en jätte jätte trevlig kväll men tjejerna :) Började med att Fia och jag gick runt lite på stan och tittade lite i affärer! Hamnade sedan på Wiströms och satt där några timmar och pratade och fikade :) Gick ner på klöver också innan dom stängde (bäställde btw "mitt" kandar som jag ville ha i onsdags hos Karin när vi var där :) så nu hoppas jag de kommer snart ) Sen gick vi upp till landgrens hallen och tittade på när Olivius spelade basket, Dit kom också så småningom Anna och Elin, promenerade ner till casa della pizza och åt en jätte god middag! :) Lämnade sedan tyvärr av Anna och fortsatte hem till Fia :D Jätte roligt kväll! Tack för att ni gjorde den så bra tjejer :D

idag lovade jag i nått svagt ögonblick att jag skulle städa lägenheten *suck* :), sen ska jag gå ner en sväng på stan igen och köpa ett grattis kort till min farmor som förövrigt fyller 60 nu till veckan, hon ska också ha öppethus idag så jag tänkte våldgästa dom nån timme och äta lite tårta :D

Sen är det Ulla träning i helgen :D Så då vet ni var ni kan hitta mig! :)

image25

Underbar start på en annars väldigt grå tisdag!

Lyckades åka i backen igår ;P Hade i och för sig egentligen ingenting med hoppningen att göra :) Ingrid lyckades skrämma parazs och jag var inte riktigt beredd. Så nu blir de till att bjuda på tårta :)

Imorse när jag låg och läste (vaknade som vanligt innan klockan ringde) Ringer Fia och frågar om jag lever idag efter vurpan igår! Pratar om lite allt möjligt och jag tar förgivet att hon är på väg till skolan och vill ha ngn och prata med på vägen.
Sen säger hon att de är dags att gå in (jag antar att hon börjar) Men i samma stund ringer de på porttelefonen och Fia ber att få komma in! Hon har med sig semlor till mig :D

Så nu har Fia och jag ätit semelfrukost ;)

Jag måste bara få berätta att jag verkligen har VÄRLDENS BÄSTA kompis!!!




Måndag

Ja livet rullar på som vanligt ändå, eller ja nästan som vanligt!

Måndag igen! Hoppning står på schemat ikväll :) Före de ska både Radon och Vialli hinnas med att ridas, kanske bäst jag sätter fart?! :)

Igår red jag ut på Radon, i det för en gång skull soliga vädret :)
Han var super pigg eftersom han fått tagit de lugnt två dagar..:)

image61
Ta vara på livet. det går inte i repris!

...

Alltså, det är helt sjukt, jag kan inte ens förstå det!
Klump i magen, ville inte gå och lägga mig ensam igår kväll,
var tvungen att försöka ringa mamma, inget svar!

Sånt här händer inte.....
Det går nog inte att förstå....

Vad är det som händer?!....

Fredag :)

Idag har Fia och jag haft en mysdag i sundsvall :)
Tog bussen ner mitt på dan idag, jag skulle köpa ett kandar och en ny ridhjälm men det var inte riktigt det jag kom hem med! Fanns inga kandar i Radons storlek och inga hjälmar i min :( Så nu ska jag höra med Anna om inte hon kan ta hem ett sånt där fint kandar åt oss :)

Köpte däremot en hel del andra saker, ett par jeans, en brun längre tröja, ett halsband, örhängen, nya leggings, body lotion, och ett par jätte fina stövlar :)´



Sen fikade vi också innan vi åkte hem :)

     

Nu ska jag tydligen packa ihop en pyamas och tandborste och promenera med ett paraply hem till Fia (det regnar igen :()
 
Ha en trevlig fredag allihop :)

:)

Mycket att göra den här veckan, Ridit i princip tre hästar/dag :) Roligt!
Jag kom på i tisdags att jag trivs så himla bra med tillvaron för tillfället, får träna och vara ute hela dagarna, göra det jag tycker är absolut roligast, vara med människor som får mig att må bra och som tror på mig och + det träffa massa nya människor :) kan det vara bättre?

Red lektion för Ingrid i tisdags, Radon var lite tung i handen i början men på slutet var han riktigt riktigt fin :) jobbade lite skolor på olika linjer, avslutade med att lägga diagonaler med flera byten på, bäst gick det då vi fick utgå från vänster galopp :)

Hoppade Humlan i går! Tog mig friheten att kopiera filmen från annas blogg och lägga in här :) Roligt med film :D



Och idag red jag lektion för Ingrid på Radon igen :) Han var riktigt rund och fin ända från början, red på kandaret idag och red igenom delar ur Msvb:3 och Msvb:4 :D Roligt :D Han är så himla fin min lilla häst!

Imorgon är det en lektion i skolan som gäller, sen åker Fia och jag ner till sundsvall :) Har inte så mycket pengar, men ett kandar kommer jag förhoppninsvis hem med iaf, känns som om jag kan behöva ett eget nu!

Sen är det distriksträning för ponny på ridskolan i helgen så känner jag mig själv rätt kommer en hel del tid spänderas där!

Också tror jag att jag ska med Johanna ut på lördag också :) Skojjsigt! :)


Tisdag!

Mycket att göra= dåligt uppdaterat!
Fy på mig, men har inte haft datorn på sen i söndagskväll :)

Ingrid har iaf hunnit ångra sig så det blir troligast La och debut i Msv i Umeå istället :) om hon inte hinner ändra sig igen ;)

Ne Sovdags!

Godnatt!

Brr!

Vaknade som jag trodde före nio (: tjugo över åtta var jag klar vaken! Urk!

Läst ut min bok och satt en stund här vid datorn, gick till stallet och kollade lite på dom som red för Ingrid och sen också när Fia red Don (: Han är väldigt söt!

Skrittade ut barbacka på Radon och höll på frysa ihjäl om fötterna. Brr!

nu har jag precis fikat lite grann.

Pratade med Ingrid som Umeå tävlingen också hon tyckte vi skulle åka så då gör vi väl kanske de (:
Måste bara prata med Outi om vi fick bo hos henne! :)
Ingrid tyckte vi skulle rida Lb:2, La:4 på lördan och La:4 på söndan. Börja försiktigt :P vi har ju faktiskt bara tävlat en gång tillsammans förut :)
Så vi får se hur det blir :)

Första iår!

Jag och Fia har ätit årets första semla :) Det är så otroligt gott!

image56

Sen var vi nere på stan och hyrde film och köpte godis! Så nu mår jag riktigt illa ;) Men de var de kanske värt?!

Proppen har äntligen kommit till Umeås tävling i Mars också (jag har väntat ända sen nyårsafton :P) Så imorgon måste jag komma ihåg att prata med Ingrid om hur hon tycker jag ska göra!

dags att sova! Är väldans trött, så det blir nog sovmorgon (till nio iaf) imorgon :D

Godnatt

Fredag!

Radon och jag red ut i mörkret uppför specksta berget! Gick till och med att galoppera och Radon var busig! Men skötte sig ;)

Kom en ny häst till ridskolan igår också! 9 årig fux vallack (Don) Så Ingela red honom idag, han var ritkigt fin, väldigt söt är han också. :)

Sitter och väntar på att familjen ska komma hem så vi kan äta middag, sen kommer Fia hit och vi ska gå ner och hyra film och köpa ingredienser för att baka kladdkaka ;)

bortsätt från det har de varit en rätt grå och tråkig fredag!

image45
R.I.P Vendel Stavino,
springer nu obehindrat på trapalandas gröna ängar!
Vi saknar dig!

Hällregn i januari?

Vaknade av att det verkligen Ösregnade ute :/ Trodde det var förbjudet med sånt väder i januari?

Började iallafall dagen med svenska, Urk säger jag bara, vi håller på med fornordisk och isländsk litteraturhistoria och idag fick vi se på en helt värdelös film. Ända andledningen till att vi skulle se den var att den var inspelad på Island!

Som tur var hade det slutat regna när lektionen var över! Så nu ska jag hålla tummarna att lite av isen har försvunnit, så att det går att göra någonting vettigt ute :)

Tror jag måste göra ett försök att få tag på One tree hill också :) Så jag vet vad Fia snackar om ;)

Nu ska jag gå och läsa lite samhällskunskap och äta lunch innan det är dax att gå tillbaka till skolan för lektion nr 2 :)

*gäsp*

Såg precis på säsongsavslutningen av Medium!
Jag gillar inte riktigt säsongsavslutningar, man vet som aldrig om eller när de kommer tillbaka.

Tränade för Ingrid idag, skolor på medelinjen, byten på olika linjer både på medelinjen och serpentinbågarna. Fick hålla i ett spö några minuter också. Blev lite piruettjobb också (: Och en riktigt häftig travökning på slutet också...:)

Anna har lovat att köra oss till Umeå också :D Om det nu är några roliga klasser, annars stannar jag hemma och rider för Ulla, det råkar ju vara träning för henne samma helg!

Ne nu ska jag sova! *gäsp*
Skola imorgon! Sen ska jag skynda mig ut till stallet och rida Vialli (vi har fått börja trava två varv åt båda nu :) och sen ska jag och Radon ut och se om vi kan göra skogarna farliga utan att slå ihjäl oss på isen!

image38

Torsdag

Jag lyckades inte logga in här igår så det blev inget inlägg....

Teoribarnen var snälla iaf (: Fick ta en grupp igår också sen har jag min grupp ikväll :)

Red preminär passet på kandar också i tisdags (har bara ridit ut på det tidigare) Var ingen större skillnad (:
han var faktiskt riktigt fin vissa stunder (:

Idag har jag varit i skolan första gången sen lovet och fått min första läxa sen sommarlovet ;) läsa tre sidor :P Ojojoj jag sliter ut mig! Fick dessutom veta att vi ska få en ny samhällslärare, det är verkligen super kasst. Jag tycker verkligen jätte bra om hon vi har nu! Men men hoppas nästa vi får också är bra (:

Nu ska jag snart fara upp till stallet och träna för Ingrid :)

image42

(:

Lång dag i stallet (:
Gick över 18000 steg utan att gå någonting egentligen. Skrittat Radon och farbrobarbro och red Castor på lektionen :) han tyckte jag var lite jobbig, men de var ganska skojsigt!

Imorgon ska jag upp och få massage av mamma, sen bär de av till stallet och på kvällen ska jag jobba mellan 17-19 innan jag ska tillbaka till stallet och rida lektion! Ska bli skojj att vara med Alfred igen :) rätt längesen nu!

Just de sen har jag ju mina nya teorigrupper imorgon också! Hoppas dom är snälla!

godnatt!

Godnatt (:

Blev inte bara lasange utan korvstroganoff, fisksoppa och lite annat smått och gott (:

Jag ska ha tre teorigrupper den här terminen!
Ska behålla min torsdag 17 :D Sen ska jag ha en alldeles ny INTRO på tisdagar och sen Olivias gamla grupp.

Ne nu ska jag gå och lägga mig, tänkte upp och springa imorgon bitti om vädret tillåter, sen hoppas jag att mamma har tid för massage imorgon förmiddag och efter det ska jag rida Radon och farbrobarbro :)

Godnatt!

Söndag!

Sista dagen på lovet!
Helt otroligt jätte hemskt väder ute! Snöstorm!?
Somnade framför tvn kvart över åtta igår kväll :O Jätte skönt då jag äntligen kände mig pigg då jag vaknade imorse (:
Jag vaknar ju alldeles för tidigt även om jag sovit dåligt!
Promenerade ut till stallet och tittade på hoppträningen för Marianne.
Blev jätte sugen på att hoppa men ville inte riktigt hoppa ensam, tog in Radon och gjorde iordning för uteritt då Johanna kommer och säger att hon kan bygga åt mig!
Det var faktiskt riktigt rikigt roligt att hoppa idag, tyckte både Radon och jag! Jag tyckte inte det kändes de minsta högt trots att de var 80 cm.  :)
Tack johanna :D

image34

har precis ätit lunch (laxmacka) så nu ska jag sätta igång och laga lasange (till våra matlådor)
sen ska jag upp på stallet igen och ta in och gå på ungdomsledarmöte (:

Lördag!

Började morgonen med att promenera ner till simhallen, hade tänkt spinna men eftersom min underbara mamma glömt att boka åt oss så bestämde jag mig snabbt för att simma istället (: Simmade 2 km (inte mycket att skryta med jag vet, men för en som inte har simmat så mycket är de ganska bra gjort) Avslutade med en stund i bastun innan jag promenerade hemmåt för frukost!

Sen har det inte hänt så mycket, Jossan ringde och sa att min häst bara hade innetäcket på sig i hagen :O Men som tur var var hon snäll och la på honom sitt utetäcke också!! Annars hade han nog frusit en hel den när jag kommit dit ikväll.

Sen var vi och handlade, mamma och jag har ju bestämt oss för att vi ska börja äta nyttigare och träna mer (än vad vi gör nu) Och varje söndag ska vi göra matlådor till veckan som kommer!

Såg på Nasses stora film också, skrattade så jag grät ;)

image55

Nu ska jag äta pannkakor (nya livet börjar på måndag :P) och sedan promenera upp och ta hand om min prins (:
så det blir nog några steg på mätaren idag också! :)

Tro vad man ska hitta på ikväll då? några idéer?

glömde nästan att jag skulle länka till en tävling också:
Nathalies


Bio!

Kom precis hem från bion. Såg på Arn, den var ganska bra, tycker dock att slutet var ganska kasst!
Men eftersom de över två timmarna bara *poff* försvann så kan jag ju inte ge den alltför dåligt betyg!
Ne nu ska jag hoppa i säng, ska upp och träna imorgon förmiddag (:
Godnatt

image54

Trött!

Sovit alldeles för lite dom senaste dagarna!
Gick iaf 37000 steg igår :O
Lite bilder från nyår :
image49
Nyårsmiddag

image50
Singstar

image51
Strax före 00.00 redo med Champangen!

image52
Nyårsfontän! (lagom mycket raket för min smak)

image53
Happy new year :)

Tränade för Ingrid idag :) Gick riktigt bra! Red lite olika delar ur olika dressyr program = öppna,halvvolt,halvvolt,sluta. Diagonalskänkelvikningar, sedan fyra serpentiner i galopp som dom ligger i La:5 och därefter fyra serpentinger med byten i varje båge. Sedan lite galopp/halt på medellinjen!
Han var jätte fin :) och efter allt galopp jobb fick vi jätte fin trav :D

Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon och följa med Ingrid ner på kliniken!

2008

Första inlägget 2008 då! (:
Nyåraftonen firades som sagt hos Olivius :) Det var riktigt trevligt! Åt god mat, pratade, spelade singstar osv! Sedan gick jag och Fia över till Micke (med ett litet stopp där Daniel var) Men där var vi bara en stund ;P Promenerade sedan tillbaka till Olivia och skålade in det nya året tillsammans med Olivia, Ida, Hanna och Erika! (:

Sen promenerade Fia och jag upp hit, jag skulle göra ett försök till att sova medan Fia skulle vidare till Antus.
Var hemma vid 1 men pga hög musik och andra ljud kunde jag inte sova förren klockan närmade sig tre.
Så när klockan ringde 06.15 imorse var jag inte så jätte pigg :P
Gick iaf bra att joura, red Castor och tog sedan hand om Radon!
Vi red ut i ridhuset ;) skulle egentligen ut i skogen och jogga, men pga de SUPER kassa underlaget (vi höll på gå omkull i skritt) gick vi in i ridhuset och travade och galopperade lite (med täckbyxor,reflexer och ländtäcke ;)

Imorgon blir det en lung dag!

Ne nu ska jag krypa ner i sängen och sova :D

RSS 2.0